Фан Клуб: Интер

1:Камбиасо и Занети нека сибат мајката двата..пензионирајте се,повредете се не ни требате повеќе..доволно беше не играјте пичку матер

2:Играчите на Интер беа далеку пофизички поспремни од дебилните играчи на Милан каде после 70 минута неможеа да одат и тогаш Интер притисна

3:Очигледно Ковачич не е спремен за 90 минути па затоа го клава секој натпревар после 60-70 минута..некој тука и порано стави линк од Мацари каде објаснува дека Ковачич намерно го чува за второ полувреме да ја размрда играта.

4:Мацари еби се, го троши Паласио секој ебан дуел да игра сам и да се мачи во нападот, а на клупа чува двајца млади напаѓачи

5:Катастрофа сме пичку матер..тимска игра нула, све насила, Нагатомо најактивен и сите акции одеа преку него, Таидер не беше воопшто лош туку напротив нешто се обидуваше да прави за разлика од Камбиасо и Занети кој ја враќаа топката наназад

6:Јас 2јка сум ја изиграл а овие Милан бетер од нас, па шанса асолна не успеаа да напрат поквај ваков Интер кој излезе со формација 8-0-2

Паласио зверотина:drk:

Гуарин скоро сигурно ќе си иде, го шиткаат, не дека он сака да си оди, напротив, најверојатно Наинголан негова замена.
Јебига, крилин пуната месечина после она вчера укапира колку боље функционира тимов без него, вака нов играч, ко демек адаптирање и слично, ќељавиот да се изнаигра, исто и Занети.

Sum ja propustil forava za krilin, ako moze pojasnuvanje :D
krillin.jpg

Што знам за мене Роландо е ок играч ако се земе фактот дека го земавме пред се да биде замена за ако некој е суспендиран или повреден. Типот е физички доста спремен и доста трча, висок е што е квалитет и за одбрана и за нафрлени топки во напад, влегува во дуели и не се плаши да направи старт и да блокира. Сега секој греши јебига ама бар е подобар од оној жабарот Ранокија кој игра нереално добро еден натпревар а следните три е тиња.

Тајдер има многу добар осет за нафрлени топки. Прави и многу грешки но сеуште немам оформено мислење за него, во принцип многу трча и се труди. Бар во овој Интер мислам дека треба да игра со Ковачиќ и Гуарин (ако не си иде) во средината. А за по крилата треба да се засилиме со квалитетни крилни играчи, Џонатан и Нагатомо се солидни резерви но премногу дриблаат и се плеткаат и понекогаш знаат навистина да го успорат нападот. BTW Џонатан ја почна акцијата што резултираше во гол. :)

И Кампањаро играше солидно вчера, ако не се лажам имаше 1-2 згрешени додавања но после се поправи. Оваа тројка заедно со Хуан треба да се игра секоја утакмица за да се добие стабилност и уиграност па после може да очекуваме резултати. Сите тројца се солидни поединци но мора да почнат да функционираат како тим, премногу ефтини голови примивме сезонава.

Инаку не му ја разбирам тактикава на Мацари да ги чува џокерите за кога противниците се изморени. Па баш кога ќе ги стави Ковачиќ и Икарди во 70-80 минута остатоков од нашиот тим е уморен па не ја добиваат потребната подршка и Ковачиќ е приморан да игра соло и да дрибла пола терен и нормално кога ќе го удвојат и кога цела екипа му е покриена нема на кого да додаде и греши. Истото е со Икарди нема кој да го храни со топки инаку јас сум убеден дека типот има потенцијал.

Гуарин скоро сигурно ќе си иде, го шиткаат, не дека он сака да си оди, напротив, најверојатно Наинголан негова замена.
Јебига, крилин пуната месечина после она вчера укапира колку боље функционира тимов без него, вака нов играч, ко демек адаптирање и слично, ќељавиот да се изнаигра, исто и Занети.

Од кај ова за Гуаро?

Во кратки црти..

Ханданович, Ковачич, Гуарин, Палсасио и можеби Алварез и Жесус.

Се друго е просек или подпросечни играчи.

Од Икарди очекував многу но засега немаше шанса да покаже колку вреди, а најголем виновник за тоа е Мацари.

Имаме супер тренер но како и другите пред него нема м..... да ги седне на клупа дедовците, па клупата ке ја греат играчи како Ковачич и Икарди.

Гледајте малце реално , Ковачиќ не е физички спремен , затоа добро беше што го стави второ полувреме кога труповите од Милан се изморија . Одбраната ни е киксерска и затоа беше потребно да не примиме гол првите 30 мин. а можевме . За Нагатомо да не прочитам лош збор , човекот ора на терен , таква борбеност нема никој. Гуарин е добар фудбалер но на моменти себичен , а кога влезе Ковачиќ одма се осети разлика и креативност во играта. Кузмановиќ е дупка , добро што играше само мал дел инаку овој фудбалер не може да издржи цел натпревар. Крилин колку и да го заебавате нема замена за него во овој состав на Интер, ако дојде Наиголан тогаш да . Икарди мора почесто да го игра заедно со Паласио.

Гледајте малце реално , Ковачиќ не е физички спремен , затоа добро беше што го стави второ полувреме кога труповите од Милан се изморија . Одбраната ни е киксерска и затоа беше потребно да не примиме гол првите 30 мин. а можевме . За Нагатомо да не прочитам лош збор , човекот ора на терен , таква борбеност нема никој. Гуарин е добар фудбалер но на моменти себичен , а кога влезе Ковачиќ одма се осети разлика и креативност во играта. Кузмановиќ е дупка , добро што играше само мал дел инаку овој фудбалер не може да издржи цел натпревар. Крилин колку и да го заебавате нема замена за него во овој состав на Интер, ако дојде Наиголан тогаш да . Икарди мора почесто да го игра заедно со Паласио.

Има бе замена, има!!!! Икарди ќе го стаам задњи везни да сум тренер ама Камби нема да игра, зашо исто како да играме со играч мање на терен. А извини, како тоа Ковачиќ за Хрватска може да игра по 70/80/90 минути а за Интер не?

Има бе замена, има!!!! Икарди ќе го стаам задњи везни да сум тренер ама Камби нема да игра, зашо исто како да играме со играч мање на терен. А извини, како тоа Ковачиќ за Хрватска може да игра по 70/80/90 минути а за Интер не?

Нема да има иста ефективност играта ако игра цел натпревар , очигледно е дека дечкото не е физички најспремен , инаку секако треба да биде стартер секој меч. А за Камби , негова позиција е ДМФ а таму е најкорисен , има натпревари кога е дупка но има натпревари кога можам да кажам дека е најдобар на терен , додека нема соодветна замена нека игра .

Кај го најдоа овој Таидер. Ковачич за него е измислен и пак го чува резерва незнам до каде вака

Кај го најдоа овој Таидер. Ковачич за него е измислен и пак го чува резерва незнам до каде вака

Таидер и Ковачиќ не се ист тип на играчи, барем според мене.
Исто така според мене далеку подобра варијанта би било да играат Ковачиќ и Таидер, а филето Камбијасо на клупа да седи. Оттука може да дава инструкции.

Па, после утакмицата вчера не треба воопшто да има дилеми, дали Камбијасо (синдикалецот хаха) и Занети се за во прва постава. Таква промена во играта мислам дека немаат дури ни тимови што остануваат со играч повеќе. Занети е за во пензија очигледно е тоа, немаме позиција за него во тимот веќе, што и да игра буквално фаќа место. Камбијасо исто. Кога играме со 3ца централни, играч со карактеристики на Камбијасо ама ич нема потреба да биде во игра. Не ни веќе за на клупа ако ја се прашувам. За него ми е така така, али за Занети ќе ми биде и веќе ми е стварно криво, али веќе доста му е. Не за друго страшен професионалец е, неверојатен дури,таква работна етика, таква дисциплина е за почит, стварно. Го гледав вчера и му се чудев, како успева да се одржи на такво ниво, после многу тешка повреда на 40 години е стварно beyond me.

Ковачич вчера имаше издание на светска класа играч. Мислам дека најдобар натпревар во наш дрес му беше ова и пак не беше 100% од тоа што, според мене, го може. Ако има правилна насока на развој, тогаш имаме потенцијален топ 5 везњак во тим. Он е играч околу кој треба да се гради тим во следните години и ќе направиме голема грешка ако не ја искористиме шансава со ваков талент.
Незнам како му оди на Верати во ПСЖ, ама ако не добива минутажа и ако е достапен, ја би го земал него покрај Ковачич би имале среден ред за иднината. Или некое друго дете талентирано ако имаат евентуално со слични карактеристики.

И лол за типот што го хејта Ковачич во последиве страни. Дефинитивно најглупиот и најнеоснованиот хејт што ја сум го прочитал во фан-клубов.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom