Фан Клуб: Интер

Статус
Затворена за нови мислења.
Чекав ти да дојдеш и да ми кажеш дека денес го постигнал својот 12 гол.. :pipi:
А највероватно вака си нежен оти постигна гол, инаку ќе настапеше со некоја изјава од типот на 10 тина кола нема дадено гол..

За разлика од тебе, нема јас да бидам груб кон замената негова во нашиот тим, која не само што не дава голови туку сега почна и на клупа да седи.. Се надевам дека ќе се врати со оној свој оптимизам со кој ја почна сезоната.. Трчаше, шутираше, додаваше, дриблаше..
Денес не прави ништо.. А и Пандев па се најде тука.. Ко малер.. Да не можи на раат да фати ритам Ето..
Реков во претходниот пост.. Нека го победат Челзи и се ќе заборавам.. Нема да ги критикувам за меч во Калчото до крајот.. :pipi:

Eве од тебе дознав дека Ибро постигнал гол. Озбилно. Не следам Алфа кога игра Барса. :wink:

Инаку за Ето, мора да има ротација на играчи кога е во прашање период пред важен натпревар. На нареден со Сампдорија, овој тим што беше вчера, сигурено ќе биде доста изменет.

Прилагодување од Италија во Шпанија е полесно него од Шпанија во Италија. А уште полесно е кога ги имаш Чави, Иниеста и Меси покрај тебе. Затоа од ова што досега го прикажа Ето сум повеќе и од задоволен со фактот дека по одличната форма во која беше до Нова година, еден месец во Африка, си го прави своето.

Абе дечки мајкон е веќе 29 години мислам неможи тој секоја утакмица да ја игра добро..плус воопошто нема одморено и во купој и во сериа А игра секоја недела па и тој е човеч плус како што напиша стефан тој помага подеднакво и во напад и во одбрана поради тоа толку изгубени топки и не е чудо.....дај некаго одмара со сампдориа следната утакмица мурињо на негово место сантон(да видиме како ќе изигра..и така тој не оди во напад многу резервиран повеќе ќе биди) и лево занети(без него и без камбиасо во средина подобро играме) и во нападот него го стави балотели(милито секој натпревар игра нека се пододмори плус 30 години чоекот има) со било кој дали пандев или ето сеедно...поентата ми е ако игра средниот ред добро и бекојте и нападот ќе бидат добри.....

Е сега е веке друго!

Баш и за тоа алудирав, дека како да не е тој од ланската сезона, кога во полн трк поминуваше еден-два од шала за потоа да испрати топовски удар, или центаршут на кој му фали само страно тело да се одбие и да влезе во гол.

Значи сега во оваа ситуација од 10 ситуации на Маикон тој 8 ги киксира со кој се ставаме во ситуација да примаме гол од контра напад.
Е сега кога веке не му оди, мислам дека треба да го играме малку порезервирано, ама тоа е тоа ја не сум Мурињо!:toe:

Страно тело = Ибра

Хахаха, морав да пишам!:pos2::pos2:

Страно тело = Ибра

Хахаха, морав да пишам!:pos2::pos2:

Не сакав со име и презиме!:kesa:

Абе дечки мајкон е веќе 29 години мислам неможи тој секоја утакмица да ја игра добро..плус воопошто нема одморено и во купој и во сериа А игра секоја недела па и тој е човеч плус како што напиша стефан тој помага подеднакво и во напад и во одбрана поради тоа толку изгубени топки и не е чудо.....дај некаго одмара со сампдориа следната утакмица мурињо на негово место сантон(да видиме како ќе изигра..и така тој не оди во напад многу резервиран повеќе ќе биди) и лево занети(без него и без камбиасо во средина подобро играме) и во нападот него го стави балотели(милито секој натпревар игра нека се пододмори плус 30 години чоекот има) со било кој дали пандев или ето сеедно...поентата ми е ако игра средниот ред добро и бекојте и нападот ќе бидат добри.....

Не е до староста, до формата е!
Барем според мене.:toe:

Која старост :), od 25/26 до 31/32 ти се најдобрите фудбалски години, тек после 31 почнува стагнација па пад у форма, проблемот кај Маикон е што чека дерби средба, да го гледа цел свет а не некое село у Италија уз фанови на Интер.
Со Милан беше ставен у тим на коло, претходно беше тиња, по тој меч пак, тиња ... штета немаат лев бек иначе да беше Киву способен за игра убеден сум дека Маикон ке седнеше на клупа една до две средби.

Автоматизам помегу старост и форма нема врска!

Другар имаш милион примери...лампард,жерард,кака,анри...на сите му опаѓа формата како што си идат годините..а и има и исклучоци..дрогба,ањелка,матераци(овие ги спомнав не дека се од челзи туку на прво ми дојдоа)...

Да ја разгледаме формата на Мајкон од два спекти

1. Физичка(кондициона ) форма-мислам дека е у топ форма, што би рекле на телма спремен за два натпревари или ова е негов 23 натпревар вечера :uvo:
2.Играчка форма или како да ја пишам- е тука е проблемот , на натпревар максимум 3 центар шутеви како што треба, се друго дели топки во публика, не сака да му набаци една на милто.:vozbud: А и некако себичен е.

Не е до форма бе, немање желба е. Маикон го има синдромот Рекоба, кога овој влезе во години. Ќе се растрчаше крај аут линијата како луд, мислиш сега ќе влезе ќе мете со противниците. И кога ќе влезеше, па кога ќе почнеше да се влечка...

За среќа, Маикон игра во големите натпревари, кога е најпотребно. Барем досега беше така. Очекувам да е меѓу најдобрите со Челзи. Посебно ако им игра Жирков одбрана.

Другар имаш милион примери...лампард,жерард,кака,анри...на сите му опаѓа формата како што си идат годините..а и има и исклучоци..дрогба,ањелка,матераци(овие ги спомнав не дека се од челзи туку на прво ми дојдоа)...
На Лампи никогаш не му опаднала формата, стандард игра, проблем е што во последниве 3 години е воден од 4 различни тренери со различни играчки филозофии.
Кака во Милан исто, беше стандард, али и беше мотор у екипа, једини што се двоеше, факт е дека уз еден Кристијано Роналдо ке има и десеткување на неговиот потенцијал, ко што и Рони се губеше на терен кога Кака беше дел од тимот, само сите сте навикнати да го гледате Кака ко алфа и омега во Милан па затоа сега наводно е катастрофален.
Анри исто, беше лидер во Арсенал, во Барса ги имаше Роналдињо, Ето, Меси, а и во 4-3-3 форматот играше крило, во Арсенал беше главен напаѓач и главна ѕвезда у екипа.

Џабе бараш оправдувања за Маикон, ти реков, најдобрите фудбалски години се измеѓу 26 и 31 година, далеку од тоа дека годините се виновни за лошата игра на Маикон. :wink:

Друга работа е што Маикон нема конкуренција за местото што е многу лошо за него. Може да се опушти зошто знае дека како год да игра, пак е во сите комбинации. Еден лев бек и Сантон на десна, и да видиш како ќе трча :)

Мајкон е 28 години не е до годините падната формата.Се добро прави човекот но кога дојде да нафрли топка чиниш копачките му се искривени разбива облаци.
Мислам дека со Челзи ќе блесне ако игра како што треба 50% работата е завршена.
Друго што мислам е дека Мурињо треба да одмори некои играчи како Пандев,Милито,Занети и Мајкон секако пред мечот со Челзи.

На Занети не му треба одмор, дури може и штетно да му дојде, последниот одмор му беше пред многу години и сам има заборавено кога :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom