Фан Клуб: Интер

Па тоа и ја го зборам, втората половина на Удинезе лесно ќе се земе.

Па нели нов стадион ќе градите... што сега му текнало да го обновува стариот?o_O

Така прочитав, тоа било предлог само, ама пошто Меаца не е наша тоа со реновирањето и нема смисла и било одма отфрлено.. Моментално ќе се стабилизира Интер а стадионот за 1-2 години би требало да се започне.

Па тоа и ја го зборам, втората половина на Удинезе лесно ќе се земе.

Така прочитав, тоа било предлог само, ама пошто Меаца не е наша тоа со реновирањето и нема смисла и било одма отфрлено.. Моментално ќе се стабилизира Интер а стадионот за 1-2 години би требало да се започне.
Нов стадион мора да биде највисок приоритет за клубот, но ако добро се секавам Јувентус го изгради за некаде 110м евра и тоа најголем дел беа од спонзори.
Не се секавам и кој друг стадион беше изграден од спонзор, само името на стадионот да го носи името на компанијата или тоа што треба да се рекламира, па нашиот и Силвио Берлускони нека се вика само нека го изгради некој :)

Ако не сум во право нека ме корегира некој, но за стадионот на Интер се споменува неколку пати поголеми цифри и многу поголем капацитет, на Јуве е 40 на Интер мислам над 60к гледачи што нема потреба, знаеме колкава е посетеноста на стадионите во Италија.

Интер имаше најголема посетеност просечно оваа сезона, мислам беше 48 или 52 000 гледачи, така нешто беа бројките, така да стадион од 55~60 000 е идеален за Интер.

60 000 e таман, со сопствен стадион е поинаку, многу споредни активности ќе се одвиваат, со добри резултати ќе се полни без проблем. Плус греота е да играш дерби со Милан пред 40 000 а си играл пред 80 000.

Не е проблемот капацитетот, сега е над 80, можеби затоа изгледа празен, нека биде 66... Само ме интересира како нашиот стадион ке чини 500м евра а од Јувентус 110м, супер модерен стадион со капацитет 41к :) Па нека најде спонзори, нека носи друго име нека не се вади сега само со стадионот....

Ние Фараони го дадовме како од шала, вие се секирате за Донати и Калдирола, а се кладам ни еден натпревар им немате изгледано :icon_mrgr: Дефанзивци се, рано им е, али не ми се премногу перспективни од тоа што ги имам гледано, а Калдирола малце повеќе го имам гледано, Донати слабо...

Оставејте кој дојдел кој си ојдел гледајте г'зицата.
Mariana-Diarco-in-Thong-.jpg
Mariana-Diar.jpg

Не е проблемот капацитетот, сега е над 80, можеби затоа изгледа празен, нека биде 66... Само ме интересира како нашиот стадион ке чини 500м евра а од Јувентус 110м, супер модерен стадион со капацитет 41к :) Па нека најде спонзори, нека носи друго име нека не се вади сега само со стадионот....
Со тоа што нашиот стадион ќе биде еден од најмодерните во свет, нешто сличен на Емирати но за 1 класа подобар од него. Капацитет од околу 60тина иљади гледачи. На Јуве стадионот никогаш нема да се игра финале од Лига на Шампиони.

Добро, се сеќавате на Деле Алпи, двајца со тројца се бркаа на трибина. Доста им се 40 000 важно си имаат добра атмосфера сега. Тие ги решија проблемите туку ние да видиме...

Инаку има пари по истокот за фудбал, потребен ни беше некој како Тоир, ама колку ќе брка спонзори додека не е главен тешко е да се каже. Пошто ако го зајакне клубот вистински никогаш нема да му го дадат да го води. Исто се надевам дека ќе има збор во трошењето на парите, пошто овие колку и да им дадеш, за покривање дупки ќе ги потрошат.

Eдно нешто не ми е ама ич јасно - Што кур ке добиеме ако го донесеме Најголан,а го дадеме Гуарин?Која е ебената логика тука?

Добро, се сеќавате на Деле Алпи, двајца со тројца се бркаа на трибина. Доста им се 40 000 важно си имаат добра атмосфера сега. Тие ги решија проблемите туку ние да видиме...

Ти текнува кога правеа ајвар на трибина 2010 :D

Главниот проблем на Јуве со навивачите е тоа што во градот Торино најголем дел се навивачи на истоимената екипа. Јуве можеби има најмногу навивачи во Италија, ама во Торино се малку, со што е оправдана големината на стадионот. Интер сигурно во Милано има доста голем број навивачи, така што големина од барем 55.000 е потребна.

Моментално Интер нека направи кокурентен тим за Скудетото. Потоа нека мисли за Нов стадион и засилувања за Лигата на Шампионите.

А новиот стадиот ке биде со капацитет од 60 до 65 000 гледачи.

Stadionot na Juve vo zavisnost od potrebite vo idnina ima moznost da se prosiri za dodatni 15 000 sedista.

Eдно нешто не ми е ама ич јасно - Што кур ке добиеме ако го донесеме Најголан,а го дадеме Гуарин?Која е ебената логика тука?

Eпа ако дојде `жолтиов` нема тоа да се деси. :)
To date, the club has to sell before buy but with Thohir, this philosophy is not strictly necessary.”

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom