Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Деко reloaded!
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
[/COLOR]И на крај краева... ќе остаиме до крајов на сезонава да видиме како ќе изигра...
Ти спомна 2 играчи, кај се другите 300 што Интер ги има сменето? Мартинс беше подобар од овој за некои 3 пати.
Кои други 300 ? Силвестре и Пирло се доволни примери.

Кои други 300 ? Силвестре и Пирло се доволни примери.
Кажи ми тим што не згрешил со трансфер политиките и пропуштените таленти? Затоа ти реков, спомна 2 од 300 играчи кои поминале низ Интер, дури и овој првиот не беше којзнае каков играч.

Кажи ми тим што не згрешил со трансфер политиките и пропуштените таленти? Затоа ти реков, спомна 2 од 300 играчи кои поминале низ Интер, дури и овој првиот не беше којзнае каков играч.
Ама чекај сеа, Интер во кој вид на клубови го рангираш ? Гиганти или треторазредни тимови ?
Интер важеше за тим кој упропастува играчи, реално малце гледај на работите, имаа очајна трансфер политика, очајни избори, очајни одлуки и слично. Роберто Карлос е 1 пример, Силвестре е друг, Пирло е трет, сите тројца станаа стандард првотимци во тимови кои ОСВОЈУВАА ЛШ и освојуваа Светски Првенства. Затоа, доволни ти се овие 3 примери, за 2ца од нив може слободно да се каже дека беа најдобри на своите позиции.

Кога Јунајтед згрешиле вака пацерски, или Милан, или Јувентус на времето ? Интер поради тоа патеше, го дадоа Карлос, потоа и Силвестре, се мачеа лево ? Се мачеа ...
Го дадоа Пирло, се мачеа со некреативен среден ред ? Се мачеа ...
Затоа, глупаво е да се има сега ваков став за овој моментален Интер, а и реков, Бијабијани не дека блеска, ама каде е Снајдер у муабетов ? Пандев ? Милито ? Маикон ?
Интер на времето патеа е баш поради ваквиот однос кој ти го презентираш у постовите, сега, со оваа нова политика на тимот тие грешки нема да се повторуваат, ја на Бијабијани би му дал шанса и оваа сезона а и наредната, зашто уз правилен прогрес и напредок може да биде од големо значење за овој тим, и што е најбитно, нема да прави проблем за неговиот статус во тимот, односно, комотно ке може да се ротира.

Ама чекај сеа, Интер во кој вид на клубови го рангираш ? Гиганти или треторазредни тимови ?
Интер важеше за тим кој упропастува играчи, реално малце гледај на работите, имаа очајна трансфер политика, очајни избори, очајни одлуки и слично. Роберто Карлос е 1 пример, Силвестре е друг, Пирло е трет, сите тројца станаа стандард првотимци во тимови кои ОСВОЈУВАА ЛШ и освојуваа Светски Првенства. Затоа, доволни ти се овие 3 примери, за 2ца од нив може слободно да се каже дека беа најдобри на своите позиции.

Кога Јунајтед згрешиле вака пацерски, или Милан, или Јувентус на времето ? Интер поради тоа патеше, го дадоа Карлос, потоа и Силвестре, се мачеа лево ? Се мачеа ...
Го дадоа Пирло, се мачеа со некреативен среден ред ? Се мачеа ...
Затоа, глупаво е да се има сега ваков став за овој моментален Интер, а и реков, Бијабијани не дека блеска, ама каде е Снајдер у муабетов ? Пандев ? Милито ? Маикон ?
Интер на времето патеа е баш поради ваквиот однос кој ти го презентираш у постовите, сега, со оваа нова политика на тимот тие грешки нема да се повторуваат, ја на Бијабијани би му дал шанса и оваа сезона а и наредната, зашто уз правилен прогрес и напредок може да биде од големо значење за овој тим, и што е најбитно, нема да прави проблем за неговиот статус во тимот, односно, комотно ке може да се ротира.
Ме мрзи искрено да барам глупи трансфер или продавање на добри играчи... Еве, најдобриот играч на претходното СП кај играше претходно? И не сакам сеа муабети од типот имал конкуренција, не се снашол итн.. зашто истот ти го игнорираш во случајов со Интер...

Карлос мислам дека не беше потценет, не збориме за играчи кои биле намерно продадени а не отфрлени како неталентирани....

Бијабиани за да влегува од клупа, можеби, за мене е апла неталентиран играч, без техника и добар шут... Единствено има брзина и тоа е тоа... Дури и мината година не блескаше во Парма... Мое мислење, јас ги донесувам заклучоците врз основа на неговата моментална форма и способност, да бевме сите добри прогнозери за развивањето на фудбалерите, немаше да се прават фејлови во купување или продавање.... Колку таленти имаше кои ги спомнуваа како замени на Марадона, Пеле...

За кој најдобар играч на претходноно СП збориш ? Канаваро ? Па и он беше фејл од трансфер на тимот, ете уште 1 пример на лошо менаџирање. Он беше далеку од катастрофален во Интер, т.е. неговата форма беше слика и прилика за тогашниот Интер ...

За кој најдобар играч на претходноно СП збориш ? Канаваро ? Па и он беше фејл од трансфер на тимот, ете уште 1 пример на лошо менаџирање. Он беше далеку од катастрофален во Интер, т.е. неговата форма беше слика и прилика за тогашниот Интер ...
Да ја видиме големата слика: Интер бил катастрофален порано, значи кој и да дојдеше ќе поминеше лошо во Интер.
Тука се согласуваме, значи тука не можеш да го земеш како грешка продавањето на Пирло, Силвестре, Канаваро итн... Така играл Интер и тоа е тоа...

Сега, кога Интер игра далеку подобро, се гледа кој е за во тимот, кој не е...

И не, не мислев на Канаваро, мислев на Форлан.

Форлан замина од Јунајтед поради лични проблеми со Фергунсон, али Јунајтед од тоа ништо не загуби, буквално, ништо, освојуваа пак титули во Англија, играа финале едно во ЛШ плус уште една титула во ЛШ земаа по неговото заминување.
Тука беше Руни, тука беше Роналдо, тука беше Тевез ...
Не можеш да кажеш дека Јунајтед згрешија со Форлан кога неговото отсуство никогаш не се почувствува.

А Интер од друга страна работеа без план, односно, така делуваа, беа класичен пример за лошо менаџирање со 1 тим ( затоа сега тролам дека Бранка е од енормно значење за Интер ), секој потег што го влечеа во иднина скапо го плаќаа, левата бековска позиција со Грешко ( наместо Силвестре ), и средниот ред каде 10 добри години немаа креативец кој очајно фалеше ...
Не е тоа случајност, го даваат Карлос поради тоа што сакаа во тим да им игра ко крило, он стануе најдобар лев бек на планетава, го даваат Силвестре као неталентиран ете, за Интер, односно '' голем '' клуб, се наметнува кај еден Ферги, и тоа здраво се наметнува, го даваат Пирло ко играч без шанса за прогрес во Интер, станува најдобриот у Свет на своја позиција, го даваат Канаваро у 1 смешен трансфер, он добива Златна Топка а Интер у секој сегмент поради овие влечени потези го јаде.

Затоа, не го споредувај тоа што се случуваше со Интер и она со Форлан од Јунајтед.

Syn ја сврте топката у друга насока...

Батали Интер, трансфер политки, грешки итн...

Јас кажав дека Бјамбјани не е за Интер... Кога ќе дочекам да го славиме како Милито лани или како Ето оваа година, тогаш ќе се сложам со тебе.

Играч кој што има само брзина, а сега ќе се послужам со еден твој израз: Е влезен во минус со техника, шут и снага за мене не може да биде носител на еден голем клуб. Зборам за првотимски статус во Интер понатака, не зборам за резерва.
Мое мислење.... останува да покаже времето дали џабе му давале шанса или пак било заслужено...

А по што заклучи дека не е за Интер ? По 4-5 утакмици ? Носител никој не ни бара да биде на играта у овој тим, има други кои се одговорни за тоа ...
И не, не ја свртев топката во друга насока, бидејќи истиов муабет кој ти сега го правиш за Бијабијани беше правен и за Пирло, Силвестре и остала багра играчи кои не биле за Интер, а биле за останатите тимови.
Не е случајно што по тројна освоена круна он е вратен во тимот, и тоа на инсистирање на Бранка, али пак ке кажам, до израз не може да дојде неговиот потенцијал, а и оној на Коутињо кога оние кои се вистински носители на играта во Интер се тежок просек, т.е. и тоа е многу за дел од нив ...

Syn ја сврте топката у друга насока...

Батали Интер, трансфер политки, грешки итн...

Јас кажав дека Бјамбјани не е за Интер... Кога ќе дочекам да го славиме како Милито лани или како Ето оваа година, тогаш ќе се сложам со тебе.

Играч кој што има само брзина, а сега ќе се послужам со еден твој израз: Е влезен во минус со техника, шут и снага за мене не може да биде носител на еден голем клуб. Зборам за првотимски статус во Интер понатака, не зборам за резерва.
Мое мислење.... останува да покаже времето дали џабе му давале шанса или пак било заслужено...

Уште е рано за да се излезе со став дека не е за во Интер играчов.

А по што заклучи дека не е за Интер ? По 4-5 утакмици ? Носител никој не ни бара да биде на играта у овој тим, има други кои се одговорни за тоа ...
И не, не ја свртев топката во друга насока, бидејќи истиов муабет кој ти сега го правиш за Бијабијани беше правен и за Пирло, Силвестре и остала багра играчи кои не биле за Интер, а биле за останатите тимови.
Не е случајно што по тројна освоена круна он е вратен во тимот, и тоа на инсистирање на Бранка, али пак ке кажам, до израз не може да дојде неговиот потенцијал, а и оној на Коутињо кога оние кои се вистински носители на играта во Интер се тежок просек, т.е. и тоа е многу за дел од нив ...
Не сум го правел тој муабет за Пирло, јбг, сум имал некои 9 години кога прв пат настапил за Интер. Ниту знам што и како се дешавало...

Бранка инсистирал поради други причини, поради штедењето, знаеш и ти, финансиски фер плеј :)

Пак да ти кажам по што заклучив: По неговата ограниченост, по она што го покажал до сега во Парма и во Интер, по она што јас можам да заклучам дека не може да напредува многу. Мое мислење, останува да видиме на крајот од сезоната дали ќе биде или не нешто од овој играч.

Епа еве затоа ја тука ти кажувам зашто Пирло не доби шанса во Интер, баш поради истата '' лимитираност " која ја поседуваше, едноставно не бил материјал за овој тим ...
Ова ти е Ферги - стратегија во тимот што мене ми се допаѓа. Бранка и вака и така планираше да го врати Бијабијани, финансискиот фер плеј нема никаква врска со тоа, не значи дека ако треба да штедат, дека мораат и да се задоволуваат со аматери во тимот, таков однос од овој Интер и да сакаме нема да гледаме во иднина ...
Проблемот е што и Коутињо и Бијабијани требаше да се развиваат во здрава средина, а истата во моментов ја немаат, бидејќи основата на тимот е тиња.
Валенсија такоџе во Јунајтед нема техника, Флечер исто, технички е ограничен ненормално, ама кога диригентите функционираат, и цел оркестар функционира на ниво, тоа не е случај со моменталниов Интер.

Не зезајте бе, Бијабијани има потенцијал да игра во Интер, мене ми праи мерак, се што треба е да набие малку искуство и самодоверба, нешто што не се стекнува после 5-6 или 10 утакмици.
Инаку јас сум за Касано, ќе игра на местото на Бијабијани, а овој од клупа ќе гледа и ќе учи :)

Decki jas sum nov na fan klub Inter ve sledam podolgo vreme i sum golem fan na Neroazurite .. Se nadevam deka ke me primite kako clen na vasiot fan klub .. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom