Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Деко reloaded!
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ја го чекам само Снајдер, бидејќи денес (вчера т.е) беше очигледно дека Дејо игра топло-ладно на оваа позиција. Него многу повеќе би му одговарала позицијата на Мота во тимот. Или би бил супер замена од клупа, како и да е.

Со Снајдер, очекувам и Милито да биде повеќе игран, односно со добри топки да му поклонува добри шанси за гол. Лани со 4-3-1-2 стигнавме до +8-9 пред најблискиот ривал (Билан тогаш) во овој период. Оваа тактика е како измислена за овој кадар на Интер и вооошто за Интер. Како што видовме и денес, лесно може да се смени во 4-2-3-1, односно со само еден потег. Тоа пред се е поради генијалните засилувања од лани (Ето и Пандев), односно нивната универзална корисност.

Лео само нека продолжи со оваа тактика, која како што кажав, доколку не функционира, лесно се менува во понапаѓачка. Само, Снајдер што побрзо да се врати. :)

Ја го чекам само Снајдер, бидејќи денес (вчера т.е) беше очигледно дека Дејо игра топло-ладно на оваа позиција. Него многу повеќе би му одговарала позицијата на Мота во тимот. Или би бил супер замена од клупа, како и да е.

Со Снајдер, очекувам и Милито да биде повеќе игран, односно со добри топки да му поклонува добри шанси за гол. Лани со 4-3-1-2 стигнавме до +8-9 пред најблискиот ривал (Билан тогаш) во овој период. Оваа тактика е како измислена за овој кадар на Интер и вооошто за Интер. Како што видовме и денес, лесно може да се смени во 4-2-3-1, односно со само еден потег. Тоа пред се е поради генијалните засилувања од лани (Ето и Пандев), односно нивната универзална корисност.

Лео само нека продолжи со оваа тактика, која како што кажав, доколку не функционира, лесно се менува во понапаѓачка. Само, Снајдер што побрзо да се врати. :)

абе глеј и на другата страна, пред 3 дена имаа утакмица со наполи, истрошени се играчиве, истите 11-мина истрчаа.. затоа ти се чини дека Деки топло-ладно игра... да имаше замена, сигурно ќе излезеше, се гледаше тешки му беа нозете, затоа грешеше... штета што немаме друг пас играч... 3-4 се: Мота, Деки, Снајдер, Пандев... ТОЛКУ !

--- надополнето ---

исто ми се допаѓаат замените... правовремена и правилна замена е клучот... се гледа дека Мур добро го подучил Лео...

--- надополнето ---

Сакам повеќе Сантон и Ранокија да ги гледам во тимот, али сега се под притисок кој знае како ќе изиграат, не е ова менаџер :)

--- надополнето ---

Киву ме изненади денес како играше, не направни ниедна голема грешка (што е одлично за Киву)...

Еве и јас да те цитирам колку да имаш уште една порака за бришење во сандачето и Син да има работа :)

абе ја сеа приметив.. како бе толку мизерна репутација да иам... ц ц ц... 5 години на форум 3 зеленки иам... мизерија :(

дај набацете нешто...

.
.
.
.
.
.
.
.
.

немој црвено зашто 3 зеленки иам, само тие ми се, ако ми се намалат, жими се уште ноќва ќе ве барам, по дома секој !!! :)

Ако дојдеше Касано кај нас ќе добиевме класа играч и сигурно ќе беше прилагоден на оваа игра бидејќи нема многу трчање ..(ионака тој е мрза),а на пример ако се ангажираше Санчез приказната ќе беше поинкава и ќе добиевме уште еден агилен играч после овие ѓупците каде можеше да направи разлика..вака ќе се молиме во Камбиасо и Мота !
Незнам од кога тоа Касано бил класа играч, он ги имаше сите карактеристики ко копиљ кога од Бари отиде во Рома за да прерасне во класа играч, а потоа и во Реал, ама ништо од тоа, си ја посра својата кариера и остана недокажан ...
Далеку од тоа дека е лош играч, напротив, мене ептен ми се допаѓаат ваков стил на универзалци али да го ставам во кош со Ето, или Милито ( по она лани што го направи ) или Кака и остали никад, не го заслужува тоа.

Како и да е, ја сум оптимист за иднината на Интер, не за оваа сезона стриктно, за тука очекувањата ми се сведени на минимум и се имам изјаснето зашто е тоа така, али воопшто, за иднината на тимот и кадарот во истиот сум голем оптимист, почнувајќи од наредно лето.
Бајаги млади играчи дојдоа, бајаги ке бидат донесени, од нив доволно е 2ца да се имплементираат у тим и да конкурираат за први 11 во иднина и да успеат во тоа, а покрај Лео ( дал како тренер или директор во екипата ) ќе се носат и играчи од типот на Кака и Силва во Милан, али ај, се во свое време, прво да се изгура сезонава па после ке го правиме муабетов за проектот кој го тераат од '' горе '', проект кој лани ни донесе нешто непроценливо.

Незнам од кога тоа Касано бил класа играч, он ги имаше сите карактеристики ко копиљ кога од Бари отиде во Рома за да прерасне во класа играч, а потоа и во Реал, ама ништо од тоа, си ја посра својата кариера и остана недокажан ...
Далеку од тоа дека е лош играч, напротив, мене ептен ми се допаѓаат ваков стил на универзалци али да го ставам во кош со Ето, или Милито ( по она лани што го направи ) или Кака и остали никад, не го заслужува тоа.

Како и да е, ја сум оптимист за иднината на Интер, не за оваа сезона стриктно, за тука очекувањата ми се сведени на минимум и се имам изјаснето зашто е тоа така, али воопшто, за иднината на тимот и кадарот во истиот сум голем оптимист, почнувајќи од наредно лето.
Бајаги млади играчи дојдоа, бајаги ке бидат донесени, од нив доволно е 2ца да се имплементираат у тим и да конкурираат за први 11 во иднина и да успеат во тоа, а покрај Лео ( дал како тренер или директор во екипата ) ќе се носат и играчи од типот на Кака и Силва во Милан, али ај, се во свое време, прво да се изгура сезонава па после ке го правиме муабетов за проектот кој го тераат од '' горе '', проект кој лани ни донесе нешто непроценливо.

абе на нас не ни требаат некој "Football Manager" ѕвезди... ете еден Кутињо таксавме, си го донесовме, тој да го уиграме и БАБИЈАНИ (другар му) доста ќе е за оваа година, другата уште еден-двајца.. како викаат, ако не знаеш сам, учи од "подобрите". Барса го извади Чави, Пујол, Инјеста, Меси, Бојан, Бускетс, Педро... сите освен последниве двајца, беа вадени по 1 година од школата, што значи ако те бива ќе играш тренираш во прв тим, ако и таму ќе се покажеш, ќе играш по 15 мин во Куп, ако таму те бива, е тогаш може да праиме муабет за во првенство или ЛШ, а не пред 2-3 год. Славковски даде некои 2 безвезе гола против некои боси тимови, Манчини го пикна у прв тим, детево на 7 небо, и толку фали... сега каде е, не може ни у Динамо да фати место, а не у некој просечен тим...

друго.. мене лично многу ми се допаѓа како Мачеда игра.. Дечакот е лудило... мој тип на играч, височко копиленце, барата со нога, ги кова со глава... брзо е... нека созрее како играч па да го крадеме од Ѓаволите...

Еве и јас да те цитирам колку да имаш уште една порака за бришење во сандачето и Син да има работа :)

Не ми стигаат известувања дека ме цитирал некој, само на Син проблеми му правиш. :)

П.С Поздрав до инбокс. :)

Ова беше тежок натпревар со оглед на тоа што играчите на Катанија играа многу борбено и трчаа ненормално многу особено во првиот дел. Годинава Катанија игра многу добро на домашен терен, па и лани со пресврт дојдоа до победа против Интер.

Мислам дека кога Снајдер не е во тимот, дефинитивно Пандев треба да игра во прв тим од проста причина што Мота и Станкович не можат да ја дадат таа креативност во завршните моменти од акциите.

Милито ако не успее на наредниве 2 натпревари да ја дигне формата, треба малку да преседи на клупа.

Потребно е да се верува во пресврт на сезоната, всушност кога можеше Рома да се враќа од - 20 бода, зошто да не може и Интер.

Башка сега ќе се докаже дека Милан не е толку добар, колку што Интер беше слаб во првито дел од сезоната.

Мислам дека кога Снајдер не е во тимот, дефинитивно Пандев треба да игра во прв тим од проста причина што Мота и Станкович не можат да ја дадат таа креативност во завршните моменти од акциите.
Паметна беше таа одлука на Лео, ете го и џокерот од клупата, нешто што сезонава не го осетивме, влезе Пандев и одма разлика се осети, тоа и беше целта на Лео, вака ако играше со 433 од старт само со Бијабијани на клупата ке беше ризик, бидејќи до 60та минута Пандев колапс ке доживееше а ако резултатот и тогаш не беше во нивна полза тешко дека со Бијабијани нештата ќе се сменеа.

За Милито, он е од големо значење за тимов, од огромно, со седење на клупа формата во никој случај нема да си ја врати, треба да ги изголтаме овие негови лоши мечеви сега и тоа е тоа, без него у топ форма ништо нема да направат сезонава, мислам дека наредните 2 меча во Серија А кои ги играат дома ( Болоња и заостанатиот со Чезена ) се одлична можност да влезе во гол серија.

p.s. Се планира нова понуда за Санчез наредни денови, се шпекулира за 20 милиони евра плус Оби.

p.s. Се планира нова понуда за Санчез наредни денови, се шпекулира за 20 милиони евра плус Оби.

според football-italia.com?

као удинезе сакале чисти 25М кеш, а прва понуда на интер била 18М + Бијабијани ... сега ќе понуделе 20М + Оби ... малце сумљиви податоци ако се земе во обзир дека според transfermark пазарната цена на Бијабијани е 7,5М, а на Оби е 800К.

Според Газета дело Спорт ...
Мада, по она вчера тешко дека Удинезе сега ке го пушти, догураа до 8мо место, еден од најдобрите играчи им е, не верувам дека и фановите ке го примат ова лагано. Како и да е, со оглед дека и него му е напумпана цената, така и на Оби ќе му се напумпа за некој милион, мене се што е над 20 ми нема логика, али денес ова не изненадува, плус Оби, би дал уште еден играч од младинциве за Санчез, зашто у моментов, ко џокер у покер ке е за Интер.

Паметна беше таа одлука на Лео, ете го и џокерот од клупата, нешто што сезонава не го осетивме, влезе Пандев и одма разлика се осети, тоа и беше целта на Лео, вака ако играше со 433 од старт само со Бијабијани на клупата ке беше ризик, бидејќи до 60та минута Пандев колапс ке доживееше а ако резултатот и тогаш не беше во нивна полза тешко дека со Бијабијани нештата ќе се сменеа.

За Милито, он е од големо значење за тимов, од огромно, со седење на клупа формата во никој случај нема да си ја врати, треба да ги изголтаме овие негови лоши мечеви сега и тоа е тоа, без него у топ форма ништо нема да направат сезонава, мислам дека наредните 2 меча во Серија А кои ги играат дома ( Болоња и заостанатиот со Чезена ) се одлична можност да влезе во гол серија.

Па добро, кога ќе се врати Снајдер таман ќе има место за Пандев како џокер и нормално за ротација, долга е сезоната. Или Коутињо, до кога е повреден он?

Бијабиани дефинитивно тешко нешто да смени, тој подобро да се уфрли при водство за да истрча контра, за друго не го бива :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom