Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата 2manyfreaks
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
За Пандев знам уште кога беше 10 годишен бидејки тука некаде сме генерациски уште тогаш се знаеше оти е суперталент заедно со Стојков.Интер му го отвори патот на Пандев кон големиот фудбал а не го направи фудбалер бидејки во младинците на Интер тој играше 1 година.Фудбалер го направи Матеничаров тренерот му во Беласица и секако најмногу тренерот му Роси во Лацио кој 4 години верува во него,а и неговиот талент.Пандев неколку пати е изјавувал благодарнос до Интер но и разочаранос што не доби шанса а тренерот му Вердели секогаш велеше дека е најдобар.А за тоа Рома дека сакал да биде шампион таа изјава не е точна ако е точна како прво нема да му ја простат навивачите на Лацио кои се единствени сојузници на тие на Интер, 2002 тие навиваа за Интер заедно со навивачите на Интер но за жал изгубивме тогаш.
А за Матрикс никогаш не сум го сакал за мене просечен дефанзивец нула човек на теренот, надвор од него не знам,треба да види капитенот му Занети како се однесува па и Камбијасо.Ако се радувате на клиповите му како намерно гази фудбалери како капе аркади како удира стартови за да скрши некому нозе мене тоа не ме пали ич не сакам такви фудбалери.
Mite dobro sto me potseti na trenerot na belasica Matenicarov nikako nemozev da se setam se mi doagjase vodenicarov :))) od togas pomina podolgo vreme , a za Matenicarov ne sum slusnal nisto kaj e , Matenicarov si podnese ostavka od togasnata Belasica Geras Cunev, iako imase odlicni rezultati, no sepak imase nedorazbiranja so gazda bate vane...Momentalno neznam sto se slucuva so ovoj trener, a bese mlad i odnego se ocekuvase mnogu da napreduva kako strateg.
Sto se odnesuva do Matrix sum pisuval zanego desetina postvi vo negativna konotacija, vo potpolnost se soglasuvam sotebe ete imame negovi fanovi , a toj nisto neznae samo da nanesuva zlo na protivnickite igraci, daleku od sportist...sepak zalno e da citas deka ovde ima negovi podrzuvaci, pogore napisav koj se negovi fanovi vo Italija , iako so tesko srce toa go pisuvav, pa i taka vo italija toa bese javna tajna..retko koj novinar se osmeluva da pisuva protiv nego.
Kolku samo pisma so kursumi dobil gazda morati, a ispratila fan grupata na matrix.
Povejke za vakvi igracista nesakam da trosam postovi.

Mite dobro sto me potseti na trenerot na belasica Matenicarov nikako nemozev da se setam se mi doagjase vodenicarov :))) od togas pomina podolgo vreme , a za Matenicarov ne sum slusnal nisto kaj e , Matenicarov si podnese ostavka od togasnata Belasica Geras Cunev, iako imase odlicni rezultati, no sepak imase nedorazbiranja so gazda bate vane...Momentalno neznam sto se slucuva so ovoj trener, a bese mlad i odnego se ocekuvase mnogu da napreduva kako strateg.

мислам дека после тоа беше во турново ко спортски директор/координатор на младинска школа или нешто слично , а исто така мислам дека со пандев имаа кафич во струмица ама за ова не сум сигурен

Сепак треба да се почитуваме овде фановите на Интер.Инаку Матрикс не го мразам туку не го почитувам.Инересен ми е по некогаш кога ги дебне противниците не гледа во топката важно му е противникот да не помине,не дај боже некој да му згреши нешто или да го удри во следните 10 мин се знае што му следува(патосиран е и се вие од болка не тревата)инаку морам да признаам дека е хирушки е прецизен досега не сум слушнал некој да добил повреда од него а еден од пациентите му е и Ибра добри стартови јадеше кога играше за Јуве.

Матераци vs Ибра

Sega da ti objasnam i za tvojot omilen igrac Marko Materazzi.
Marko Materazzi vo Inter dojde vo sezonata 2001/02 od Peruga, nikogas nebil dovolno dobar za prv sostav, na toa se dolzi i postot na Inter vo tie 4-5 sezoni, ako ne si znael na Materazzi najdobrite drugarcinja mu se od podzemjeto, tie i den denes go cuvaat vo Inter, tie go donesoa vo nacionalniot sostav na Italija, ne si svesen koj zakani bea upateni do M. Morati za da go zadrzi vo Inter, zakani imase i do Mancini za toj da ima sigurno mesto vo prviot tim, a ako se sejcavas prva rabota posle doagjanjeto na Mancini bese da se oslobodi od Materazzi, go nudeja na Lazio i za ic pari, no idiotata ne sakase da slusni za preselba-normalno podrzan od drustvoto od podzemjeto.
\najsvez primer bese posle natprevarot so Liverpul koga gi ostavi na cedilo, i se ocekuvase Materazzi da ne go vide prviot sostav, no pod silom prilike Mancini morase da go igra vo prv sostav...nekoi raboti ne se pisani nikade, no sepak se javna tajna.
Vakvi problemi si imase i Roma so nivniot poranesen kapiten Dzuzepe Dzanini (10), mozebi zanego si slusnal.
Sepak treba da znaes fanovite na Materazzi vo italija se podzemjeto.
Materazzi nema nitu eden prijatel vo Inter od ostanatite fudbaleri.
A toj e i edinstven italjanec vo poslednive sezoni koj igra vo prv sostav.
rasprasajse podobro za Marko Materazzi - monstrmot vo Inter.
Да бидеме малку реални.
Тоа што го зборуваш за Матераци е малку нереално. Можеби има врски во подземјето, но тоа не можеме да но знаеме ние. А дека играше прв тим и дека не е продаден поради заканите кон Морати и Манчини е во најмла рака смешно.
Матераци во последните неколку сезони го подобри својот темперамент, беше во одлична форма и затоа стана дел од првиот тим на Интер, стана столб на нашата одбрана.

Според ова клипче треба сите фанови на Интер да се членови на подземјето.
Го барав клипчето од прославата на скудетото кога целата публика го скандираше името на Матераци, но и ова е добро.

Се сложувам дека сега не е во форма, но е играч кој заслужува почит, еден ог главните играчи во нашиот тим за освојување на овие 3 едноподруго скудета.

12 голови во Сериа а во сезоната 2000-2001 со што го превзема и рекордот во Италија за најмногу голови на дефанзивец!
10 голови во 2006-2007 импресивна сезона за Матераци!
покрај тоа што дава многу голови за време на прекини матераци и е скоро секогаш прецизен од белата точка!
Ова се факти што треба да се запомнат!

мало потсетување вечер во 20.45 директен пренос Интер-Вердер на МТВ 1!
препорачливо е за полнолетните да си купат пивце и кикиритки(чипс) сега оти после 19.00 само чак норис може да ви помогне!

Вечерва Интер не очекувам да има никакви проблеми со Вердер. Ќе победат со два гола разлика ... :wink:

Вечерва Интер не очекувам да има никакви проблеми со Вердер. Ќе победат со два гола разлика ... :wink:
ne znam ne se slozuvam so tebe deka ova ke bide lesna pobeda...vie kazavte kako inter da igra so lecce ili bilo koj tapa tim...od iskustvo znaeme deka ekipa sto stignala do liga na sampioni nema da se dade lesno...a ne posebno eden Werder...znaeme sto mu se sluci so Anorthosis zatoa treba vnimatelno da se postapi...normalno i ja ocekuvam 3 boda i ubedliva pobeda...no nema da bide ednostavno...a za timot cuv deka MUR ke igra so 80% ist tim...pa se nadevam deka tie 20% sto ke gi menuva ke bidat: Adriano mesto Mancini...i Stankovic mesto Vieira...pa ke vidime vo 20:45

Forza INTER!!! i da se razbereme -> NON MOLLARE MAI!!!

Имбецилов над мене нема да го коментирам, веројатно Syn ке му напомене дека треба да се стекне со основно образование :wink:

Он топик
Еве го дванаесетиот играч на Интер во последното градско дерби
--- CURVA NORD ---

... пред излегувањето на играчите на теренот:

15%20milan_INTER.jpg

... и нешто што посебно ме фасцинираше, по излегувањето на играчите на теренот, да се знае кој е кој:

16%20milan_INTER.jpg

Сликава била поврзана за дуелот на Милан со Ливерпул:
15_inter_milan01.jpg

ЛоЛ :pos:

Чек дис аут:
image001ej2.jpg

:pos: :pos:

ПРВО. Матераци не е толку дрво како што го направивте. Стварно претерува со својата грубостна моменти но тоа му е уште од времето кога играше во Перуџа. Матераци е тип на дефанзивец кој не треба да го напушти шеснаесетникот. ТОј треба да биде задолжен да не прелета топка во срцето на петерецот а не да ги брка играчите како луд. Нема брзина за тоа а и темпераментот му е таков што секој старт ќе биде жолт картон, Е сега некој треба да го увиди тоа и да му објасни што да прави а не како со Манси да го брка Торес кој е двапати побрз или пак Кака кој е одличен техничар со брз чекор.

ВТОРО. Интер е најзаслужен за ваквиот развој на кариерата на Пандев, да го повлечеше во Милано на 15-16 години можеби ќе беше и играч на првиот тим. Друго е ти да се развиваш во Италија каде што тренинзите се 10 пати подобри од кај нас и каде што се внимава на секој детал. Никој не го оспорува талентот на игачот и работата на тренерите во Беласица ама Интер и тоа како беше голема отскочна даска за неговата кариера

CL Preview: Inter - Werder Bremen
What: UEFA Champions League, Group B Matchday Two
Who: Internazionale (1st, 3 points) - Werder Bremen (2nd, 1 point)
When: Wednesday 1 October 2008, 20:45 CET
Where: Stadio Giuseppe Meazza, Milan

Possible formation (4-3-3): Julio Cesar; Maicon, Materazzi, Burdisso, Chivu; J. Zanetti, Cambiasso, Vieira; Mancini, Adriano, Ibrahimovic.

Luis Figo (foot), Maxwell (thigh), and Luis Jimenez (thigh) are out injured.

PLAYER TO WATCH
Adriano

PREDICTION
Inter-Werder Bremen 2-1

Goal.com

Па и не не лош овај состав. Само една мала измена, на местото на Виера да игра Мунтари.

Оваа формација е на калчомеркато и е мислам пореална од таа на гол ком

PROBABILI FORMAZIONI
Inter-Werder Brema
INTER (4-3-3): Julio Cesar; Maicon, Cordoba, Materazzi, Chivu; Zanetti, Cambiasso, Muntari; Mancini, Ibrahimovic, Adriano.

All. Mourinho.

WERDER (4-3-1-2): Wiese; Fritz, Mertesacker, Naldo, Pasanen; Frings, Baumann, Ozil; Diego; Pizarro, Rosenberg.

All. Schaaf.

Arbitro: Michel (Slovacchia)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom