Што имам да напишам за Интер до 88 минута:
- Почнува утакмицава и коментаторов вика играат првопласираниот на табелата со последнопласираниот. Освен првите 10 тина минути и притисокот на Интер, да го гледаше натпреварот некој што не знае дека играа прв и последен и да го слушнеше коментаторот ќе паднеше на газ. Игра никаква. Доминација на средина никаква. Точни подавања меѓу играчите кои прв пат играат заедно (Пандев, Милито и Кваресма) никакви.
Ај малку за поединците..
Ќе почнам од оној кој никогаш не сум го сакал..
Најдобриот голман на светот! Жулио или ако сакате Хулио Цезар. Боже мој.. Не можам да го гледам. Една сезона во својот 4 годишен статус како прв голман на Интер ја одбрани на ниво.. Се останато канта! Човекот има една маана.. Удари од далечина.. Удари од невозможни ситуации.. Тој тие не успева да ги одбрани.. Вчера исто како да не беше на голот.. Едино го бива за пенали и за некои рефлексни ситуации.. Да се мочам јас на тој голман кој станал првотимец на силен клуб дури на 27, 28 години... Повеќе ги сакам оние кои од мали бранат добро.. Чех, Реина, Акинфеев, Боруч.. И да, да не заборавам.. Толдо сеуште за мене е подобар од овај..
Друг кој исто така не го сакам е Мота. Не можам сеуште да ја видам неговата улога во средината. Нити знае да се брани, нити знае да напаѓа.. Катастрофа..
Пандев.. Како почна на почетокот со пробивите по десна страна и оној удар кој го имаше си реков овој секако дава гол.. Ќе распали сега.. После примениот гол за 0-1, Пандев испраши во небото.. Нити П од него.. Балотели можеби провоцира, можеби го мрзи да трча.. Али кога ќе реши да игра тој игра.. А овој треба да седи на клупа додека не се запознае на тренинг со играчите и нивните подавања.. Односно да знае кој какви топки сака, кој каде ја сака, кој кога ја сака топката..
И на крај забелешка за Милито.. Овој играч почнува да ми игра топло ладно.. Еден натпревар е тиња, друг натпревар ќе даде некој клучен гол.. Не ми се допаѓа тоа.. И мислам дека доста му фали напред уште еден играч кој може да задржи на себе двајца фудбалери.. Ето или Балотели.. Еден од нив мора да игра со него..
А за Чиву незнам што да речам.. Полошо за нас во овој момент на позиција на која сме најтенки (после плеј се разбира) не можеше да се случи.. Маикон, Лусио, Самуел и ... Тоа е нашата најдобра одбрана.. Јас би го ставил Сантон или пак во Занети.. Кордоба никако..
И да ќе го заборавев капитенот.. Се надевам дека оваа му е последна сезона како стартер во првата постава.. Мислам дека треба и тој слично на Раул, Гигс.. Оние големи капитени полека да влегува од клупата.. Годините го газат, се повеќе дуели губи, а ефект играта на Интер, барем кога напаѓаме нема од него.. Штета после толку години.. Но животот иде понатаму..
Според прикажаната игра најреално беше нерешено, според залагањата на терен и желбата за победа заврши се како што требаше..
П.С. Конечно.. Слободни удари.. Алелуја.. 10 години чекав..
Што имам да напишам за Интер после 88 минута:
- Типично за Интер, секоја година мора да ни приреди некое вакво доживување.. Не за џабе песната се вика Лудиот Интер.. Најубаво е кога ќе го видиш стадионот на семафорот 89 минута, резултат негативен за Интер, а трибините полни.. Никој не си оди дома.. Да беше Англија веќе ќе беа во пабот.. Но тука знаат дека Интер нешто спрема..
Толку. Поздрав!