Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата 2manyfreaks
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Абе луѓе , во никој случај не реков дека Мурињо е нешто лош или незнам што... погрешно ме разбравте, убаво е што сте прво во ЛШ и добра позиција во серие а.... ама премногу сигурни бевте дека лесно ќе ви дојде серие А во рака и ЛШ со Мурињо, т.е. дали сега сфативте дека не е така лесно како што мислевте... тоа ми беше поентата :)

ај уживајте, има време...

Чекам некој убаво објаснение да даде вклучувајќи го Мурињо, како ќе го правдате сега.... дали сеуште мислите дека е "the special one".... ај ако може некој да ми појасне што сеуште мисли за вашиот тренер, може тоа и Syn да е :)))

ова воопшто не е провокација, само соодветно мислење и објаснување ми треба...

The Special One е сеуште The Special One (безразлика дали 3 гола од катастофални грешки на одбранбените играчи примивме)

Arividerci Anceloti паметиш?

П.С. Убаво ти рече Син за Италијанско првенство.Бтв со кого играте утре? Ќе се собирате некаде да гледате ''фудбал''?

Абе луѓе , во никој случај не реков дека Мурињо е нешто лош или незнам што... погрешно ме разбравте, убаво е што сте прво во ЛШ и добра позиција во серие а.... ама премногу сигурни бевте дека лесно ќе ви дојде серие А во рака и ЛШ со Мурињо, т.е. дали сега сфативте дека не е така лесно како што мислевте... тоа ми беше поентата :)

Никој не беше сигурен за тоа . Колку пати минатата сезона потенцирав дека Манчини вистинскиот тест во Серија А ке го има оваа сезона , кога сигурно дека и Милан и Јуве ке ојачаат .
Плус до сега единствено не сум задоволен од нерешениот со Џенова , а и распоредот ни е катастрофално тежок , за разлика од Милан али еве , 1 бод е разликата , Милан тоа не го искористи како што требаше , паднаа на тимови како Болоња и Каљари , Џенова е далеку појака од нив , а да не го споменувам фактот дека играат во УЕФА , можат да калкулираат со составот и да ги одморат најдобрите .

Никој не очекуваше да дојде Мурињо и да станеме непобедливи, екипа без пораз, екипа која нема да има конкуренција нити во Италија ни во Европа...

ДОјде Мурињо и направи голем број промени. Поофанзивна игра, подобра за око и доправа следат резултатите. Треба малку време го уигра тимот на своите нови тактики, да ги навикни на новите тренизи.

Не си знаел ти уште во лига на шампиони сме за интер им даваме подршка да освојат конечно после 1963...

Разликата моментална помеѓу Интер и Милан е тоа што првиве се актуелни шампиони на Серија А и играат во првата Еропска Лига , овие вториве во Втората . Милан има предност од еден бод во Серија А иако имаа далеку полесен распоред од Интер а и немаа товар со ЛШ .
Мило ми е што ги заборавивте Болоња , Каљари , Џенова , али во добро сеќавање ке ви останат Торино , Фиренца , Рим , Џенова пак . . . :toe:

Lugje da ne znae nekoj kaj da gi vidam golovite od vecerva?
I ako znaete da mi kazete so ke davaat utre na prva direktno?

Ka e Јове да го брани Бурдисо сеа :)))

Еве го. :icon_cool
Сите знаеме дека е склон на грешки, но знае и супер да изигра. Не е материјал за стартер во Интер, но ете добро ги заменуваше другите стопери досега. Добро е што не не кошташе три бода денеска, и тоа што натпреварот не е од голема важност.

Сантон дали играше ме интересира, или немаше простор за такви ризици?

Морати: Патењето е Интеров заштитен знак

Масимо Морати вчера пред влезот на својата фирмата даде кратко интервју на новинарите.
Ќе го преведам од страната inter.it
Вие го препознавте милан како екипа анти-Интер оваа сезона, сега е на чело на првенството?
Мислев дека Милан ќе биде добар во првенството, во које може да се оди во нагорна и надолна линија. многу се добри во последниве натпревари.
Незнаев дека толку долго го нема вкусено првото место (16.5.2004.).

после победата во Калабрија, Интер имаа прилика да го осигура пласманот во осмина финалето на Лигата на Шампиони.
Да, тоа ќе ни даде прилика последните два натпревари да ги играме опуштено. Но треба да остваруваме добри резултати бедејќи двете натпреварувања исто ни се важни.
Со ваков Интер не доживувате стресови, како што беше порано?
Со Интер сите секогаш патеме до последната минута. Тоа е Интеров жаштитен знак, и никогаш нема да се откажам.
Дали очекувавте , адриано да небиде повикан на дуелот со кипраните, после исклучувањето од натпреварот со Реџина?
Да ви напомена и вас дека неговото исклучување е дел од проектот, со кој се сложува и самиот.
Дали можете да ги смирете двете скарани страни, мурињо и Адриано?
Не верувам дека се скарани.
Jose Mourinho вас ви препорача почесто физички да бидете присутни со екипата. после смрта на Giacinta Facchetti недостасува една личност која цело време беше блиска со играчите?
Пред се нас ни недостасува Giacinto. А јас работам најмногу што можам.

Сега ги гледав головите и се изнасмеав, Бурдисо е ѕвер, штета што му се случи нешто вакво зошто до сега одигра перфектно и дури ме изненади се порформансите кои ги прикажуваше.

Гледам три страни се напишани за резултатов, и многу фанови ни се ситат на ’неуспехот’, тоа е убаво бидејќи е знак на страв. Само не ми е јасно како можат да живеат во далечно минато и да се радуваат на успеси кои се дел од Историјата, ама кога ќе ја погледнам реалноста сваќам дека не им преостанува ништо друго.

На добар пат сме кон остварување на зацртаните цели иако не ги исполнуваме според предвидената динамика. Имаме спротивен развој на настаните од ерата на Манчини. Со него влегувавме во топ форма уште во октомври и до февруари бевме ѕверови. Но во фамозното 1/4 - финале од ЛШ го губевме здивот и играта, ја губевме самодовербата и полека почнуваваме да илегуваме од ритам а со тоа и да ни се руши цел свет.

Жозе применува обратна политика, го темпира максимумот за 2009 така да се додека не дојде тоа не треба да бидеме премнгу загрижени. Едноставно треба да останеме блиску до првото место во Серија А и да обезбедиме учество во следната рунда од ЛШ.

Сум кажал 100 пати дека Бурдисо не можам органски да го поднесам и дека ако сум тренер на Интер, нема да влезе во Милано. Знаев дека ќе биде тежок натпревар и дека лесно може да се очекува кикс. Се додека екипата не влезе во подобра форма ќе гледаме тешки натпревари.

Гледам три страни се напишани за резултатов, и многу фанови ни се ситат на ’неуспехот’, тоа е убаво бидејќи е знак на страв. Само не ми е јасно како можат да живеат во далечно минато и да се радуваат на успеси кои се дел од Историјата, ама кога ќе ја погледнам реалноста сваќам дека не им преостанува ништо друго.

За жал има и такви гниди на форумов , ретки се оние за асална дискусија .

Иначе се согласувам со тебе , обратна ситуација од Манчини , но мене ме радува тоа што Мурињо почнува да преферира 4-4-2 тактика која носи резултати во играта но за негова и наша несреќа сега најде одбранава да прави вакви несватливи и аматерски грешки .
Со Реџина започнаа одлично но примија несватлив гол од корнер кога на врвот од шеснаесетникот дозволија еден играч на Реџина да не биде покриен и да има време да смири топка да помине еден метар , да се намести и да шутне т.е. овозможија подобра ситуација и од пенал .
Денес нема потреба од коментар , Интер ги постигна сите 6 гола на овој меч , но како што реков , немаме некоја огромна штета од ваквите грешки , Реџина ги победија , а со Анартозис нерешено но апсолутно ни одговара моменталната состојба во групата .
Очекувам ист пристап во играта и со Удинезе и во нападот конечно да го видиме тандемот Ибра - Адри , но за разлика од претходните утакмици кога играа заедно , овој пат ке биде 4-4-2 а не еден од нив да биде крило и да биде анемичен во голем дел од натпреварот .

п.с. Поправете ме ако грешам , денес Балотели го постигна дебитанскиот гол во ЛШ , нека му е со среќа .

Вечерва Бурдисо ме потсети, на времето кога за Интер играше Вратислав Грешко:zver:-от.
Еве сега Бурдисо игра во негов стил.
bang.gif
had.gif

interusrcu_userbar_15.jpg

@Duman не мораше Грешко да го споменуваш , неговото име ме асоцира на шеќер , вода , дијазепам , ремет , будење со помислата изгубено Скудето и тн и тн , да не набројувам .

Бурдисо пријатно ме изненадува оваа сезона. Не е проблем одбраната, туку последните наколку натпревари се крпи срдниот ред. Кога би биле во него Виера, Камбијасо и Мунтари, тогаш би делувал цврсто и стабилно. Тие се најквалитетните кои моментално можат да настапуваат во средината. Меѓутоа повторно нема офанзивец,освен тоа би немало и место за Капитенот...:toe:
Уште не е оформен во целост тимот што треба да гази.

Се срамам за моето позитивно мислење за Будрисо, нека се изгуби што побрзо:nesum:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom