Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата 2manyfreaks
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Оставете го почетник е :)
Матераци и Ривас почнуваат со тренизни..
Изгледа работата со Ривас не е сериозна како што тоа се кажуваше и да се надеваме дека брзо ќе се врати на теренот..
Матераци најверојатно својот камбек ќе го има на дербито за Италија на 4ти Ноември..
Уф, ме израдува...

За Ривас претпоставував. Поминал на тестовите и излегло дека било само обична несвестица. Ништо премногу сериозно. Сега на тренинг да врати формата, инаку здрав е...

За Матераци, само напред... Очекувам наскоро да го гледаме стариот добар Матрикс...

Еве реакции и од раководството на Интер, односно извршниот директор на Интер за изоставувањето на Ибракадабра од списокот за играч на годината.. ме мрзи да преведувам еве ви на англиски..

Inter Blast Omission Of Ibra From World Player List The Inter Milan brass are still scratching their head and venting their discontent at the fact that their superstar striker Zlatan Ibrahimovic has not even made it onto the list of nominees for FIFA's World Player of the Year award.
"It's unthinkable that a monstrous talent like Ibrahimovic is left out,” hissed the Nerazzurri’s executive manager Ernesto Paolillo. “It's a black eye for football."

"It's completely absurd. Whoever has made this decision does not watch football."
The genius Swede has made a sensational start to the current campaign and leads the Serie A scoring charts alongside David Treazeguet, after having already been Inter’s most inspirational player when in last year’s title winning season.
Ibrahimovic is not the only high-profile name to be left off FIFA’s already widely derided 30-man shortlist. Francesco Totti, David Villa, Cesc Fabregas and Luca Toni also failed to make the cut.

edit:
Киву и покрај сериозната повреда која ја имаше ќе игра за репрезентацијата за Романија утре против Холандија.. Не знам како ќе реагираат на ова од Интер..

Chivu risks new Inter Milan row
Cristian Chivu is risking a row with Inter Milan by declaring himself fit for Romania ahead of tomorrow's Euro2008 qualifier against Holland. Chivu infuriated Inter chiefs when he injured a shoulder playing for Romania in a friendly last month against Germany and he is now ready to defy his club again.
"I am taking full responsibility for returning earlier than expected because my country needs me as well as Inter," the 26-year-old insisted.
"I'm happy that my Coaches can pick me in whatever role they need me in as central defender, full-back or in the midfield.
"I need to play against Holland as it will be the match of our generation - a generation that hasn't breathed the air of a big tournament."

Денес се одржа натпревар: Интер - Интер Примавера - две полувремиња од околу 30 минути...

Старите победија со 4:1, со головите на Креспо, Круз (2) и Солари.

За младите првото полувреме играше и Славковски...

96735480fz0.jpg

Адриано vs Славковски

Денес се одржа натпревар: Интер - Интер Примавера - две полувремиња од околу 30 минути...

Старите победија со 4:1, со головите на Креспо, Круз (2) и Солари.

За младите првото полувреме играше и Славковски...

96735480fz0.jpg

Адриано vs Славковски
Па не е лошо.. Секако следниот натпревар е дури на 20ти.. 8 дена нема да имаат натпревари (освем со репрезентациите).. па можеби ќе има почесто вакви натпревари.. или некој пријателски натпревар..
А можи од некаде да се турнат овие голови?

Па не е лошо.. Секако следниот натпревар е дури на 20ти.. 8 дена нема да имаат натпревари (освем со репрезентациите).. па можеби ќе има почесто вакви натпревари.. или некој пријателски натпревар..
А можи од некаде да се турнат овие голови?
Не верувам....

Сепак би требало да е добар период за повредените, да се посвери повеќе внимание на нив, за после 8 дена, да почнат да бидат во тимот на Манчини...

И еве тоа што велев во врска со Матераци..
Матераци ќе се врати на теренот најверојатно на гостувањео во Торино кај Јувентус..

Materazzi Told To Rest
Inter hardman Marco Materazzi has been told he cannot return to the playing field for another 20-30 days.
The centre-back has been recovering from a thigh injury he picked up during Italy's friendly match with Hungary in August. Originally he was expected to be out of action until Christmas.
However it was reported a few weeks ago that Matrix was making a miraculously fast recovery and had already returned to light training. He was pencilled in for a return to the field in next weekend's trip to Reggina.
On Thursday Inter revealed that Materazzi had suffered a slight setback in his rehabilitation process, and it has now been confirmed that the very earliest the 34-year-old can expect to return is in the midweek October 31 clash with Genoa at San Siro.
A more realistic date is on November 4 when the Nerazzurri travel to Turin for the big match with Juventus.
Materazzi has become something of an indispensable player for both club and country over the past 18 months, and with Italy facing a crunch Euro 2008 qualifier in Scotland on November 17, Azzurri boss Roberto Donadoni will be praying that the ex-Perugia man has no more setbacks.

Мирко пази метак.

Луди? :)

Вчера настапи за својата репрезентација имаа неколку играчи на Интер..
Занети и Камбиасо ги одигра сите 90 мин против репрезентацијата на Чиле.. Аргентина славеше со 2:0.. Бурдисо и Хименез не влегоа..
Дејан Станкович одигра 90 минути за Србија..
Киву исто така ги одигра сите 90 минути против Холандија, и што е интересно тој играше во средината на теренот, а не на неговата природна позиција, лев или централен бек..
Денес Цезар и Маикон се повикани во стартниот тим за Бразлилската репрезентација..

Затворена трибина на Џузепе Меаца
Поради истакнување на навредливи транспаренти на натпреварот против Наполи, Италијанската фудбалска федерација го казни Интер со затворање на трибината каде се наоѓаат најверните навивачи на клубот.
Навивачите на домашниот тим со групирање на горниот дел од северната трибина истакнале транспаренти со навредлива содржина за противничката екипа, пред се за нивниот град (на еден од нив пишувало Наполи, канализација на Италија) и нивното потекло", се вели во образложението на одлуката.
Патем Интер ќе мора да плати и парична казна од 30.000 евра.
Тимот од Милано казната ќе ја издржи на средбата против Џенова што ќе се одигра на 31 октомври.
AE3E6E72C4B3084EAA005838D4A2F711.jpg

Голема глупост е тоа.

Според законите играчот кој добил црвен картон ТРЕБА да биде аут - 3 натпревари.

Имаше спор во кој докажуваа дека Суазо не заслужил црвен картон. И откако се докажа тоа, наместо да ја отфрлат казната - му ја намалија.

Јас кај да е ''ќе ја направам'' анализата... жалам, ама ветувам ќе биди.

Форца!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom