Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата 2manyfreaks
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Inter Linked With Torino Pair :lud::ija::ija::pov:Таман мислев Манчини се опраил нема да збира ѓубре он пак!
Reports from Italy suggest that aside from Simone Barone league leaders Inter Milan have also taken a fancy in his Torino teammate Matteo Rubin.
Демек Дакур ќе идел у Лион, а Бароне бил замена, молим ти се!?!
Не знам дали е вака затоа што на Интер му требаат Италијанци, или зашто на Манчини му требаат топли браќа да се рокаат у кревет, јас стварно не знам :toe:!?

Фудбалски моменти

И Занети може да се налути
[media]http://www.youtube.com/watch?v=3H9Lws2ySXI[/media]Тоа се случи на Џузепе Меаца во Мај 1997 година во финалето на Уефа купот против Шалке 04. Хадсон (тогашниот тренет на Интер) во второто продолжение (120 минута) го заменува најдобриот на натпреварот Занети (со подобар изведувач на пенали - Берти).
Занети на ова, изнервиран тргнува кон Хадсон. Го спречува Заморано. Набрзо на Занети му поминува нервозата и му се извинува на тренерот. Но, сепак, потегот на Хадсон е неуспешен. Берти иако е пријавен за четврт изведувач на пенал, сепак нема да стигне неговиот ред. Пеналот на Заморано е одбранет од Леман (тогаш голман на Шалке), а Арон Винтер промаршува :(. Шалке има 4 успешни пенали

И Занети може да се налути
Може да се налути тоа е нормално!Ама сите го знаат Занети како најдобар,најфер најпријател и секогаш спремен да подаде рака играч!
Дефинитивно треба кога ке ја заврши кариерата да биде награден со награда за животно дело!

Дресовите на Интер од 1908 до денес:

scudetto1909_10.jpg

1909-10

scudetto19_20.jpg

1919-20

scudetto29_30.jpg

1929-30

scudetto37_38.jpg

1937-38

scudetto39_40.gif

1939-40

scudetto52_53.jpg

1952-53

scudetto53_54.jpg

1953-54

scudetto62_63.jpg

1962-63

coppa_campioni1964_65.jpg

1964-65

coppa_intercont65.jpg

1965-66

scudetto70_71.jpg

1970-71

scudetto79_80.jpg

1979-80

scudetto88_89.jpg

1988-89

coppa_uefa93_94.jpg

1993-94

coppa_uefa97_98.jpg

1997-98 (away)

coppa_italia05_06.jpg

2005-06

Хехехе.. онај првиот дрес со врвките е најјак :)

Гледам и се чудам.. Па стварно овие од фифа врска немале од фудбал бе.. За номинацијата играч на годината го нема Златан Ибрахимови.. не дека сум за Интер, мислам дека сите ќе се сложат со мене дека тој би требало не само да е на листата туку и да е главен фаворит за ова приснание.. исто така го нема ни Тоти..
Сега ја видов оваа глупост, не знам ниту дали има тема за ова..
http://www.idividi.com.mk/sport/Intfudbal/403165/index.html

Другар, чабе номинации и останати глупости кога се знае дека Кака ке земе.
Бад т веј- Турам и Гатузо ги има во номинираните. :icon_eek:

Е па тоа и мене ме чуди.. Нема врска тоа дали че ја земе кака.. но сепак Гатузо во конкуренција за играч на годината? Па не знам што да речам повеќе.. :toe:

edit:
И ќе заборавев.. среќен роденден на Круз.. денес полни 33 гoдини..

Фудбалски моменти

9. Март 1908 година

"Nascera qui, al ristorante "L'Orologio", ritrovo di artisti e sara per sempre una squadra di grande talento. Questa notta splendida dara' i colori al nostro stemma: il nero e l'azzurro sullo sfondo d'oro delle stelle. Si chiamera' Internazionale, perche' noi siamo fratelli del mondo."

„Ќе се роди тука, во рестиранот Orologio, место каде што се среќаваат уметниците, и секогаш ќе биде тим на големи таленти. Во оваа сјајна ноќ неговите бои ќе бидат дадени: Црната и сината со ѕвезди на златна позадина. Ќе се вика Интернационале, бидејќи ние сме браќата на светот.“

fondatori1908cb4.jpg

Форца Интер

Другар, чабе номинации и останати глупости кога се знае дека Кака ке земе.
Бад т веј- Турам и Гатузо ги има во номинираните. :icon_eek:
Еве што мислат експертите за ова.

Фудбалски моменти

9. Март 1908 година

"Nascera qui, al ristorante "L'Orologio", ritrovo di artisti e sara per sempre una squadra di grande talento. Questa notta splendida dara' i colori al nostro stemma: il nero e l'azzurro sullo sfondo d'oro delle stelle. Si chiamera' Internazionale, perche' noi siamo fratelli del mondo."

„Ќе се роди тука, во рестиранот Orologio, место каде што се среќаваат уметниците, и секогаш ќе биде тим на големи таленти. Во оваа сјајна ноќ неговите бои ќе бидат дадени: Црната и сината со ѕвезди на златна позадина. Ќе се вика Интернационале, бидејќи ние сме браќата на светот.“

fondatori1908cb4.jpg

Форца Интер

:)

Чарли Чаплин и браќата на светот.... :pos::pos::pos:

Фудбалски моменти

9. Март 1908 година

fondatori1908cb4.jpg

Форца Интер
RESPECT за ова диме, се наежив

Ибрахимович збунет од Пропустот на ФИФА..
http://goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=443172

И ова се само шпекулации.. Интер е заинтересиран за Матео Рубин, 20 годишен играц од одбраната на Торино.. Исто така Манчини пројавил интерес за Бароне.. горе прочитав постови дека тоа не било добра идеја но јас мислам дека би било супер Бароне да дојде на местото на Дакур.. Милам дека Бароне моментално е подобар и од Дакур па и од Станкович..

Друго.. Интер е заинтересиран за Насри, што ни е одамна познато.. како и за играчот од средниот ред на Монако, Џереми Менез..

Искрено јас мн малку пратам француско првенство и знам многу за овие млади фудбалери.. За Насри имам гледфано само некои клипчиња на youtube.. но кога за нив се заинтересирани сите големи клубови сигурно се добри играчи.. а на Интер му треба 1-2 освежувања во средниот ред..
Јас би сакал тоа да се Кварезма и Насри..

дон Паскал, д лејтест баниран
ин ол оф д тема.

Оставете го почетник е :)
Матераци и Ривас почнуваат со тренизни..
Изгледа работата со Ривас не е сериозна како што тоа се кажуваше и да се надеваме дека брзо ќе се врати на теренот..
Матераци најверојатно својот камбек ќе го има на дербито за Италија на 4ти Ноември..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom