Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
вториот, и не е некоја фантазија, изводлива варијанта е за наредно лето.Вилфред Бони во МанСити....
Џеко, Јоветич на излезна врата?
Можи да фантазираме малце![]()
Абе интераши долго време се канам да ве прашам и никако да ми текне. На натпреварот против Рома за првпат го забележав човекот и ми залича многу на еден судија кој престана да суди во 2013, а го видов и на некои наредни натпревари и сигурен сум дека не ми се причини. Се работи за Андреа Ромео и го покажуваа во кадар кога Интер врши измени тој мислам дека носи до четвртиот судија која е измената или нешто слично. Има некоја функција кај вас или станува збор за друга личност?
![]()
Еве за кого станува збор инаку, го има забележано уште некој?
Првпат ја среќавам оваа функција во еден клуб. Сега и јас видов на вики. Тоа му доаѓа нешто како медијатор меѓу клубот и судиите...A settembre 2014 è stato ingaggiato dall'Inter per ricoprire il ruolo di dirigente addetto agli arbitri
или што би рекол гоогле транслате -
In September 2014 he was hired by Inter to serve as the executive officer to the arbitrators
Интер имаше проблем минативе години во комуникацијата на терен, обично тренерот и заменикот тренер “комуницираа’ со четвртиот судија кога беше тензично на терен, но тоа често завршуваше со исклучувања и казни. Во еден период федерацијата назначуваше официјални лица кои требаа да седат во близина на клупата на Интер, функција налик на шпион. Не се сеќавам кој беше тренер тогаш ама Интер беше единствен тим со вакво официјално лице на грбот. Не знам каква е ситуацијата сега со други клубови. Во таа смисла добро е што ангажирале лице кое со ладна глава може да комуницира и кое ги разбира протоколите. Можеби оцениле дека на овој начин ќе се намали притисокот врз клупата и тренерот ќе може да се сконцентрира на поважни работи отколку на препирки со четвртиот судија.Првпат ја среќавам оваа функција во еден клуб. Сега и јас видов на вики. Тоа му доаѓа нешто како медијатор меѓу клубот и судиите...
Ја разбрав функцијата и интересна работа, дури и корисна со оглед на тоа што може позитивно да влијае врз исклучувањата на играчи од клупата и на тренерите. Еве на Удинезе нема лошо да им дојде еден таков со оглед на тоа што Станкович веќе 3-4 пати го исклучија од клупата. Инаку тој му е замена тренер на Страмачони. Само интересно е тоа што ангажирале човек кој беше судија до пред неполни две години, поточно до 2013 мај месец.Интер имаше проблем минативе години во комуникацијата на терен, обично тренерот и заменикот тренер “комуницираа’ со четвртиот судија кога беше тензично на терен, но тоа често завршуваше со исклучувања и казни. Во еден период федерацијата назначуваше официјални лица кои требаа да седат во близина на клупата на Интер, функција налик на шпион. Не се сеќавам кој беше тренер тогаш ама Интер беше единствен тим со вакво официјално лице на грбот. Не знам каква е ситуацијата сега со други клубови. Во таа смисла добро е што ангажирале лице кое со ладна глава може да комуницира и кое ги разбира протоколите. Можеби оцениле дека на овој начин ќе се намали притисокот врз клупата и тренерот ќе може да се сконцентрира на поважни работи отколку на препирки со четвртиот судија.
Не алудирам на ништо бе, чисто се заинтересирав кога го видов на клупата на Интер. Не се лутете одмаДобро јас знам на што алудирате со тоа, ама реални да бидеме: кој к*р е човекот?![]()