Фан Клуб: Интер

Безвеза муабет тераш @_BerzerkeR_ искрено.

Ето е 33 годишен играч, шпонов е 23 и покажа во неколку наврати дека токму тоа е што ни е потребен во моментов и во иднина.
Не треба и не можеме да ги искоментираме сите играчи кои ќе постигнат гол, зошто овој или оној не го земавме(а имавме можност). Ето е завршена прикаска за Интер, сите знаеме за тоа, и крај на муабетот.

Еве и Лука Тони си постигна прекрасен гол од Пенал :) дај да го земавме него пред Шаќири бидејќи го има Резултати.

Ок, безвеза нека е.
Само ме нервира кога не се обрнува внимание на одредени делови од коментари туку само во еден дел се бува... семи-ретардирано ми делува некако!
Убаво си реков.. за многу мала пара и со негарантирана минутажа. И не ги мешај годините оти и Ибра има 33.

И ако е за безвезе муабети ... ти го памтам ников барам до толку, не ме терај да ги вртам страниве.[DOUBLEPOST=1425762644][/DOUBLEPOST]И чекај... отпосле ти прочитвав... кој рече дека го бирам Шакири пред Ето, гледаш такво нешто?o_O
Спомнувањето на Шакири беше само чиста споредба како пример за моменталниве случувања (резултати).

Секако дека тие 22 години повеќе вредат, зборот ми беше дури бараме други алтернативи кои можат да не чинат пари, како привремена алтернатива Ето е топ. Зар Челзи и Абравович се ретардирани и тераат БЕЗВЕЗЕ трансфери што го вратија Дрогба назад? :LOL: Дај ти се молам...

Последно уредено:
Другар изгледа не си запознаен со моменталната политика на тимот и затоа вака коментираш.

Едно треба да ти стане јасно, според она што го викат од клубот на секоја ебана изјава, е тоа дека нема веќе такви приверемени трансфери, се работи за иднината на клубот, ќе се инвестира на млади играчи со потенцијал.

Интер реши повеќе да не инвестира во стари играчи, само види ги последните трансфери и ќе ти стане јасно. Нема веќе Форланци, Роки, и ред други такви играчи, само привремени решенија, ја баталија таа политика, и мило ми е за тоа, во тој контекс беше муабетот за годините. Во секоја изјава тоа го потврдуват од клубот, па и за волја на вистината досеа и докажаа дека така ќе работат.

пс. Што се однесува на муабетот со Ето, да навистина е безвеза, бидејќи ти почна со тој муабет дека ќе бил подобар од Шаќири.

И не знам што ќе фалеше Ето ако го вратевме? o_O Гарантирано подобар од Шакири ќе беше, еве го денеска спука едно голче. :pistoldz:

п.п.с Освен ти сеа што спомна за Ето во Интер, јас никакви шпекулации не сум прочитал за него дека би можел да се врати во Интер(зимава), барем не од тие на кои можеме да им веруваме. Сеа твојот муабет мене ми изгледа безвеза во тој контекс бидејќи такви муабети можеме да праиме за секој играч во Сериа А кој ќе постигне гол или ќе распали, иако сеуште е рано и за Ето да збориме, поготово дека постигна само еден гол.

чао.

Си изгубил секоја трошка на објективност
Ме боли фактот шо бош клубови, од типот на Фиорентина, прават подобри трансфери од нас. :facepalm:

Па ова е засилување бее! Па ова е трансфер бее! Дечково е со резултат 7/6, навидум сеуште ноу биг дил ама го смачка Јуве и тоа е за респект! А ние се тешиме со нашиве "чекајте време треба"
:mad:

Е на ваков случај симнувам капа, дотогаш строго в џигери!
Трошка објективност немаш или многу плитко размислуваш, што е не знам.

Еве Черчи да експлодираше во Милан ќе го правеше истиов муабет, дека сме требале него да го земеме а не Шачири. Подолски да се истуреше од голови давање ќе му го испушевме сите од фан клубот. Секогаш постои ризик играчот да не се адаптира и да испадне флоп. Секаде е ова случај не само во Интер.

Како и да е играчкиот кадар ни е во топ 5 состави иако табелата не го рефлектира тоа, сакал ти да признаеш или не.

Шачири и Брозович се трансфери на место, може Брозович нема да ја издрибла пола екипа и постигне евро гол но е тимски играч и ги врши задачите. Исто и со Шачири, повлекува напред, креира шанси и асистира плус некој гол овде онде. На лето треба да се работи на појачување на одбраната и носење на уште еден квалитетен напаѓач во тандем со Икарди.

Не велам дека немаме и лоши/просечни играчи ама пак секој играч од конкуренцијата го гледаш како класа погоре од нашите, тоа е таа необјективност за која алудирав.

Сигурно и во Челзи викаат, мех не требаше да го трампаме Салах за Квардадо, види го овој 6/7 има а Квадрадо ниедна утакмица не изигра.
Салах е просечен играч односно играч за мали екипи. Да дојдеше у прва полусезона у Фиорентина кога беа каша попара да си прашам кур што ќе имаше 6/7.
Шакири е класа за него.
Ок, може требаше да го земеме место Подолски.

Ок, штом мнозинството мисли спротивно, тогаш јас грешам, нема везе! ;)
Многу далеку замина работава, а стварно не знам оти, и ова со Ето не знам оти испадна олкав проблем... ќе вредеше за некој милион бе, оти да не?! Не земале старци, нова политика не знам што.. па Челзи како го вратија Дрогба? Да сметаа дека е чист промаршај немаше да го вратат, не знам... од таа гледна точка зборував.

А Шакири и Подолски не блеснаа, тое е проблемот, можда сум навикнат да гледам блесок како што кажав во некој пост погоре, па затоа не сум задоволен од секој кој не се двои во секоја утакмица и затоа не сум објективен или ПЛИТКО размислувам, ок навредливо беше само нека, не сакам да се карам, само тоа е култура бе, кога не делиш мислење со некој збувај го со такви термини ич да не го ебаш.
И ова "незадоволен" барам со резерва да се прифати, не дека не сум задоволен, но далеку од тоа што ни треба моментално за да фатиме некој убедлив континуитет без страв наредната утакмица да бидеме згазени од една Парма, нели?

И тоа со Салах е нормално бе друже, јесте Челзи можи да жали за Салах, а можи и ние оти да не. Нормално дека не можи да се претпостави ништо во фудбалот, и со тоа се прават грешки и добивки, и ние сме тука да коментираме.

И Шакири е просек, молам да не се претерува, да не беше просек, Баерн ќе го чуваше, а ќе продадеше некој од постариве.

И крај краева бе сето беше онака из муабет, што толку здраво за готово се зема се па да мора со навредливи зборови да се докажуваме и убедуваме? :aplauz:

Ок, штом мнозинството мисли спротивно, тогаш јас грешам, нема везе! ;)
Многу далеку замина работава, а стварно не знам оти, и ова со Ето не знам оти испадна олкав проблем... ќе вредеше за некој милион бе, оти да не?! Не земале старци, нова политика не знам што.. па Челзи како го вратија Дрогба? Да сметаа дека е чист промаршај немаше да го вратат, не знам... од таа гледна точка зборував.

А Шакири и Подолски не блеснаа, тое е проблемот, можда сум навикнат да гледам блесок како што кажав во некој пост погоре, па затоа не сум задоволен од секој кој не се двои во секоја утакмица и затоа не сум објективен или ПЛИТКО размислувам, ок навредливо беше само нека, не сакам да се карам, само тоа е култура бе, кога не делиш мислење со некој збувај го со такви термини ич да не го ебаш.
И ова "незадоволен" барам со резерва да се прифати, не дека не сум задоволен, но далеку од тоа што ни треба моментално за да фатиме некој убедлив континуитет без страв наредната утакмица да бидеме згазени од една Парма, нели?

И тоа со Салах е нормално бе друже, јесте Челзи можи да жали за Салах, а можи и ние оти да не. Нормално дека не можи да се претпостави ништо во фудбалот, и со тоа се прават грешки и добивки, и ние сме тука да коментираме.

И Шакири е просек, молам да не се претерува, да не беше просек, Баерн ќе го чуваше, а ќе продадеше некој од постариве.

И крај краева бе сето беше онака из муабет, што толку здраво за готово се зема се па да мора со навредливи зборови да се докажуваме и убедуваме? :aplauz:
ОК жал ми што се почуствува навреден од мојот пост, не ми беше тоа намерата. Мислев дека може малку поопуштено и пожустро да се дискутира за различните мислења. Сепак е фудбал темата.

Извини уште еднаш!

Види го запнал за Челзи и Дрогба.
Светлосни години сме далеку од Челзи моментално. Они у напад ги имаат Хазард, Оскар, Коста, Вилијан (Шурле) Квадрадо па за еден Дрогба кој што е земен ради реда т.е за кејф на Мурињо ќе се замараат, не ни игра човекот.
И ние да бевме средена екипа ќе немаше да ни ствара проблем Ето ама вака само џабе ќе цицаше пари и ќе ми се влечкаше по терен.
Он у Сампдорија не игра прва постава, добива по 15-20 минути на утакмица и си игра курташак на терен. Прашање на време е кога ќе го нокаутира Михајловиќ.

ОК жал ми што се почуствува навреден од мојот пост, не ми беше тоа намерата. Мислев дека може малку поопуштено и пожустро да се дискутира за различните мислења. Сепак е фудбал темата.

Извини уште еднаш!

Извини ти ако испаднав многу нежен, не ми беше тоа намерата. Нормално не се познаваме и не можеме да знаеме со која цел се дискутира. А не е битно дали сум се навредил или не, обично се трудам да не се вреѓам, само не ги сакам тие намерите за навреда, нема потреба. :D[DOUBLEPOST=1425774211][/DOUBLEPOST]
Види го запнал за Челзи и Дрогба.
Светлосни години сме далеку од Челзи моментално. Они у напад ги имаат Хазард, Оскар, Коста, Вилијан (Шурле) Квадрадо па за еден Дрогба кој што е земен ради реда т.е за кејф на Мурињо ќе се замараат, не ни игра човекот.
И ние да бевме средена екипа ќе немаше да ни ствара проблем Ето ама вака само џабе ќе цицаше пари и ќе ми се влечкаше по терен.
Он у Сампдорија не игра прва постава, добива по 15-20 минути на утакмица и си игра курташак на терен. Прашање на време е кога ќе го нокаутира Михајловиќ.

А колку ги имаме такви знаеш? И тоа помлади...

А еве пример со Видич, слободен ама и тој зема плата, зошто го зедовме кога Манчестер го шутна и стави помлади како Смојлинг и Еванс, можевме за тие пари и ние помлад да донесиме, нели тоа ви беше мотото од цел муабет (стоп за старците), ок дефанзивциве тераат и повеќе но пак... шо е стар стар е. Но сите урлавте и се радувавте, и никој не рече чекај... подобро ќе беше да му се даде жанса на некој помлад, барем ќе можевме да го планираме за подолг период. И што бидна на крајот... Видич многу лесно го изгуби првотимскиот статус и одма препукувања со Манчини... Само немој сега да ми диференцираш Ето - Видич, на било која основа, плис!

Ете тоа ме нервира, не пробувате да разберете што другиот сака да каже и веднаш директен атак в ребра. Јас разбирам, во право си скрос (млад>стар), но мислам дека ако пробаш ме сфатиш ќе видиш дека и јас не грешам баш. (y)

Последно уредено:
Челзи да жали за Салах? Челзи е толку финансиски моќен што може од шала кога сака да го врати него или да купи 10 фудбалери како него, не е толку уникатен Салах не збораме за Меси.

Ето за таквото ќе ви беше парите за платата што ќе им ги дадевте ќе покачите платите на двајца играчи и ќе го задржите Икарди (што мислам го направивте). Што ќе ви се играчи како Дргоба, Ето? За да чукат плата на сметка за подпросечни пензионерски партии и седење на клупа? Т

имот моментално треба да го градите околу Шаќири и Икарди и да се чуваат по секоја цена па макар значело и помалце пари за засилувања. И Јуве не направи некој мега трансфери но ги задржа Погба, Видал, Маркизио додека Рома си продава секоја сезона по некоја звезда иако некогаш е потребно 1 ѕвезда да се продаде за да се крени финансиски нивото на клуб. Искрено мислам дека Интер моментално го пробува истото и последните трансфери се доста паметни.

Рано е да се суди на Шаќири па моментално со ваква игра и овај тренер (Раниери v2.0) и Меси и Роналдо да ги земите пак истото ќе е. Одбраната јас би ја средил најповеќе во наредниот трансфер прозорец кај вас и би купил еден Средишен играч. За Серија А доста е. Некое малдо или напаѓач на позајмица таман ќе биди.

Последно уредено:
Педро да дојде во овој тим ке биде нашиот Меси.
За Паласио и Подолски (кој според мене не е крило) е измислен и со класи подобар.
Да се задржи Икарди и со Шакири и Педро, Лавеци по крилните позиции, тоа ке биде напад кој доликува на тим како Интер!
Јаја Туре на местото на Медел и се враќа шампионски Интер ;)

За вечерва можни состави според Sky:

-------------Ханданови--------------
САнтон-ЈЈ-Ранокиа-Дамбросио
Брозович-----Медел-----Гуарин
Паласио----Икарди-----Шакири

Кампањаро-Дармбросио и Ернанес-Брозович можни измени и ако малку има жал за нас ке го стави Видич место Ранокиа :)

Педро да дојде во овој тим ке биде нашиот Меси.
За Паласио и Подолски (кој според мене не е крило) е измислен и со класи подобар.
Да се задржи Икарди и со Шакири и Педро, Лавеци по крилните позиции, тоа ке биде напад кој доликува на тим како Интер!
Јаја Туре на местото на Медел и се враќа шампионски Интер ;)

За вечерва можни состави според Sky:

-------------Ханданови--------------
САнтон-ЈЈ-Ранокиа-Дамбросио
Брозович-----Медел-----Гуарин
Паласио----Икарди-----Шакири

Кампањаро-Дармбросио и Ернанес-Брозович можни измени и ако малку има жал за нас ке го стави Видич место Ранокиа :)
Лавеци зема ако не се лажам 7милиони по сезона, е сега и сам знајш дека кога купуваат играч се пресметува оштетата (transfer fee) и платата што значи да му понудите по 5м и да платите 15 мил = 35 милиони одеднаш што не е невозможно иако мислам дека повеќе клуба би се приклучиле. Истото важи и за Педро, под 20 милиони не го дава Барса плус платата и плус рачунај клубови од ПЛ го бркаат а сигурен сум дека Сити ќе тргни по него и на сево ова додај го Јаја со огромно платиште пошто нели нема штета за клубот ама затоа ќе бара повисока плата. Исто така убеден сум дека педро не е светска класа квалитет туку дека уигран е во Барса ненормално добро и телепатски знај кај и како да се движи.

А Подолски изгледа беше планиран за треквартиста ама со Шаќири му се поматија сметките.

Лавеци зема ако не се лажам 7милиони по сезона, е сега и сам знајш дека кога купуваат играч се пресметува оштетата (transfer fee) и платата што значи да му понудите по 5м и да платите 15 мил = 35 милиони одеднаш што не е невозможно иако мислам дека повеќе клуба би се приклучиле. Истото важи и за Педро, под 20 милиони не го дава Барса плус платата и плус рачунај клубови од ПЛ го бркаат а сигурен сум дека Сити ќе тргни по него и на сево ова додај го Јаја со огромно платиште пошто нели нема штета за клубот ама затоа ќе бара повисока плата. Исто така убеден сум дека педро не е светска класа квалитет туку дека уигран е во Барса ненормално добро и телепатски знај кај и како да се движи.

А Подолски изгледа беше планиран за треквартиста ама со Шаќири му се поматија сметките.
Педро и Лавеци имаат уште по 1 година договор со сегашните клубови, значи и цената за нив нема да биде многу висока.

Педро мислам зема 3 милиони по зезона а Лавеци никаде нема да добие ни пола од тоа што го зема моментално во ПСЖ. За Туре веќе се шпекулира дека личните услови со Интер ги договорил што значи намалување на платата.

Како и да е, ако сакаме да се вратиме во лига на шампиони потребни се ИГРАЧИ, а играчите бараат и плата. Шампионскиот тим на Интер имаше играчи како Ибра, Ето, Снајдер, Милито... никој од нив немаше плата под 5 милиони годишно. Можат да најдат и некој кој ке зема пола милион, како Белфодил, Мунтари, Оби... но видовме до каде стигнавме со такви играчи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom