Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Деко reloaded!
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Кажи ми еден пример за да биде местена утакмицава ?

брат нема шо да кажувам јас дали е местена или не , не ни реков дека е местена
од себајле реков дека губиме
и 0-1 дури погодив
и 2ка си е изиграв
што треба др да објаснувам?
ете ти и слика како сакаш ти мисли си

Одговорив погоре за карактерот, мада ни таму не сум го бранел, никогаш не сум ви реплицирал за изјави(или можда некад, за дел од нив), сум се контрирал за вашите критики за тактиките на Рафа и за повредите. За изјавите никогаш, не ми ставајте се во уста.

Aко сакаш да не правиш сега како да не сме ја отварале темава и не сме те читале, тоа на некој друг од другиве фан клубови, можда и ќе рече дека си во право.

Демек, ти го бранеше Бенитез за се, но кога келнерот ги даваше тие „победничките“ изјави ти викаше - „така е, лузерска е оваа изјава, не доликува за тренер не еврспски шампион“?

Пастирав изјава на Леонардо, сигурно мислам на лузерска изјава на Леонардо, и пак го спомнуваш Бенитез кој ниту ми е омилен тренер ниту татко.
Има, за мене има лузерско, не е лузерско да кажеш дека играчите покажале карактер а на терен биле 3ца младинци, лузерски е да кажеш дека не кривиш никого а уствари самиот си крив и нигде тоа не го спомнуваш дека си утнал со замените или тактиката. И најинтересното, чекале контра напади, изгледа слабо учел од Мурињо со оглед на тоа што он играше контра напади со Пандев и Ето по крилата, со Снајдер како дистрибутер на топки и Милито во напад. А сега :)
Не ме заебавај, ако тој знае што е карактер... Имаше утакмици во кои не газеа, а тој пак ќе излезеше со изјава покажавме карактер. И без разлика колку тоневме и колку бевме лоши, секогаш имавме карактер, изјавите никогаш не се менуваа и да испадневме од Сериа А, пак ќе имавме карактер. Тој е лузер, најголем.

А ти во една реченица викаш дека ние го спомнуваме а во втората правиш споредба помеѓу неговите изјави и овие на Лео и кажуваш дека неговите не се, а на Лео се лузерски. Со што дирекно го потврдуваш она што сите го свативме: дека кога напиша „Најлузерска изјава“, мислеше на Бенитез.

Не сме од вчера.

незнам двајцата се на исто ниво кажими ти како страсен навивач на баерн треба подобро да знаеш

Како прво, Тимошчук не е класичен дефанзивец. Природна позиција му е таа во дефанзивна средина, што ја играше вБомел додека беше кај нас. Но под недостиг на дефанзивци вГаал се реши да го вклопи во таа позиција. И засега покажува одлични резултати. Второ, Бадштубер, има 21 година и му е втора професионална сезона. Првата ја играше како лев бек и со солиден учинок (секако како за прва дебитантска сезона). Годинава и јас имам пишано и речено многу пати, не ме импресионира со неговата игра, но тука мора да се земе во предвид и повредата што ја имаше и секако неговото неискуство. Вечерва ја изигра на повеќе од задоволително ниво, и тоа е доволно за мене за да верувам дека има шанси да прерасне во добар дефанзивец. И еве гратис, Брено, кој што е уште еден млад 21 годишен неискусен играч, одигра на супер ниво, и немаше место за никакви критики (иако принудно беше внесен во игра). Незнам што да ти пишам повеќе.

и 0-1 дури погодив
и 2ка си е изиграв
Ок погрешно сум те сфатил,иначе јас сакав да ја играм 1 сингл али коа го видов составот ми се стемни и си викам леле овој ке игра на 0-0!

Муабетот после 20 години:
Ај што ако сме 4ти, ти текнува со Бенитез бевме 8ми :pos:

Toj e донесен како диезепам да не смири малце, а не да напраи нешто повеќе, скраја да е титула од него.
Ама ае излишно е да ја дробам веќе, кога и Син изјави дека Лео уште го учи занаетот.

Syn imas odgovor vo odgovorot kon iosono i fa
Епа да де, за тебе беше топ Бенитез, овде на секој контра му маваше дур го критикуваа, а сега тераш на иронии дека Лео бил топ а е дупло подобар од Бенитез ...
Истото и со изјавите, од една страна ги бранеше мегалузерсктие изјави на Рафа и никад не ги критикуваше, од друга ваква изјава на Лео нарекуваш лузерска, а не е лузерска, и во споредба со оние на дебелиот, е фантастична, е толку му беа лоши и апсурдни.
А и што е најважно, никој овде не потенцирал дека Леонардо е фантастичен, дека е феноменален тренер, али оној просечен Лео, или ти што викаш, у право биле фановине на Милан за скаут бла бла, е тој Лео, освои 27 бодови во Серија А од 11 мечеви, што е за 4 повеќе од 23те освоени на Рафа во 15те мечеви.
Значи ко што реков, одам по твоите критериуми, Рафа бил добар за Интер, Лео е ала Мурињо за Интер, и по она што го покажаа на терен и по изјавиве.

и 0-1 дури погодив
и 2ка си е изиграв
Немаше шанси оваа да е местена, но некој ја погодил, не беше тешка за погодување.

Aко сакаш да не правиш сега како да не сме ја отварале темава и не сме те читале, нема да ти успее.

Демек, ти го бранеше Бенитез за се, но кога келнерот ги даваше тие „победничките“ изјавите ти викаше - „така е, лузерска е оваа изјава, не доликува за тренер не еврспски шампион“?
Не сум викал никогаш ништо за изјавите, ниту добри ниту лоши. Грешев со тоа?

Не сум го бранел, само сум давал мое мислење, далеку од сите пристраности и пцуења, единствено јас бев приземен, како и после поразот од Удинезе, зашто тогаш не бев изнервиран од Лео? Зашто беше јасно. Зашто после натпреварот со Јувентус не искоментирав нешто за Лео кога сите беа изнервирани или за Ето? Зашто беше логично.

Зашто сега? Затоа што е тоа мислење дека сега тотално ја усра, а за изјавата се фаќам за тоа што го спомнал Цезар без да се спомне самиот себеси, освен ако му било поставено како прашање, во секој друг случај е лузер за мене, кој што има уште доста да го учи овој занает.

Не сум го бранел, само сум давал мое мислење, далеку од сите пристраности и пцуења, единствено јас бев приземен, како и после поразот од Удинезе, зашто тогаш не бев изнервиран од Лео? Зашто беше јасно. Зашто после натпреварот со Јувентус не искоментирав нешто за Лео кога сите беа изнервирани или за Ето? Зашто беше логично.

И сега сакаш на ова да ти поверуваме? :)

Како прво, Тимошчук не е класичен дефанзивец....
Види, како и да е, факт е дека најслаб дел на Баерн е одбраната и факт е дека Интер наместо да направи максимален притисок врз одбраната, таму кај што е најслабо, повеќе се секираше за Робен и Рибери и натпреварот се играше онаму каде што Баерн е најдобар. Многу повеќе притисок ќе направевме со Пандев или Кутињо напред, и ако Камбиасо играше поназад а Тиаго Мота се уфрлаше во нападот. Тогаш сигурен сум дека натпревар како денешниот ќе завршеше 5+, па и да изгубиме да не ми е криво.

А ти во една реченица викаш дека ние го спомнуваме а во втората правиш споредба помеѓу неговите изјави и овие на Лео и кажуваш дека неговите не се, а на Лео се лузерски. Со што дирекно го потврдуваш она што сите го свативме: дека кога напиша „Најлузерска изјава“, мислеше на Бенитез.
Не сме од вчера.
Не е лузерско да кажеш дека играчите покажале карактер а на терен биле 3ца младинци.

И кога вие ме влечете за јазик, како да не го спомнам Бенитез? Вие го почнувате тој муабет за Бениетз, не го спомнав јас. А дали сум помислил, како може да помислам на друг тренер кога зборам за Леонардо :)

Ај, си имав што да кажам, понатака само ќе вртиме у круг никогаш нема да се докажеме.

Како прво, Тимошчук не е класичен дефанзивец. Природна позиција му е таа во дефанзивна средина, што ја играше вБомел додека беше кај нас. Но под недостиг на дефанзивци вГаал се реши да го вклопи во таа позиција. И засега покажува одлични резултати. Второ, Бадштубер, има 21 година и му е втора професионална сезона. Првата ја играше како лев бек и со солиден учинок (секако како за прва дебитантска сезона). Годинава и јас имам пишано и речено многу пати, не ме импресионира со неговата игра, но тука мора да се земе во предвид и повредата што ја имаше и секако неговото неискуство. Вечерва ја изигра на повеќе од задоволително ниво, и тоа е доволно за мене за да верувам дека има шанси да прерасне во добар дефанзивец. И еве гратис, Брено, кој што е уште еден млад 21 годишен неискусен играч, одигра на супер ниво, и немаше место за никакви критики (иако принудно беше внесен во игра). Незнам што да ти пишам повеќе.

Ова сакав да го кажам и јас на првиот пост дека никој не му е "прирдно" дефанзивец сети овие се експерименти на Ван Гал

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom