Фан Клуб: Интер

Статус
Затворена за нови мислења.
Прво Лусио го удри на Пацини ако добро ја гледаш снимката.Само криво ми е како толку брзо заборавате како сте победувале во минатото.Ако случајно не ти текнува само побарај линк преку приватна порака и веднаш ќе ти дадам линк од тоа како сте победувале

Лусио го поттурна, овој го сопна. Знам како сме победувале во минатото стружанец, на класа. Ни свиреле и нас нешто како и на секој друг, ама никој друг не го касапат како што не касапат нас во последно време. Не растурија од картони, не ни досудуваат по два пенали на натпревар како со Наполи... Класични стартови за црвен картон како со Бари не се судат. А против нас се суди и секоја најмала ситница. Се тренира дисциплина.

Не треба да ми кажеш како сме победувале и како ни судат, многу подобро знам од тебе.

Леле, не ми се верува колку ве уништи судијата. Со други зборови, ви ја зема душата. Едно големо браво за судењето, само нека продолжат така да судат судиите и ќе видиме до каде ќе стигнат:aplauz:.

Тоа поштуем, барем си кажува како што мисли. И јас се радувам нив кога им суди лошо.

Оние другите кои на здрав памет ни кажуваат како судијата и покрај 2 картони по утакмица ни помагал... тие се за ремет.

бравоБианконеро.

Реално, што очекувавте од ваква искривена фаца :

C_3_Media_862702_immagine_l.jpg

refereepaolotagliaventoarbitrotagliavento1.jpg

Самоел го насамарија како магаре на црвениот,оправдана одлука јас би рекол одлично изглумена ситуација.Овој како се викаше Каццо не стигаше прв до топката Самоел ја пушти ракат инстиктивно овој ја изведе типичната за секој Италијанец се фрли во лактот и легна како да го заклале.
За Кордоба па и за жолт да беше (а не беше и двајцата трчаа кон топката)не се дава картон кога веќе си исклучил играч можеше построга опомена да даде.Не памтам од дамна јас тим да добил два црвени во прво полувреме.

Судиско чувство = 0

Имаше еден коментар вечерва на нет, Øvrebø е најдобар судија на светот за овој.

„Паноладата“ кажува се...

Имаше судијата некои чудни одлуки но за 3-те црвени што ги даде беше во право.Сампдорија со двајца играчи повеќе не шутна до голот ,вие одлични се браневте и дури бевте подобри.Е сега Рома што ќе се доближи на 4 бода е друга работа.Но има време за вас приоритет сега нека биде Челзи и ЛШ.

Имаше судијата некои чудни одлуки но за 3-те црвени што ги даде беше во право.Сампдорија со двајца играчи повеќе не шутна до голот ,вие одлични се браневте и дури бевте подобри.Е сега Рома што ќе се доближи на 4 бода е друга работа.Но има време за вас приоритет сега нека биде Челзи и ЛШ.

На плус пет.Со големо АКО-тепаат.Катаниа и Михајлович не се за потценување.

Малце каснам со моево видување за утакмицава,не ја гледав вчера,ама ја начекав репризата и глеав само прво полувреме,ми се згади од судењето на тој Тапијавенто (:)) и неговата грда фашистичка фаца.Па да му ебам мајката дерби ли се уништува така лесно бе,и тоа само за едно полувреме,втор црвен картон го дава без врска,без секунда да размисли,без да се консултира со линискиот судија,само се фати за џебот и оп црвен картон.Ај за црвениот на Самуел оправдано беше,го спречи во гол шанса,ама и одлична глумажа на играчот на Сампдорија,мислам Поци беше (кај е Оскарот за него,му го доделија ли ?)Црвен картон,и тоа директен требаше и за педерчето Пацини,да му ебам фацата грда...
Ето !!!
Но комент,само ке се нервирам пак...

П.С судија,децата цел живот да ги раниш со пасирана храна,племето да ти го ебам фашистичко :pipi:

Но,од вчерашната утакмица има е позитивна страна,нали :)
-и дефинитивно сме непобедливи :pos2:

Признај дека душата ти се исполни. :)
Не бе брат, најискрено сум згрозен од она што го видов. Се држев за глава и не ми се веруваше што гледам. Пишав за ова и во темата за Серија А, па да не се повторувам:helou:

А тој црвениот на Сампдорија,виде дека неможе Сампдорија да победи и ајде ќе им дадам црвен за да се оправдам малце дека не сум против Интер.
Све да му ебам на Таљавенто и Поци.

Ексклузивно....... гледајте го Интер секоја сабота/недела на Телма во шоуто Survivor!!!!!:vozbud:

Вака ја доживувам оваа сезона на Интер во Сериа А.
Судијата нема потреба да се коментира, доволно е кажано со самото тоа шо ке кажам...

СРАМОТА

Него да си пишам ја нешто за нашите пулени од синока, нешто за пофалба нешто за критика.

Цезар.....можевме и без него овој натпревар!

Маикон... по подолго време одличен во одбраната, но сепак е незибежна критиката за во напад и неговите препознатливи центаршутеви!

Самуел....... добро го почна натпреварот, но подлегна за многу кратко време на првокациите на Поци (мислам дека така беше), и заврши како заврши обидувајки се да спречи гол шанса.

Кордоба.... Катастрофално вечер за него, освен кратоните кои ги доби ништо друго не направи, изглеа годинките чукаат на неговата порта.

Лусио.....уште една илустрација за играч во одбрана, едноставно човекот му нема рамен таму, според мене ја би му дал и капитенска лента.

Занети.... Пример за помладите генерации за тоа како се игра фудбал за својот клуб. И во неговите 36 години игра како играч шо би имал 26. ОДЛИЧЕН

Мунтари......Изгледа Мурињо го пушта само за заплашување на противничките играчи, но добро е шо брзо го напушти теренот инаку ке се доближевме многу до претпоставената бројка 6 со која се верува дека може да изгубиме.

Станковиќ....На почетокот мислев дека сеуште не е подготвен за игра, но како одминуваше натпреварот се подобар и подобар, но сепак според мене после синокашниот натпревар сигурно ке се пожали на повреда, затоа што е невозможно играч после повреда толку да трча!

Камбијасо..Според мене играч на натрпеварот. Едноставно феноменален без грешка цел натрпевар. Одигра одлично во одбраната.

Снајдер.....добро го започна натпреварот се до црвените, потоа мораше да игра во дефанзива и повеке да брани одошто напага. Добро се држеше.

Милито...максимално си ја заврши работата за она шо беше поставен. Сепак и тој како и Снајдер после црвените мораше да мисли и на дефанзивата.

Ето.....се послабо и послабо. Не искористи две шанси од кои обично постигнуваше гол без проблем, но сега се гледа дека нешто не е во ред со него. Синока беше мегу послабите на теренот, но сепак желбата на Мурињо го остави на теренот за да ги види дали ке проработи.

Мота... ја не го ни видов, а не па да го коментирам.

Пандев....Мислам дека Мурињо згреши шо не го пушти многу порано во игра, затоа што и те како ке завршеше работа со неговите продори и преимањето на топка со 2 играчи на грб. Кога влезе во првиот напад се осети кој фалеше во тимот. Сепак исто како и Снајдер и сите играчи после него, немаа можност да мислат на нападот со оглед на ситуацијата во која бевме.

Очекувам:

----Маикон----Лусио----Самоил----Занети----
--------Марига-----Камбиасо-----Мота--------
--------------------Снајдер--------------------
--------------Ето------------Пандев-----------

Второ-измени:Станкович ин-Марига/Мота аут,Милито ин-Панде аут

А Мунтари нека одмара сега,ќе биде потребен на клупата за натпреварот со Челзе.

Добро направи што не стави голман :smir:

Oд вакви натпревари каде што судијата унаказува, тимот ќе излезе појак. Верувајте. Оној карактер кој вчера го покажаа фудбалерите, е оној победничкиот кој го краси секој шампион. Кој и да е позади оваа завера, нема да успее да го симне Интер од тронот. Едноставно, заборавете го натпреваров, и гледајте кон наредниот - Челзи!

Него, читајте го блогов... Да незнае човек дали да плаче или да се смее...

Вчера Марига требаше да добие шанса.Нигерот трча како коњ,а трчањето беше и тоа како потребно вчера.

Него, читајте го блогов... Да незнае човек дали да плаче или да се смее...

Навивачка на Милан е. Не и е првпат да пишува такви блогови. Јас ја разбирам радоста која ја доживуваат кога гледаат онакви бламажи кои им одат во корист.

Да се разбереме, за секоја судиска одлука може да се најде оправдување, освен ако не е класичен превид. Имало контакт-има и фаул. Имало фаул-има и картон. Итн...

Ама што прајме со фудбалот? Дали на сите екипи им се санкционираат сите стартови најстрого што може? Ако беше така, немаше да има нтпревар без 3-4 црвени картони. Сите можеме да кажеме дека судијата бил добар. Видел фаул, го свирнал и го казнил со картон. Ништо погрешно? А зошто не го казни фаулот на Пацини со истата строгост со која ги казнуваше прекршоците на Интер?

Аршинот одамна не е ист. Не се сеќавам кога и во која од државите кои имаат квалитетни првенства, на еден лидер на табелата му се судело со оваа жестина како што тоа се прави со Интер. На предходниот натпревар Росети не виде два пенали. играта не ни беше добра таму, но изгубивме 4 бода во последниве два натпревари. Првенството е пак неизвесно, целта е остварена. Или сеуште не е?

незнам што се замарате и му ја мислите, тактики донесувате,критикувате и уште читате по блогови како мурињо глумел нацист па за грешка од размерот на фиорентина-баерн ќе земел тотална диктатура врз судиите.

ова се вика идиотизам и ренесанса! Мур направи рекорд во Италија по освоени бодови, разликата над "гигантите" јубе и милан ја направи и до 15 бодови и најнормално дека некој ќе бара освета.
Италијанците веќе 5 години се најмалку гледани од тие топ 4 лиги а ако се реши првакот во февруари сигурно никој нема да пушта телевизор за да гледа италијанско(освен биланезите, они се непоправливи оптимисти). си ја наредија работата, требало картон не требало картон, судел не судел ја намалија разликата и пазете на цели -5 бодови.... гревчиња.

остајте ги нека :drk: оти скудетото е решено уште од ланскиот покерфејс.....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom