Фан Клуб: Интер

Статус
Затворена за нови мислења.
За во Жабарија доволен е и Бенитез :icon_lol:

Ја колку пати да кажам дека за Жабарија доволен е и Дек0 за дотичниот да ме удостои со некоја пцовка? :pos:

Шала на страна, мене не ми се допаѓа Бенитез ама уште помалку ми се допаѓаат овие другиве кои се на листата. Така да јбг... и онака ги ослободив 5 години од критика, гратис, така да кого сакаат нека носат :)

да бе... мачката скокала по грозјето, и кога не можела да го дофати.... нечини расипано е.....
Па не е баш така, и јас го сакав Капело пред се зашто има голем авторитет.
Ако направиш споредба, Капело има добиено 57% од натпреварите наспроти 55,5% на Бенитез, разликата не е голема и со огледа на тоа дека Капело добиваше наместени натпревари во Јувентус(70% добиени натпревари).
И двајцата имаат по една титула во ЛШ, Бенитез има плус во Куп Уефа.
Затоа реков дека не е лоша замена :)

Ја колку пати да кажам дека за Жабарија доволен е и Дек0 за дотичниот да ме удостои со некоја пцовка? :pos:

Шала на страна, мене не ми се допаѓа Бенитез ама уште помалку ми се допаѓаат овие другиве кои се на листата. Така да јбг... и онака ги ослободив 5 години од критика, гратис, така да кого сакаат нека носат :)

Остави го на раат човекот, па ти, учи со колешки. :icon_bigg

Ич не го преферирам Бенитез , не ми се допаѓаат неговите лоши трансфер политики ама тука се надевам дека ќе мора да соработува со Бранка и Ориали , и не ми се допаѓа неговиот ротационен систем , колку што знам долго време во Ливерпул играше на секоја утакмица со различни 11 . Ама ич не ми е по кејф ама ќе видиме

И тоа што се шпекулира дека може да му дадеме плата од 10 мил мислам дека е премногу

Ич не го преферирам Бенитез , не ми се допаѓаат неговите лоши трансфер политики ама тука се надевам дека ќе мора да соработува со Бранка и Ориали , и не ми се допаѓа неговиот ротационен систем , колку што знам долго време во Ливерпул играше на секоја утакмица со различни 11 . Ама ич не ми е по кејф ама ќе видиме

И тоа што се шпекулира дека може да му дадеме плата од 10 мил мислам дека е премногу

Мене токму поради ротацијата ми се свиѓа, на крајот на сезонава ни беше тенко, не стигна заморот зашто Мурињо и во купот играше со прв тим... Подобро ќе беше да изгубиме 1 утакмица, а 2 нерешени да ги добиевме...

10 милиони плата? чекај бе малце, не си ти Мурињо нити некој од него бара да освои ЛШ после 45 години, никој од него не бара да изгради менталитет во екипата, никој не бара да изгради нова екипа. На готово иде, негова работа е да ги осигура двете следни скудета и ништо повеќе. од 4 милиони фазла нека не бара, после Мурињо дури и Морати знае да не се расџиткува со пари.

Убаво реков јас пред некое време не е за Интер италијански тренер и можно е и така да испадне. А реално гледано Рафа не е лош стратег туку Ливерпул е тапа со пари. Кој го донесе Торес? Ај да се надеваме дека кај нас ќе го донесе Фабрегас.

Убаво реков јас пред некое време не е за Интер италијански тренер и можно е и така да испадне. А реално гледано Рафа не е лош стратег туку Ливерпул е тапа со пари. Кој го донесе Торес? Ај да се надеваме дека кај нас ќе го донесе Фабрегас.

Мислиш Жерард. :)

Не треба да си генијалец за да купиш таков напаѓач. Кој би нејќел ? :) Какви се играчи поминаа во Ливерпул, од Пенант до гркон скапан.

Па не е баш така, и јас го сакав Капело пред се зашто има голем авторитет.
Ако направиш споредба, Капело има добиено 57% од натпреварите наспроти 55,5% на Бенитез, разликата не е голема и со огледа на тоа дека Капело добиваше наместени натпревари во Јувентус(70% добиени натпревари).
И двајцата имаат по една титула во ЛШ, Бенитез има плус во Куп Уефа.
Затоа реков дека не е лоша замена :)
Ќе те видам што ќе збориш кога ќе го напуни Интер со играчи од типот: ЕЛ ЖАР, Н'ГОГ, КИРГИЈАКОС, ДЕГЕН, ЛУКАС ЛЕИВА....

значи секоја чест за типот освоил нешто што не е лесно да освоиш, али како секој фудбалер што има форма, така има и тренер... не викам дека ако го земеме нема да биде добар... може ќе се покаже.. исто како што ББилан го земаа Роналдињо.. тој е супер играч ... али беше во една посрана форма која траеше 3-4 години.. дури оваа сезона беше на нивото што го знаеме... така и за Бенитез...

не знам за вас али мене не ме влече многу Италијанец... сакам странец да седне на клупата.. сега колку тој странец ќе ги истрпи срањата од Италијанската Федерација, од медиумите, треба да имаш челични нерви... а реков само донот Капело може ДОСТОЈНО да го замени Мурињо...

Ќе те видам што ќе збориш кога ќе го напуни Интер со играчи од типот: ЕЛ ЖАР, Н'ГОГ, КИРГИЈАКОС, ДЕГЕН, ЛУКАС ЛЕИВА....

значи секоја чест за типот освоил нешто што не е лесно да освоиш, али како секој фудбалер што има форма, така има и тренер... не викам дека ако го земеме нема да биде добар... може ќе се покаже.. исто како што ББилан го земаа Роналдињо.. тој е супер играч ... али беше во една посрана форма која траеше 3-4 години.. дури оваа сезона беше на нивото што го знаеме... така и за Бенитез...

не знам за вас али мене не ме влече многу Италијанец... сакам странец да седне на клупата.. сега колку тој странец ќе ги истрпи срањата од Италијанската Федерација, од медиумите, треба да имаш челични нерви... а реков само донот Капело може ДОСТОЈНО да го замени Мурињо...

Да напоменам дека и јас бев за Капело, али донот Капело не сака да дојде во Интер со што можеби се удри потврда на она што некои го збореа(не знам дали на овој форум беше) дека не му е Интер по ќеиф, колку што знам го одбил Интер и отиде во Јувентус да биде тренер... Значи бил тренер на најголемите ривали на Интер и играл за нив што можеби и била причината да не сака да дојде во Интер, аналогно на тоа и да не го води клубот со срце.

Додека за трансферите си во право, но Интер не е Ливерпул, значи Бранка ќе биде исто така задолжен за трансферите и мислам дека играч ќе се носат во договор... Друго, сигурно нема да дозволи да носи третокласни играчи кога веќе има добар костур и се потребни само 2-3 засилувања. Ако дојде он тогаш има големи шанси да дојде еден од Жерард, Маскерано и Торес, се квалитетни засилувања...

Споредбата со тренерот и играчите и формата нема врска, ако си ја знаеш работата ќе си ја завршиш, додека кај фудбалерите влијаат и повредите, годините, психологијата итн...

Останува да видиме, Скудетото не треба да ни е загрозено, сега со малце среќа и да ги избегнеме Реал и Барса до полуфинале и после ништо не се знае :)

Ja Спалети го ставам пред Рафа, сериозен сум, тактичката филозофија им е иста, 4231, али овој вториов ретко утиња трансфери, од еден Пизаро што го собраа од Интер направи играчиште, и е еден од виновниците за тоа што Рома денес знае да се вмеша во трката за титулата.
Му ја разгледувам трансфер политиката на Рафа и ми се стемнува, почињам да бидам со оноа '' било кој само не Рафа '', сериозно, The Factman ака Defeatez во Интер .... не иде ! :)

Ja Спалети го ставам пред Рафа, сериозен сум, тактичката филозофија им е иста, 4231, али овој вториов ретко утиња трансфери, од еден Пизаро што го собраа од Интер направи играчиште, и е еден од виновниците за тоа што Рома денес знае да се вмеша во трката за титулата.
Му ја разгледувам трансфер политиката на Рафа и ми се стемнува, почињам да бидам со оноа '' било кој само не Рафа '', сериозно, The Factman ака Defeatez во Интер .... не иде ! :)
Бенитез веќе се имаше договорено со Јувентус, Бенитез побара да му бидат ангажирани ситe 12 помошни тренери, и Јувентус му го овозможи тоа, му ја дадоа и посакуваната плата, но Јуве се откажа од Бенитез после барањето на Бенитез тој да биде човекот кој ќе раководи со трансферите и никој да не му се меша, бараше целосна слобода над финансиите за трансфери,нешто што ниту еден тренер го немал а и мислам дека ќе го нема во Италија - менаџерска улога. Во Италија традиционално на трансферите работат Спортскиот и Генералниот директор на клубот по претходни консултации со тренерот.

Како тренер е еден од најдобрите во светот,голем тактичар, но трансферите реално му се слаба страна.

Недај боже да дојде , мислам дека ќе имаме многу проблеми со него
Колку што оваа година во премиер лига од Големата четворка Рафа потроши најмногу пари за засилувања , а не направи ништо , и секоја година се уби од давање на пари за трансфери а носи некој тапа играчи

Тој ако дојде кај нас , ова лето ќе купи 2-3 играчи и нема да претставува проблем дали ќе бидат погодени трансферите или не , меѓутоа секоја година носење на играчи тоа е лошо , зашто после 3-4 години ќе се осетат неговите лоши трансфери од типот на Деген , Лукас , Роби Кин , Гркон , Н'гог , Аквилани за кој потроши 20 милинои евра а човекот немаше играно година и повеќе .

И мислам дека Маикон ќе си оди по воие негови изјави сакам да играм во Реал , ама во едно сум сигурен дека Морати ќе му извади многу јака цена

http://www.corrieredellosport.it/ca...nter,+senti+Maicon:+«Voglio+giocare+nel+Real»

И мислам дека Маикон ќе си оди по воие негови изјави сакам да играм во Реал , ама во едно сум сигурен дека Морати ќе му извади многу јака цена

http://www.corrieredellosport.it/ca...nter,+senti+Maicon:+«Voglio+giocare+nel+Real»

Нека си иде, кој го ебе. Да останеше Мурињо, ќе се колнеше дека само за Интер ќе игра, вака Реал му бил сон.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom