Leeeele ne mi se veruva, za Juventus vika Mafijasi! Ova go kazuvas kako Inter da e najposteniot klub na svetot, a Juventus e mafioso tim. Kade gi naogase parite Moratti koga 15 godini klubot nemase osvoeno nekoja poznacajna titula. Da ne gi berese na drvo? Sekoja godina donesuvaa po 5-6 igraci koi stvarno ne trebaa a pola od tie bea doneseni zasto bile drugarcinja so Mancini (verojatno vodele ljubov prethodno). Juventus mozebi imal pomos od sudiite megutoa site sakale ili ne mora da priznaete
deka Juvetnus go imase najdobriot tim vo Seria A 2004/05 a pogotovo 2005/06. Ako ne vi teknuva ke ve potsetam deka vo Finaleto na Svetskoto 2006 od startnite 22 igraci na terenot duri 8 bea igraci na Juventus, sto voopsto ne e za zanemaruvanje.A sto e Inter(nacionale), tim so 2 italijanci i se drugo uvezeno od nadvor. Kako gi zemavte izminatite 2 tituli: Juvetnus vo vtora liga, Milan startuva so negativno bodovno saldo, glaven konkurent Sampdoria i Roma koja sto vo toa vreme najgolem transfer i bese Vucinic

. I ja zemaa, srce puno radosti, adrenalin do tavan! E bogami za raduvanje e koga nema da osvois 15 godini Calcio. Slednata godina ista pesna, Juvetnus doaga od vtora liga so igraci kao Molinaro i nekoi sto prv pat gi gledam, (i pokraj se uspeva da go ispleska Internacionale) ,Milan so nieden kupen igrac, i Roma koja ne moze da si dozvoli igrac poskap od 10 milioni i so nekolku godisen budzetski deficit. Bujrun ovaa godina prosetajte se do titulata (kao minatite dve), pa togas ke pruzam raka i ke spustam kapa....
Toчно , го имаа најдобриот тим , затоа и ми е целиот тој проблем со Калчополи апсурден , со оглед дека Јуве немаа никаква причина да местат натпревари зашто имаа предобар тим , али сепак . . . . Моџи

. Тоа е најголемата трагедија , и самиот викаш дека го имаа најдобриот тим , тогаш постави си го прашањето зашто местеа , не викам дека фановите на Јуве треба да се срамат , тие и без малверзациите на Моџи пак ке беа на првото место , јас да бев на ваше место ке плукав на Моџи и компанија , али не на Јуве како клуб , тоа е веќе нешто друго , институција со долга и успешна историја , тоа не го оспорувам .
За Интер ништо нема да ти коментирам , има судски органи во Италија кои не се под никакво влијание на Морати ( што го направивте вие типов бе , Бог ) , да беше Интер виновен за нешто , до сега имаа да го јадат дебело а не да чекаат 15 години за титула , се додека не се докаже спротивното , Интер бил , е , и ќе остане невин . Ем , каде бевте последниве 17 години да зборите дека Интер се мафијаши , се почна од мечот со Парма , кога Коуто јавно призна дека ја удри топката со рака

. Бар за тоа немам намера да се расправам , апсурдно е некој чиј тим со факти е докажано дека местел да ми збори сеа за смешни ситуации . Било поминало , очекувам оваа година да нема дискутабилни ситуации , т.е. истите да се минорни зашто во фудбалот секогаш имало судиски грешки , првенството повторно се враќа на старите патеки и се надевам дека константно ке оди во нагорна линија .
Фосил, остави го брате, не се замарај..Тоа е сепак само негово мислење, а бројките на теренот кажуваат друго..Јуве и покрај тоа, има најмногу навивачи во Италија, а тие ништо не разбираат, само Думан разбира..
Тие бројки буквално ништо не значат , на времето Деле Алпи и самиот знаеш колку беше посетуван , така да ирелевантни се тие податоци за бројот на фанови за Интер , Милан или Јуве . Тие бројки од година во година варираат и не држеле некоја константност , на пример лани наеднаш Интер имаат огромен раст на фанови , а Јуве пад ,така да ништо не значат истите тие бројки , и тие анкети што се правеле , се правеле на лица што дремат дома ( квази - навивачи ) , на пички што се пипаат на Неста и тн и тн .