Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата 2manyfreaks
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Бојан , да те поправам , ја загубивме битката , но ке ја добиеме војната . :smir: NON MOLLARE MAI , FORZA INTER !!!

Ја прифаќам исправката, syn гледам по другите фан клубови не си многу омилен сите бараат твој бан, :) очигледно треба да започнеш со постови, браво најдобри сте, леле ќе ги растуриме 5-1 итн за да почнат да те поштуваат, вака со издржани дебати нешто слабо ти оди. поззз

Ја прифаќам исправката, syn гледам по другите фан клубови не си многу омилен сите бараат твој бан, :) очигледно треба да започнеш со постови, браво најдобри сте, леле ќе ги растуриме 5-1 итн за да почнат да те поштуваат, вака со издржани дебати нешто слабо ти оди. поззз

Тоа на Милан , беше шала , Мак.Тигар ми е другар и само јас и он знаеме на што тој алудираше , Сасуке прв пат го сретнува поимот квази-навивач , а дел од фановите на Јуве , се изјаснив на мојот последен пост од темата . . .
Али ај , кога имавме ние 14,15,16 години форумов уште не постоеше , може и ние ке бевме такви .

Ајде доста со препукувања меѓу себе, најмногу ме нервира кога се расправаме меѓу нас, тимот неможе секогаш да победува,многу е нормално да се загуби - тоа е спортот.Многу паѓаме на провокации на навијачиве на аматерскиот клуб, па и сите останати и на крај се караме меѓу себе, тоа нив им одговара.
Затоа останете горди навивачи на трократниот првак во Италија во последните три години, а тие нека продолжат со нивните смешни сликички и потписи анти Интер - но последните резлутати покажуваат кој е шампионот во Италија - факт.

Да се навратам на темата, најдов доста интересни фотки поврзани со најголемото градско дерби во светот, фотки на верните навивачи на Интер уште од 1908 година, уживајте:

73/74
milan_inter_73_74.jpg

80/81
inter_milan_80_81.jpg

84/85
84_85_int_milan_3.jpg

84_85_milan_int_3.jpg

85/86
85_86inter_milan8586sized.jpg

86/87
87_88milan_inter8788_3.jpg

88/89
88_89_int_mi_16.jpg

90/91
9091_milan_inter.jpg

91/92
9192_inter_milan.jpg

9192_milan_inter.jpg

92/93
9293_inter_milan.jpg

93/94
9394_inter_milan.jpg

9394_inter_milan2.jpg

95/96
9596_milan_inter1.jpg

96/97
NORD_INTER_MILAN_96_97.jpg

97/98
MILAN_INTER_97_98.jpg

98/99
9899_inter_milan1.jpg

NORD_MILAN_INTER_98_99A.jpg

99/00
99_00inter_milan9900.jpg

9900_milan_inter.jpg

00/01
intvmilderby2001_A.jpg

00_01_MILAN_INTER.jpg

01/02
01_02_INTER_MILAN.jpg

01_02_milvint.jpg

02/03
int-mil0203.jpg

milan-inter0203.jpg

Лига на Шампиони (дома)
02_03_INTER_MILAN_CLsemi.jpg

03/04
03_04home.jpg

03_04_milan_inter1.jpg

04/05
04_05_inter_milan012.jpg

04_05_milan_inter2.jpg

Лига на шампиони (дома)
04_05derbychl_inter_milan01.jpg

Лига на шампиони (гости)
04_05derbychl_milan_inter01.jpg

05/06
15_inter_milan01.jpg

06/07
0607_milan_Inter_1_tempo.jpg

MILANinter06072ndhalf.jpg

Е извини ама јас не се сложувам!
Се сеќавате кога Пандев изјави дека Интер не заслужува да биде првак и повеќе би сакал рома да ни ја земе титулата лани?
Е тогаш Марко му врати во купот на Италија со добар клизач а можеше и двете нозе да му ги скрши што е тотално оправдано кога ке се сетиме дека Интер е тој што го извади Пандев од бербата на чушки и направи футтбалер од него!
И јас го сакам Гоки и многу го поштувам ама сепак треба да се има респект!
Марко Матераци е срцето во одбраната на Интер,Марко е спремен и со повреда да ги брани црно-сините бои и да се жртвува за нив тој е играч што треба да се огледаме на него а не да го плукате!
Ако некој неможе да ги издржи неговите провокации нека си најде психијатар бидејки футбалот не е само трчање и давање голови!
Momce gledam deka si mlado, samo da te potsetam koj go napravi fudbaler na Pandev, toa bese Bate VANE i trenerot na Belasica-koj vo momentov nemozam da se setam.
A Pandev zaedno so Stojkov bea zabelezani vo Italija na eden mladinski turnir na koj ucestvuvase i Belasica.
A vo Inter ne zaigra nitu edna minuta, a pricinata sigurno ne ja znaes?
Eve ce ti kazam vo dogovorot imase klauzula, dokolku Goran Pandev izigra barem edna minuta za prviot sostav togas Inter bese dolzen 2 milioni evra da i kesira na Belasica...A skrzavcite od Inter go dadoa na filijalata na Inter-Specija vo treta liga , pa go pozajmia na Ankona i na kraj zavrsi kako doplata za Stankovic od 5 milioni evra.
A vie sami procenite koj e osteten Inter ili Pandev.
Vo mladinskiot sostav na Inter Pandev bese ubedlivo najdobar igrac, a ne mu dadoa nikakva sansa vo prviot tim zaradi klauzulata.
Inter za Pandev plati skromna suma od 300.000 evra , a izvadi deset pati povejke.
I sto sakas da izjavi Pandev za Inter, klub koj bese krajno nekorekten sprema Pandev.
Pozdrav i ako neznaes prasaj...

Momce gledam deka si mlado, samo da te potsetam koj go napravi fudbaler na Pandev, toa bese Bate VANE i trenerot na Belasica-koj vo momentov nemozam da se setam.
A Pandev zaedno so Stojkov bea zabelezani vo Italija na eden mladinski turnir na koj ucestvuvase i Belasica.
Eve ce ti kazam vo dogovorot imase klauzula, dokolku Goran Pandev izigra barem edna minuta za prviot sostav togas Inter bese dolzen 2 milioni evra da i kesira na Belasica...A skrzavcite od Inter go dadoa na filijalata na Inter-Specija vo treta liga , pa go pozajmia na Ankona i na kraj zavrsi kako doplata za Stankovic od 5 milioni evra.
Vo mladinskiot sostav na Inter Pandev bese ubedlivo najdobar igrac, a ne mu dadoa nikakva sansa vo prviot tim zaradi klauzulata.
I sto sakas da izjavi Pandev za Inter, klub koj bese krajno nekorekten sprema Pandev.

Океј може веќе да престанете со ова, што е битно ако Интер го промашил Пандев,Шумуликоски или Грозданоски, аман !!! Думан иако не сум некој надлежен те молам веќе да престанеш со такво однесување: мало дете, незнаеш ништо, ја сум фан 20 години, ако незнаеш прашај.Што го напаѓаш Адриано?свесен си што збориш за Матераци?Ја намерно не те коментирав зашто знаев дека вака ќе направиш и прошли пат се искаравме поради тебе.Аман веќе фокусирај се на темата и не се понашај ко да си Факети.

Ванчо Таковски , каааков човек , каде е , во кој затвор , нека се врати , интересен беше фудбалот со него . Иначе ми текнува на времето кога ја фаќав Интер Тв на сателитска , гледав мечеви од младинската екипа и тандемот во нападот го сочинуваа Пандев и Мартинс , партали правеа . Интер паметно постапија со Пандев , во ниеден момент не дозволија ништење на неговиот талент , и едно големо браво што го продадоа во клуб створен за него со оглед на условите во истиот . Никогаш немаше да успее во Интер пред Се поради политиката на клубот да купува , како што вели Бојан , готови производи. Сепак , покрај Беласица , заслуга за тоа што е денес сепак имаат и Интер , а тоа го велам зашто они беа тие кои му ги отворија вратите во Италија , и кои го приметија тоа што тој денес го покажува , можеше и никој да не го земе после турнирот , нели , па да отиде на шетња низ Балканов .

п.с. Ванчо Таковски
п.п.с. Great , браво за сликите што ги постираше .

Inter za Pandev plati skromna suma od 300.000 evra , a izvadi deset pati povejke.
Токму така и од тој турнир интер го извлече него!
И му даде шанса да тренира со Интер-Примавера а потоа да биде продаден!
И мене сеа да ме извадат од младост да вежбам за интер примавера ке бидам презадоволен после 2 години да ме продадат на Анкона а после да добијам и шанса во лацио!
Запамти Искуството што го стекна во Интер-примавера е за 20 000 пати подобро отколку да вежба за првиот тим на вардар а не па и за беласица(герас цунев)

Океј може веќе да престанете со ова, што е битно ако Интер го промашил Пандев,Шумуликоски или Грозданоски, аман !!! Думан иако не сум некој надлежен те молам веќе да престанеш со такво однесување: мало дете, незнаеш ништо, ја сум фан 20 години, ако незнаеш прашај.Што го напаѓаш Адриано?свесен си што збориш за Матераци?Ја намерно не те коментирав зашто знаев дека вака ќе направиш и прошли пат се искаравме поради тебе.Аман веќе фокусирај се на темата и не се понашај ко да си Факети.
Ok mezebi jas sum zalutal vo temava...dotebe licno imam zborovi za pofalba, zatoa sto mnogu realno gi gledas rabotite, istoto go mislam i za Umbra, Syn , Meazza i uste nekoj da ne gi nabrojuvam site.
No ima i clenovi koj so nisto ne pridonesle ovaa tema da ima nesto interesno za da se procita, najcestite nivni postovi se vulgarnosti so pominata crvena linija, pred natprevar prepukuvanja deka ce gi skrseme , deka neznam sto ce napraveme, a posle natprevarot koj najcesto ne go gledale izigravaat nervozni.
Vaka zamene jas nespanjam na nikoja gangasterska grupa ili mafijaska i zatoa se sto e loso za opsestvoto i covestvoto go osuduvam, a svetot go gledam od human aspekt i sportski, a sportot e izmislen za zdruzuvanje na lugjeto.
Ako te interesira kakov fan sum na Inter ce ti kazam eden podatok , koga bev odsuten od forumot jaas bev vo Italija go gledav natprevarot Inter-lece vo zivo, a toj natprevar ne mi bese prv sto sum go gledal , prv natprevar sto sumgledal na Inter mi bese Venecija-Inter 1:1 vo sezonata 2001/2002, vo Italija sum rabotal i zivel 2 godini,
za moeto otsustvo znaese samo Umbra...
Posle ovaa treba da razmislam , navistina dali mi e mestoto ovde jas da postiram ili da se povlecam za sekogas od ovoj forum i taka ima uste 2-3 italjanski forumi kade sto sum clen podolgo vreme.
A na kajgana se registrirav pred tocno 60 dena i za 60 dena ispisav okolu 230 postovi na INTER temata , se so cel kolku sto mozam da pridonesam da bide edna od najdobrite temi vo ovoj forum.
No sepak toa sto go zamisluvav tesko deka ce se ostvaret, deka nie ce bideme poinakvi od site, deka ce znaeme na sekoj uspeh na Inter dostoinstveno da proslavime, no i na sekoj neuspeh da podademe raka na podobriot, sepak na kraj ovaa e sport i namenet za zdruzuvanje, a nie fanovite da gi izbegneme barem za moment nasite napnatosti od sekoj dnevniot zivot.
Pozdrav do tebe za tvojata strpelivost.

Ok mezebi jas sum zalutal vo temava...dotebe licno imam zborovi za pofalba, zatoa sto mnogu realno gi gledas rabotite, istoto go mislam i za Umbra, Syn , Meazza i uste nekoj da ne gi nabrojuvam site.
No ima i clenovi koj so nisto ne pridonesle ovaa tema da ima nesto interesno za da se procita, najcestite nivni postovi se vulgarnosti so pominata crvena linija, pred natprevar prepukuvanja deka ce gi skrseme , deka neznam sto ce napraveme, a posle natprevarot koj najcesto ne go gledale izigravaat nervozni.
Vaka zamene jas nespanjam na nikoja gangasterska grupa ili mafijaska i zatoa se sto e loso za opsestvoto i covestvoto go osuduvam, a svetot go gledam od human aspekt i sportski, a sportot e izmislen za zdruzuvanje na lugjeto.
Ako te interesira kakov fan sum na Inter ce ti kazam eden podatok , koga bev odsuten od forumot jaas bev vo Italija go gledav natprevarot Inter-lece vo zivo, a toj natprevar ne mi bese prv sto sum go gledal , prv natprevar sto sumgledal na Inter mi bese Venecija-Inter 1:1 vo sezonata 2001/2002, vo Italija sum rabotal i zivel 2 godini,
za moeto otsustvo znaese samo Umbra...
Posle ovaa treba da razmislam , navistina dali mi e mestoto ovde jas da postiram ili da se povlecam za sekogas od ovoj forum i taka ima uste 2-3 italjanski forumi kade sto sum clen podolgo vreme.
A na kajgana se registrirav pred tocno 60 dena i za 60 dena ispisav okolu 230 postovi na INTER temata , se so cel kolku sto mozam da pridonesam da bide edna od najdobrite temi vo ovoj forum.
No sepak toa sto go zamisluvav tesko deka ce se ostvaret, deka nie ce bideme poinakvi od site, deka ce znaeme na sekoj uspeh na Inter dostoinstveno da proslavime, no i na sekoj neuspeh da podademe raka na podobriot, sepak na kraj ovaa e sport i namenet za zdruzuvanje, a nie fanovite da gi izbegneme barem za moment nasite napnatosti od sekoj dnevniot zivot.
Pozdrav do tebe za tvojata strpelivost.

Ок, најмногу ти забележав на твојот малку понижувачки однос спрема Адриано, но и кон други членови тука.За Кајгана форумот кога беше во конфликт со модераторите јавно те поддржав и сеуште стојам на тој став, за вулгарностите, за малоумните постови итн на кои модераторите остануваат слепи или пак се прават слепи кон нивните другарчиња, постирав и многу јасен пост во врска со тоа, но од некои непознати причини постот беше избришан.Но да не се навраќам на тоа, којзнае колку јас и ти да дискутираме за квалитетот на форумот нема да се исплати веруј, ова не е запад :wink:
Продолжи да постираш тука како и јас, само поради Интер Фан Клубот, и немој повеќе да се расправаме без везе - фанови на Интер сме.Поззз

Токму така и од тој турнир интер го извлече него!
И му даде шанса да тренира со Интер-Примавера а потоа да биде продаден!
И мене сеа да ме извадат од младост да вежбам за интер примавера ке бидам презадоволен после 2 години да ме продадат на Анкона а после да добијам и шанса во лацио!
Запамти Искуството што го стекна во Интер-примавера е за 20 000 пати подобро отколку да вежба за првиот тим на вардар а не па и за беласица(герас цунев)
Sega da ti objasnam i za tvojot omilen igrac Marko Materazzi.
Marko Materazzi vo Inter dojde vo sezonata 2001/02 od Peruga, nikogas nebil dovolno dobar za prv sostav, na toa se dolzi i postot na Inter vo tie 4-5 sezoni, ako ne si znael na Materazzi najdobrite drugarcinja mu se od podzemjeto, tie i den denes go cuvaat vo Inter, tie go donesoa vo nacionalniot sostav na Italija, ne si svesen koj zakani bea upateni do M. Morati za da go zadrzi vo Inter, zakani imase i do Mancini za toj da ima sigurno mesto vo prviot tim, a ako se sejcavas prva rabota posle doagjanjeto na Mancini bese da se oslobodi od Materazzi, go nudeja na Lazio i za ic pari, no idiotata ne sakase da slusni za preselba-normalno podrzan od drustvoto od podzemjeto.
\najsvez primer bese posle natprevarot so Liverpul koga gi ostavi na cedilo, i se ocekuvase Materazzi da ne go vide prviot sostav, no pod silom prilike Mancini morase da go igra vo prv sostav...nekoi raboti ne se pisani nikade, no sepak se javna tajna.
Vakvi problemi si imase i Roma so nivniot poranesen kapiten Dzuzepe Dzanini (10), mozebi zanego si slusnal.
Sepak treba da znaes fanovite na Materazzi vo italija se podzemjeto.
Materazzi nema nitu eden prijatel vo Inter od ostanatite fudbaleri.
A toj e i edinstven italjanec vo poslednive sezoni koj igra vo prv sostav.
rasprasajse podobro za Marko Materazzi - monstrmot vo Inter.

За Пандев знам уште кога беше 10 годишен бидејки тука некаде сме генерациски уште тогаш се знаеше оти е суперталент заедно со Стојков.Интер му го отвори патот на Пандев кон големиот фудбал а не го направи фудбалер бидејки во младинците на Интер тој играше 1 година.Фудбалер го направи Матеничаров тренерот му во Беласица и секако најмногу тренерот му Роси во Лацио кој 4 години верува во него,а и неговиот талент.Пандев неколку пати е изјавувал благодарнос до Интер но и разочаранос што не доби шанса а тренерот му Вердели секогаш велеше дека е најдобар.А за тоа Рома дека сакал да биде шампион таа изјава не е точна ако е точна како прво нема да му ја простат навивачите на Лацио кои се единствени сојузници на тие на Интер, 2002 тие навиваа за Интер заедно со навивачите на Интер но за жал изгубивме тогаш.
А за Матрикс никогаш не сум го сакал за мене просечен дефанзивец нула човек на теренот, надвор од него не знам,треба да види капитенот му Занети како се однесува па и Камбијасо.Ако се радувате на клиповите му како намерно гази фудбалери како капе аркади како удира стартови за да скрши некому нозе мене тоа не ме пали ич не сакам такви фудбалери.

малце оф топик
думан веројатно мислиш на илија матеничаров му беше тренер на пандев во беласица а на негова заслуга оди одличната генерација масев , балдовалиев , пандев , стојков , браќата попов .....
меѓутоа факт дека доколку интер не го забележеша пандев на вијареџо многу веројатно дека ќе се влечеше по просечни балкански клубови за евентуално крајна дестинација да му биде левски , цска или некој клуб од белгија или холандија,
иако криво ми е кога гледам каков играч сме пропуштиле но тоа е не е ни прв ни последен

едит
ме претрка мите :)

Инаку за натпреварот утре(денес) Мурињо рече дека составот ќе е 80% ист со тој од неделата.Јас мислам во одбрана ќе игра Кордоба,во среден ќе го пушти Мунтари а во напад ќе има една измена најверојатно ќе стартува Адриано.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom