Фан Клуб: Интер

Статус
Затворена за нови мислења.
На Интер им одговараат помали терени, не им одговараат вакви автопати ко во Неапол, Ноу Камп, Бари ...

Камп Ноу- 105х72. само што е поширок за 5 метри, ништо повеќе.

'' само "

Довлно Меси и Педро да имаа километри простор кој уз креативен среден ред се машинерија, секое поминување на центар=шанса .

'' само "

Довлно Меси и Педро да имаа километри простор кој уз креативен среден ред се машинерија, секое поминување на центар=шанса .

Ок, мислев дека збориме за должината (пошто нели таа е битна :D). Лани од Барса кукаа демек теренот бил прекраток, па затоа Дани Алвес немал ни една топка во петерец :)

брат не ''кукам'' јас затоа.''кукам'' заради фактот кој интер е немоќен кога игра против екипи кој вршат силен пресинг(челзи) пред играчот да ја прими топката а тоа што е мал теренот е плус за челзи(плус навикнати си се тие)...се на се песимист сум(тоа ми беше поентата да образложам)..

Мала исправка Меаца е 105 m x 68 m не не 65

Инаку 5 метри на Ноу Камп се 550 квадратни метри повеќе.Е сега на интер сигурно ќе му е подобро на помал терен бидејќи ние немаме Чави,Инјеста,Меси.
Што помал толку подобро.

Да беше Ибра тука Пандев немаше да игра, т.е. не, прашање е и дали воопшто ке го ангажираа односно дали ке прифатеше да дојде со оглед на тоа дека ке беше алтернатива уз Милито и Ибра. :toe:

Али, факт е дека го имаме видено Ибра како игра уз отсечена и анемична средина, може само да се претпостави како би изиграл. Во светот на фантазиите може ке дадеше и 3 гола, може и нога ке скршеше у прва минута, или ке дадеше автогол, незнам ... се е можно во овие '' што би било кога би било '' муабети.

Jaс пак мислам дека Пандев и Ибра би биле подобар тандем од Ибра и МИлито.:toe:
Токму за да го спои Ибра со средината би служил Пандев (покрај Снајдер) :toe:
Сепак незнам,ретко ги гледам Интер (1 месечно) така да вие најдобро си знаете :smir:

Очекувам дека против Челзи ке напагаме со тројца во напад! Гарант Мурињо ке игра со тројца.

Малце за натпреварот.....

Вака кога ке баталам се освен Маикон и ке пратам само него едно 20 мин ке сватам дека токму тој е слабата алка.
За да почнам шо и како е причината ептен ногу ке ми треба, само едно ке кажам:
Кога Маикон е со топка 80% имаме ризик да примаме гол!

Не можам да поверувам каде е оној Маикон од лани?:toe:

„И Милан и Манчестер имаат шанси за победа. Би рекол 50-50. Исто е и за Интер-Челзи. Мислам дека Челзи е посилен од Манчестер, но и Интер е посилен од Милан.“

„И Милан и Манчестер имаат шанси за победа. Би рекол 50-50. Исто е и за Интер-Челзи. Мислам дека Челзи е посилен од Манчестер, но и Интер е посилен од Милан.“

Врв!pos:kesa:

Едит. У исто време со Деко!

Здраво дечки јас сум нов тука и се надевам дека ќе се развиваат солидни дискусии помеѓу нас.....он топик:денес видовме еден катастрофален интер..однонсо како што кажа dee jay катастрофална средина...едноставно играчите беа како изгубени башка што ме заебаја вкладилница...иако јас мислам во вакви утакмици очајно ни фали Ибра...

Пријателе јас мислам дека повеќе ни фали Роналдо или Адријано. Остајте го Ибра си отиде, добар беше, ке бевме појаки со него, ама не сакасе да остане и толку.
Сега после секоја утакмица анализа како би било кога би играл Ибра. Еве ви викам писувајте како би било кога би играле Адријано и Роналдо.

Очекувам дека против Челзи ке напагаме со тројца во напад! Гарант Мурињо ке игра со тројца.

Малце за натпреварот.....

Вака кога ке баталам се освен Маикон и ке пратам само него едно 20 мин ке сватам дека токму тој е слабата алка.
За да почнам шо и како е причината ептен ногу ке ми треба, само едно ке кажам:
Кога Маикон е со топка 80% имаме ризик да примаме гол!

Не можам да поверувам каде е оној Маикон од лани?:toe:

Во напад мислам дека нема да има повеќе од двајца напаѓачи и зад нив Санјдер, поофанзивно едниствено со станковиќ ако се оправи до тогаш.

Да нема инструкции мајкон да трца напред, доста ке ти падне процентот.

Не те разбрав како мислеш да трча понапред?

Сакам да кажам дека Мајкон добива многу офанзивна улога, цело време помага во напад, после треба да покрие назад, многу акции преку него одат, цевекот може губи концентрација. Не е лесно да играш со тоа темпо, а скоро секогаш и двајца го покриваа.
Сакав да кажам дека да ја немаа оваа улога и да игра малце порезервирано немаше да пишеш 80%.

И се согласувам дека е далеку од нивото од лани ама се уште е подобар од повеќето на негово позиција.
Штета што се повреди Киву па сантон игра само лево, мислам дека до сега не сум го видел како му иде како десен бег.

Сакам да кажам дека Мајкон добива многу офанзивна улога, цело време помага во напад, после треба да покрие назад, многу акции преку него одат, цевекот може губи концентрација. Не е лесно да играш со тоа темпо, а скоро секогаш и двајца го покриваа.
Сакав да кажам дека да ја немаа оваа улога и да игра малце порезервирано немаше да пишеш 80%.

И се согласувам дека е далеку од нивото од лани ама се уште е подобар од повеќето на негово позиција.
Штета што се повреди Киву па сантон игра само лево, мислам дека до сега не сум го видел како му иде како десен бег.

Е сега е веке друго!

Баш и за тоа алудирав, дека како да не е тој од ланската сезона, кога во полн трк поминуваше еден-два од шала за потоа да испрати топовски удар, или центаршут на кој му фали само страно тело да се одбие и да влезе во гол.

Значи сега во оваа ситуација од 10 ситуации на Маикон тој 8 ги киксира со кој се ставаме во ситуација да примаме гол од контра напад.
Е сега кога веке не му оди, мислам дека треба да го играме малку порезервирано, ама тоа е тоа ја не сум Мурињо!:toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom