Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата 2manyfreaks
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Вечерва Бурдисо ме потсети, на времето кога за Интер играше Вратислав Грешко:zver:-от.
Еве сега Бурдисо игра во негов стил.
bang.gif

Да да да, вакви киксови правеше само грешко. Но Бурдисо е премија за него. Уште на почетокот од сезоната кога правевме муабет за тоа дали да го продадеме или не кажав дека на постарите ФМ секогаш го купував, но за да игра квалитетно потребна му е константост. Додека сите беа повредени Бурисо многу добро си ги изврушуваше задачите, но како полека почнаа да се опоравуваат другите и Бурдисо да добива шанса секој втор натпревар полека покажува криза. Грашката први правиот погодок ме потсеќа на дуелот со Јуве кога му ја подари топката на Дел Пиеро

Да да да, вакви киксови правеше само грешко. Но Бурдисо е премија за него. Уште на почетокот од сезоната кога правевме муабет за тоа дали да го продадеме или не кажав дека на постарите ФМ секогаш го купував, но за да игра квалитетно потребна му е константост. Додека сите беа повредени Бурисо многу добро си ги изврушуваше задачите, но како полека почнаа да се опоравуваат другите и Бурдисо да добива шанса секој втор натпревар полека покажува криза. Грашката први правиот погодок ме потсеќа на дуелот со Јуве кога му ја подари топката на Дел Пиеро
Му асистираше на Трезеге, не на Дел Пиеро...

Mourinho: We Scored Seven Goals! :)

Што се однесува до синоќешниот натпревар... Возбудливо, тоа е се` што можам да кажам. Уште грешките во одбраната да не се случеа и супер ќе беше.
Едвај чекам да го видам Кварезма против Удинезе како ќе игра. :uvo:

леле тој бурдисо неможам да го смислам јас незнам што бара во интер се надевам дека сезонава ке го напушти Интер а негова замена сакам да биде или Алекс од Челзи ,Колочини или некој трет, вие што мислите кој би можел да биде на негово место?

леле тој бурдисо неможам да го смислам јас незнам што бара во интер се надевам дека сезонава ке го напушти Интер а негова замена сакам да биде или Алекс од Челзи ,Колочини или некој трет, вие што мислите кој би можел да биде на негово место?

Најверојатно ке дојде Тиаго Силва кој е играч од централната позиција во одбраната , со оглед дека во кариерата играл и како бек , ке може да се користи и како алтернатива за Маикон во случаји кога тој ке биде повреден . Иначе прекарот му е '' Чудовиште '', има 24 години и би бил одлично засилување во одбраната .

Интер примавера - ватфорд 5-0
стрелци обиња 2 гола креспо 1
Инаку утакмицата ја играа повеќе првотимци што не беа во сајпрус!
Адриано.Креспо.Самуел.Хименез.Обиња.Дакурт!

Toninter
сака да го види Кварезма со Удине ама ја сакам Хименез да го видам!
според мене со тренер како Мурињо и напорна работа Хименез ке биде Диего во ИНтер!

Интер примавера - ватфорд 5-0
стрелци обиња 2 гола креспо 1
Инаку утакмицата ја играа повеќе првотимци што не беа во сајпрус!
Адриано.Креспо.Самуел.Хименез.Обиња.Дакурт!

Toninter
сака да го види Кварезма со Удине ама ја сакам Хименез да го видам!
според мене со тренер како Мурињо и напорна работа Хименез ке биде Диего во ИНтер!
Ова докажува дека од резервниот состав на Интер може да се направи уште еден тим кој би се борел за едно од прите 4 позиции.
Ако стартните 11 би изгледале вака:
ЦЕзар, Маикон, Кордоба, Матераци, Киву, Кварезма, Занети, Камбиасо, Мансини, Ибра, Адриано
Толдо- Сантон, Бурдисо, Самуел, Максвел, Балотели, Хименез, Виера, Фиго, Обиња, Круз

ПАк ми останаа неколку повеќе... :) Орландони, Дакур, Станкович, Мунтари, Креспо...

Да не ги заборавиме позајмените играчи. Кутињо, Аквафреска, Суазо кои се исто така играчи од светска класа!

За Хименез и јас сум оптимист. Има голем потенцијал во него па треба Мурињо да го искористи. Но нема среќа со повредите.

Изјава на Мурињо за грешките на Бурдисо : '' Божиќ е далеку а ние веќе делиме подароци " :D .

A за Хименез се согласувам , еднаш и направив негова споредба со Диего , проблемот е што нема константност во игрите , ке треба многу работи да му бидат наклонети за да го гледаме во првиот тим , покрај напорната работа која е услов кај Мурињо а не се сомневам бар за Хименез во тој поглед .

Вчера размислував како ќе се чувствува Бурдисо после вчерашниот натпревар! Јаден.
Но мое мислење е дека, и после оваа што му се случи нема ништо да промени, и нетреба повеќе да му се дава шанса.
нека си бара некој клуб на негово ниво.

Делеме многу поклони пред Божиќ

после натпреварот во Кипар еве што изјавија актерите на тој натпревар:
“Ако ја анализираме ситуацијата во групата, ние се наоѓаме во комотна позиција, па така со победа во следното коло го осигураме првото место. кога би го анализирале синоќешниот натпревар, мора да признаеме дека требаше да победеме. Почнавме да делиме поклони, а Божиќ се уште е далеку.
постигнавме 7 голови: Три во нашата мрежа, три во нивната и поништен гол на Камбиасо - Вака го анализираше натпреварот Мурињо”.
“Ќе кажам дека оваа беше фантастична вечер за нив, додека за нас само позитивен резултат” во продолжение: “Денеска неможеме да зборуваме за тактика, затоа што таа беше чудна утакмица. Примивме гол кој може да се види само на детски игралишта. Другите два исто така беа неверојатни, и не треба ова да ни се повторува во играта. не бевме добро спремени за овој натпревар, вклучуваќи ме и мене. Недостасуваше адреналин и мотивација. Но да завршеме со ова приказна, но нетреба да ја заборавиме, за да не ни се случи пак да ни се повтори”.
За трагичарот Бирдисо рече: “Julio Cesar ја очекуваше топката, но Бурдисо се одлучи да интервенира. Имав кажано дека таква топка треба да се одстрани надвор од теренот. Нему ништо не му приговорив , а немам ни намера тоа да го направам, затоа што сите сме одговорни”.
Esteban Cambiasso се врати во составот: “Задоволен сум што настапив, но несум задоволен од резултатот. За среќа овој резултат не беше толку битен. Ни поништија гол? Што е тоа е, такви работи се случуваат во фудбалот, се додека во фудбалот не се воведе микрочип”.
Zanetti : “Сакавме да победиме, но тоа не се случи. На прашањето за Бурдисо одговори: “Нему му реков да остане мирен и сконцентриран на својата должност. Жал ми е тоа што му се случи вчера, но тоа е дел од фудбалот. Но , тој е јак карактер, па така од оваа што му се случи ќе излезе уште појак”.

Адриано подготвен за втора шанса

Напаѓачот на Интер, Адриано е подготвен да се врати на теренот и да ја добие втората шанса од Жозе Мурињо.

http://www.24fudbal.com.mk/Default....-4206-bec4-a0f5675185c8&ln=3&typeBack=Италија

Е ај да видиме дали the "PartyBoy" e подготвен :)

Според случувањата досега со него, тешко :icon_conf

постои интерес за ренато аугусто играч од средниот ред на леверкузен .... http://www.goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=951367

Mислам дека Бојан на форумов пред 2 недели постираше како предлог да се доведе или овој играч или еден друг плеј од Хофенхајм , со оглед дека ке имаат право за настап и во ЛШ .
Искрено , го немам гледано Аугусто како игра али Леверкузен сезонава се феноменални , проблемот се знае каде е , Интер . Доволно е малце посериозно да се дрзнат и лесно би оделе преговорите со играчи од '' помали '' клубови , преку к*р од готовите производи на Морати .
Со оглед на карактерот и работата на Мурињо многу лесно може да оди развивањето на нови таленти во Интер под негово водство со оглед дека бара многу работа , не гледа имиња, а со тоа секој прави Се за да се докаже и да го даде својот максимум . :toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom