Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата 2manyfreaks
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
не мислев на трите скудета,мислев пред овие титули кога не земавте титула..и што ако Роналдо ја земал златната топка?што ако играл добро кога џабе е се,нема титула

Ок, очигледно е дека не си го постирал тоа што си го мислел т.е. си пишувал без памет.
#1: Имаше пишано во последните 5-6 сезони, па јас ти пишав што има Интер освоено за тие 5-6 сезони.
#2: Зборевме стриктно за трансвер промашувањата на Морати, не за титули, па јас пак ти кажав дека Роналдо воопшто не беше промашена инвестиција.
#3 (најважно): Тинк анд Пост !

да за почит е тоа што толку вложува у тимот ,мислам дека Морати има дупло потрошено пари од Јуве ,зборам за последниве 5-6 сезони,но џабе се сите тие пари кога немаш резултати,сите тие пари фрлени за Роналдо и други
Не е за џабе. Освоивме 3 скудета по ред и се виде зошто пред тоа не сме освојувале...

Морати фрлаше пари, купуваше звезди, градеше победнички тим, но сето тоа беше залудно.. местењето натпревари го "уби" италијанскиот фудбал.

Се надеваме дека во наредните сезони ќе биде поинаку. Интер направи супер тим, Милан исто така.
Не се за потценување ни Рома и Јувентус.

Оваа сезона ќе биде многу интересна. Борбата за турулата ќе се води помеѓу овие 4 тима, иако мала предност му се дава на Интер и Милан.

Исто така оваа сезона треба да се очекува поголема конкурентност и во лигата на шампионите, се разбира каде што недостасува и Милан. Интер, Милан и Јуве се единствените екипи во Италија кои би можеле и од финансиска гледна точка да конкурираат на екипите од Премиер лигата. Рома има излети, еднаш на неколку сезони но не е на тоа ниво.

Берлускони виде дека со местењето повеќе не оди, па се реши да потроши некое милионче сезонава. Тоа ќе се случи и со Јувентус наредната сезона.

Тие бројки буквално ништо не значат , на времето Деле Алпи и самиот знаеш колку беше посетуван , така да ирелевантни се тие податоци за бројот на фанови за Интер , Милан или Јуве . Тие бројки од година во година варираат и не држеле некоја константност , на пример лани наеднаш Интер имаат огромен раст на фанови , а Јуве пад ,така да ништо не значат истите тие бројки , и тие анкети што се правеле , се правеле на лица што дремат дома ( квази - навивачи ) , на пички што се пипаат на Неста и тн и тн .
Знаеш, кога бев во забавиште или во прво одделение кога ќе те прашаат за кој навиваш?Јас ќе речам за тој што ќе победи така? Сега, ваљда постои некоја покомпетентна агенција која истражува кој колкава наклонетост од навивачите имаат тимовите..Точно е тоа што на Интер му се зголеми а на Јуве му се намали, а тоа е исход од играњето на Јуве во Сериа Б, и на титулите на Интер, ама ипак и според последните бројки сепак Јуве има повеќе навивачи, баш Меаца ја постираше табелата некаде, а и искрено кој колку повеќе навивачи и не значи ништо..А Деле Алпи беше празен зошто беше оддалечен 30 км надвор од Торино, и затоа сега се гради нов стадион, кој ќе биде гнездо на Јуве во 2010 година,и ќе биде обезбеден и превоз и сите нишани за фановите кои сакаат да го гледаат во живо..
@Adriano моиве постови што се на Фан Клуб Интер,ниту се злонамерни, ниту потценувачки, а ако се провокација, ете јавно им препорачувам на модераторите да ме банираат...

Leeeele ne mi se veruva, za Juventus vika Mafijasi! Ova go kazuvas kako Inter da e najposteniot klub na svetot, a Juventus e mafioso tim. Kade gi naogase parite Moratti koga 15 godini klubot nemase osvoeno nekoja poznacajna titula. Da ne gi berese na drvo? Sekoja godina donesuvaa po 5-6 igraci koi stvarno ne trebaa a pola od tie bea doneseni zasto bile drugarcinja so Mancini (verojatno vodele ljubov prethodno). Juventus mozebi imal pomos od sudiite megutoa site sakale ili ne mora da priznaete deka Juvetnus go imase najdobriot tim vo Seria A 2004/05 a pogotovo 2005/06. Ako ne vi teknuva ke ve potsetam deka vo Finaleto na Svetskoto 2006 od startnite 22 igraci na terenot duri 8 bea igraci na Juventus, sto voopsto ne e za zanemaruvanje.A sto e Inter(nacionale), tim so 2 italijanci i se drugo uvezeno od nadvor. Kako gi zemavte izminatite 2 tituli: Juvetnus vo vtora liga, Milan startuva so negativno bodovno saldo, glaven konkurent Sampdoria i Roma koja sto vo toa vreme najgolem transfer i bese Vucinic:vozbud:. I ja zemaa, srce puno radosti, adrenalin do tavan! E bogami za raduvanje e koga nema da osvois 15 godini Calcio. Slednata godina ista pesna, Juvetnus doaga od vtora liga so igraci kao Molinaro i nekoi sto prv pat gi gledam, (i pokraj se uspeva da go ispleska Internacionale) ,Milan so nieden kupen igrac, i Roma koja ne moze da si dozvoli igrac poskap od 10 milioni i so nekolku godisen budzetski deficit. Bujrun ovaa godina prosetajte se do titulata (kao minatite dve), pa togas ke pruzam raka i ke spustam kapa....

Токму поради тоа го сакам ИНТЕРНАЦИОНАЛЕ (самото име кажува се) затоа што нема италјанци(мафијаши, за жал имаме едем Матераци иако е наш тој ми е најомразен фудбалер во светскит фудбал), а интер ако не ти е познато е формиран од странци ( Швајцарци) и нормално што нема толку навивачи како Јуве во италија ама ги има надвор од Италија.
П.С живеев две години во Венеција , затоа ти го кажувам ова зашто тоа со мој очи го видов дека Италјанците , особено постарите се за Јуве додека младите луѓе сите се за Интер плус странците дојдени во Италија скоро 95% се фанови на ИНТЕРНАЦИОНАЛЕ-самото име кажува се..А ти неможеш да бидеш поголем католик од папата...ЈУВЕ на ИТАЛЈАНЦИТЕ, ИНТЕР на странците.
Поздрав

Знаеш, кога бев во забавиште или во прво одделение кога ќе те прашаат за кој навиваш?Јас ќе речам за тој што ќе победи така? Сега, ваљда постои некоја покомпетентна агенција која истражува кој колкава наклонетост од навивачите имаат тимовите..Точно е тоа што на Интер му се зголеми а на Јуве му се намали, а тоа е исход од играњето на Јуве во Сериа Б, и на титулите на Интер, ама ипак и според последните бројки сепак Јуве има повеќе навивачи, баш Меаца ја постираше табелата некаде, а и искрено кој колку повеќе навивачи и не значи ништо..А Деле Алпи беше празен зошто беше оддалечен 30 км надвор од Торино, и затоа сега се гради нов стадион, кој ќе биде гнездо на Јуве во 2010 година,и ќе биде обезбеден и превоз и сите нишани за фановите кои сакаат да го гледаат во живо..
@Adriano моиве постови што се на Фан Клуб Интер,ниту се злонамерни, ниту потценувачки, а ако се провокација, ете јавно им препорачувам на модераторите да ме банираат...
Денеска е 21 век и можеш слободно да си пишуваш , нема што да ти забележуваа Адриано, ако нешто нему не му се допаѓа тогаш нека си отвори негова тема и сам нека си постира...
Ова е Интер , каде можете слободно да се искажете , а има кој да ве демантира господин господин ИБРО МАЈСТОРОТ со неговата дружина.

со оглед на тоа дека г-16 се распадна по наредба на Уефа и дека во договорот што го потпишаа сите се согласија дека нема да се изгласа таков закон!
последниот пат кога платини го бутна овој закон да се стави на гласање резултато беше од 530(незнам точно) 97 проценти гласаа против!
и да се изгласа законот за 5+6 само ке те потсетам дека освен сериа А постои и Примавера лига во италијанско каде интер во последните години е најдобар тим и е актуелен првак!така да ако некогаш се изгласа овој закон знај дека интер има одкаде да земе веќе изградени играчи!

Денеска е 21 век и можеш слободно да си пишуваш , нема што да ти забележуваа Адриано, ако нешто нему не му се допаѓа тогаш нека си отвори негова тема и сам нека си постира...
Ова е Интер , каде можете слободно да се искажете , а има кој да ве демантира господин господин ИБРО МАЈСТОРОТ со неговата дружина.

21 век е точно така и токму затоа провокации на фан клуб интер од страна на дружиња кои креираат социјални групи да си ги лечат раните од интер не се дозволени!
контактирај со fantom_oh и со Димитар и ке ти објаснат како треба да функционира сето тоа!

Морам да признам една работа кога го засакав ИНТЕРНАЦИОНАЛЕ , тоа беше токму заради странците во ИНТЕР Матеус, Клинсман и Бреме..а никогаш не сум сакал да играат италјанци во Интер исклучок беше ФРАНЧЕСКО ТОЛДО.

21 век е точно така и токму затоа провокации на фан клуб интер од страна на дружиња кои креираат социјални групи да си ги лечат раните од интер не се дозволени!
контактирај со fantom_oh и со Димитар и ке ти објаснат како треба да функционира сето тоа!
Сега ти биди мирен кога ти каже тата... а нејсе ќе дојде моментот кога ние пак ќе си славиме а оваа дружинава од ЈуБЕ ќе си ја свитка опашката...:smir:

Алваро Рекоба - Чињо највероватно кариерата ќе ја продолжи во Премиер лигата во екипата на Блекбурн под водство на ПОЛ ИНС (поранешен играч на Интер)​

Сега ти биди мирен кога ти каже тата... а нејсе ќе дојде моментот кога ние пак ќе си славиме а оваа дружинава од ЈуБЕ ќе си ја свитка опашката...:smir:
во право си -кој последен се смее најслатко се смее!:smir:

Па да понекогаш е бесмислено све ..кој како ќе му втекне таакви правила си донесува...
П.С Морати нема да седи со скрстени раце , се што вреди во Јуве ќе си го прибере, пак вие ќе бидете .баната странка

нема љутиш али Интер го убива италијанскиот фудбал,токму ради тоа е 5+6 а сеа знам дека не ви одговара тоа правило па плукате по него и викате дека е непотребно,ако нема вакво правило го наебаа репрезентациите како што го наеба Англија пр. Арсенал

ипак Интер е од Италија,вие може да се гордеете што нема италијанци али не знам како може тие што се од Италија да се гордеат со Интер кој нема италијанци,најголема штета има репрезентацијата на Италија каде од Интер е само Матераци

нема љутиш али Интер го убива италијанскиот фудбал,токму ради тоа е 5+6 а сеа знам дека не ви одговара тоа правило па плукате по него и викате дека е непотребно,ако нема вакво правило го наебаа репрезентациите како што го наеба Англија пр. Арсенал

ипак Интер е од Италија,вие може да се гордеете што нема италијанци али не знам како може тие што се од Италија да се гордеат со Интер кој нема италијанци,најголема штета има репрезентацијата на Италија каде од Интер е само Матераци
А ти да не си ЖАБАР?
Ако не си не те признаваат за фан на Јуве...(морало да си жабар итоа над 55 години за да бидеш легитимен фан на Јуве, ова ти го кажувам од тоа што ги слушав вашите оргинални фанови жабарите).
ИНТЕРНАЦИОНАЛЕ било за странци како алтернатива..
П.С Да знаеш каково понижување преживеаа еден мој другар кога бев во Италија од едно старо жабариште, овој нашиов да му се пофали дека бил фан на Јуве..., а замислете што му вика жабариштето... никако неможе странец да е фан на Јуве...можело само на ИНТЕРНАЦИОНАЛЕ тоа било создадено за странците...мојот другар си замина како постран...:pos2::pos2::pos2::pos2:

Ако не си знаел Интер е формиран од Швајцарци.Во Серија А Италијанци се 75% од играчите во Англија Англичани се 45%.Сега имаме 3 Италијанци кои редовно се во првиот тим +5-6 младинци кои се регистрирани во тимот.

Oд самото формирање тоа и беше целта на овој клуб , затоа е и крстен Интернационале , тоа е и самата политика од самото формирање , да биде отворен за странците , затоа и се одвоија од друштвото Милан . Оди погледни ја младата школа на Интер , која е една од најдобрите ако не и најдобра во Италија со најдобри резултати во сите младински лиги , голем ке биде бројот на идни репрезентативци кои ке излезат од школата на Интер , само прашање е дали ке останат во Интер како клуб , али сепак , Интер не се секирај , придонесува , и тоа многу за италијанскиот фудбал преку својата младинска школа .

И извини не плукаме ние , фановите на Интер на тоа правило , целиот фудбалски свет плукаше , немој одма да се дрзнуеш на Интер, Интер не ни влегоа во дискусија за истото па истото беше веднаш отфрлено и нема шанса во иднина да се донесе , бар не во наредни 10 години :smir: , фантазија е носењето на тоа правило , фикција , нереалност.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom