Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата 2manyfreaks
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
нема љутиш али Интер го убива италијанскиот фудбал,токму ради тоа е 5+6 а сеа знам дека не ви одговара тоа правило па плукате по него и викате дека е непотребно,ако нема вакво правило го наебаа репрезентациите како што го наеба Англија пр. Арсенал

ипак Интер е од Италија,вие може да се гордеете што нема италијанци али не знам како може тие што се од Италија да се гордеат со Интер кој нема италијанци,најголема штета има репрезентацијата на Италија каде од Интер е само Матераци
Inter è composto(fatto) da stranieri ed è per i tifosi stranieri, Juve invece è per i vecchi ranocchi
евети превод
INTERNACIONALE E SOZDADEN od stranci i e namenet za stranski fanovi, a juve za stari zabari:pos2::pos2::pos2:

Првин да му го честитам роденденот на Цезар, да има добра година со малку примени погодоци и да се радува на три трофеи.

За фановите на Јуве, незнам што не во е јасно, целосното име на клубот е ИНТЕРНАЦИОНАЛЕ, основан е само за да играат сите страници кои не добивале можност за тоа во Милан. Никогаш сме немале превише Италијани во тимот, тоа е традиција и тешко се менува.

За потсетување ние имаме три скудета по ред, вие сте тие што ни гледате во грбот а не ние вас, секоја чест за времето кога бевте први без разлика како сте победувале, ама сега времињата се сменија.

Правилото 6+5 доколку се примени ќе биде дури за 5 сезони од сега. А и тоа не е совршено и има голем број на нејаснотии, па може и вие нема да ги исполувате условите, во моментов само Дел Пиеро од стартниот состав ги исполнува нормите, Џиовонко, Де Чеље и Мркисио се другите тројца што се издвојуваат. За друго е прерано да се збори зошто не се знае кој како ќе се развие.

Ние го имаме Балотели само во моментов, но во правилото можат да влезат, Адриано, Занети, Хименез, Кварезма, Мунтари, можеби и Маикон и Максвел па и Ибра, зошто тој делот од ’домашни играчи’ е многу сложена работа и може да се протолкува на многу начини меѓу кои и играч кој поминал пет години во клубот а пристигнал во него пред определена старосна граница или 25 години

нема љутиш али Интер го убива италијанскиот фудбал,токму ради тоа е 5+6 а сеа знам дека не ви одговара тоа правило па плукате по него и викате дека е непотребно,ако нема вакво правило го наебаа репрезентациите како што го наеба Англија пр. Арсенал

ипак Интер е од Италија,вие може да се гордеете што нема италијанци али не знам како може тие што се од Италија да се гордеат со Интер кој нема италијанци,најголема штета има репрезентацијата на Италија каде од Интер е само Матераци

Браво. Сега што кажа... Се прослави :tapp:! Јасно ми е некој националистички насторен Италијанец да кажува вакви работи, ама некој од Македонија навистина не оди!

Според тебе во домашни првенства не би требало да играат странци или би требало да е ограничен нивниот број. Добро, а забораваш дека одвај чекаме некој наш да отиде во подобра лига и сите се радуваме без разлика кој за кој тим навива? Не ти е тебе мило што Пандев е во Лацио? Што ни ја претставува државата? Или не, ти повеќе се грижиш за "кутрите" Италијанци кои ќе немаат кого да го викнат од Интер за да им игра во репрезентација. Не знаев дека има во Македонија поголеми Италијанци и од самите Италијанци. Немаме друга работа па ај сега ќе ги браниме и ќе ги жалиме како странците им го уништуваат фудбалот :tapp:?!!

Марко матераци е човекот кој и ја донесе на италија светската круна а не Дел пиеро!Кога матераци носи црно син дрес сите плукаат по него ама кога носи светло син го гледаат како бог!
Матераци тогаш беше стрелец на голот за изедначување и го прати зидан на трибини што беше главна причина Италија да биде светски првак!

Кој губи има право да се лути...

Иживајте се ви во трите едноподруго скудеа,а за 9 месеци и на четвртото и не се замарајте со другите што зборуваат

Кој губи има право да се лути...

Иживајте се ви во трите едноподруго скудеа,а за 9 месеци и на четвртото и не се замарајте со другите што зборуваат

Е за тоа во право си.
Само ние им помагаме на некој начин, се трудиме да ги вратиме во реалноста со факти, ама тие запнале да се праат глупи па глупи :toe:

Изјава на Мурињо:
Кога дојдов во Интер, имав три желби: Quaresmu, Amantina Mancinija i Lamparda, првите двајца се донесени, а прашањето околу третиот направено е се што можење да се направи, но сепак на крај Лампард одлучи да продолжи со Челзи, како замена го побарав Мунтари и го добив практично во истиот момент. Секоја чест на раководството на клубот, на претседателот Морати и менаџерите Ориали и Бранка.
- Во врска со Кварезма , тоа беше исполнување на мојот сон.
Кварезма: Потајно се надевав дека челниците на Интер ќе успеат да го реализират трансверот.

Марко матераци е човекот кој и ја донесе на италија светската круна а не Дел пиеро!Кога матераци носи црно син дрес сите плукаат по него ама кога носи светло син го гледаат како бог!
Матераци тогаш беше стрелец на голот за изедначување и го прати зидан на трибини што беше главна причина Италија да биде светски првак!

Да за Италија изигра како што треба , а нас не остави на цедило против Ливерпул.

Да за Италија изигра како што треба , а нас не остави на цедило против Ливерпул.
Не е крив ни Матераци ни Бурдисо. Судиите претераа на двомечот со Ливерпул, тие го оставија Интер на цедило.

Mojoт 1000ти пост , прост и едноставен , но сепак посебен

Leeeele ne mi se veruva, za 1.Juventus vika Mafijasi! Ova go kazuvas kako 2.Inter da e najposteniot klub na svetot, a Juventus e mafioso tim. 3.Kade gi naogase parite Moratti koga 15 godini klubot nemase osvoeno nekoja poznacajna titula. 4.Da ne gi berese na drvo? Sekoja godina donesuvaa po 5-6 igraci koi stvarno ne trebaa a pola od tie bea doneseni zasto bile drugarcinja so Mancini 5.(verojatno vodele ljubov prethodno). 6.Juventus mozebi imal pomos od sudiite megutoa site sakale ili ne mora da priznaete deka 7.Juvetnus go imase najdobriot tim vo Seria A 2004/05 a pogotovo 2005/06. Ako ne vi teknuva ke ve potsetam deka vo Finaleto na Svetskoto 2006 od startnite 22 igraci na terenot duri 8 bea igraci na Juventus, sto voopsto ne e za zanemaruvanje.8.A sto e Inter(nacionale), tim so 2 italijanci i se drugo uvezeno od nadvor. 9.Kako gi zemavte izminatite 2 tituli: Juvetnus vo vtora liga, Milan startuva so negativno bodovno saldo, glaven konkurent Sampdoria i Roma koja sto vo toa vreme najgolem transfer i bese Vucinic:vozbud:. I ja zemaa, srce puno radosti, adrenalin do tavan! 10.E bogami za raduvanje e koga nema da osvois 15 godini Calcio. Slednata godina ista pesna, Juvetnus doaga od vtora liga so igraci kao Molinaro i nekoi sto prv pat gi gledam, 11.(i pokraj se uspeva da go ispleska Internacionale) ,Milan so nieden kupen igrac, i Roma koja ne moze da si dozvoli igrac poskap od 10 milioni i so nekolku godisen budzetski deficit. Bujrun ovaa godina prosetajte se do titulata (kao minatite dve), 12.pa togas ke pruzam raka i ke spustam kapa....

1. И тоа НАЈГОЛЕМИ!!! Претставуваат срам во Италија...бруки живи!!!
2. Па штом не го вратија во пониска лига (како на Јубе) или пак не му скратија на бодови...100% сум сигурен дека се работит за еден од најпоштените фудбалски клубови во Италија.
3.Сигурно не крадел, сигурно не од спортска, а и сигурно не од местење натпревари (како вашиот "поштен" Јубе :kesa:)
4. Па можеби и ги берел(негова работа) ти да не знаеш од каде му се?
5. Грешка си...заедно војска биле :pos2:
6. Немат шансииииииииии...:tapp:
7. :pos2::pos2::pos2: ме насмеа со ова.
8. ИНТЕРНАЦИОНАЛЕ...ти теквит шо значит?
9. Кој ви е крив кога ги местевте натреварите заедно со Милан и компанија??? да не е Интер???
10. 15 години СОНЦЕ да не видат Јувентус!!!
11. Мораше да ви попуштиме...по шо од сите губевте:pos2:
12. Жалам пријателе ама и оваа година први сме...па така ќе мораш да спуштиш капа и да пружиш рака...sorry:smir:

Уште една ИНТЕРесна изјава на Мурињо :) (тие што ќе даваат голови против Интер нема да ги купува):

"Ricardo is a special player because he's the only one I have bought who has scored goals against my teams, and this is a miracle. (Laughs) Everyone should know that the players who score against me will never play for my team..."

и да не го стигне ама барем сме тим со чист образ!
101 година постоиме 101 година прволигашки футбал играме!
барем не се брукаме да не фатат живи како местиме па после да играме маалски футбал со римини и пиаченца:kesa:

2 години од смртта на најдобриот десен бек во светот на сите времиња Џакинто факети!Најголемиот од најголемите капитенот на капитените го напушти овој свет пред 2 години на 4 септември.Сите ке го паметиме по неговите успеси со Интер како на играчко ниво така и на претседателско,исто така ке биде запаметен како човекот кој го разоткри калчополи и го прати јубе во Б!
вечна ти слава капитене се надеваме дека ги чуваш нашите момци од небото!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom