Леле немој така бе :nesvest:.Човек е, може да згреши.
Го имаме најдобриот голман на земјава
Откако го пратам јас Интер изминативе 10 год подобар голман сме немале од Толдо! Можеби сега не е во некоја добра форма, али што се однесува до мене сепак би му дал предност пред овој Цезар!
Ќе ти наведам само 3 голови кои ги има примено кои ме имаат извадено од такт! Можеби е добар голман кога ке дојде еден на еден со противнички играч, можеби е добар голман кога изведуваат пенали односно кога брани пенали, но за удари од далечина врска нема!
Прв случај е пред неколку сезони во осминафинале лига на шампиони кога игравме прва утакмица на домашен терен со Валенсија, имаме водство од 1-0 до 60 мин, цело време ја контролираме ситуацијата, Вила и Мориентес ја немаат видено топката, и што се случува.. Изведува Вила слободен удар од преку 35 м и му дава гол! Потоа цела концепција паѓа во вода и одиме во Шпанија со резултат 2-2 и сме елиминирани!
Втор случај е лани со Ливерпул, кога за момент помислив дека се подобрил, кога имаше одбрана со Торес еден на еден при резултат 0-0, и кога после примениот гол помислив дека ке го стигнеме резултатот 1-0, овој нашиов прима повторно гол од преку 35 м, топка која едвај оди по земја..
Трето, ај ако за првиве две пуцале некои реномирани играчи, или ке речиме имало голем притисок, сетете се само на утакмицата Интер - Парма 3-2, кога водиме 1-0, примаме гол до полувреме 1-1, и сеа второво наместо да поведиме и полесно да играме, овој мајмунов прима гол од слободен удар од мртов агол! Од мртов агол! Па не можев да верувам како е прв голман на Интер!
И денеска исто така водиме 2-0 и прима некој гол од преку 30 м! Па кој сака нека пуца, кога топката се движи праволиниски и е од 30 м не смееш да не одбраниш бре! Акмак! Не можам да го замислам! Се плашам од него само во лига на шампиони! И колку други голови од слободен удар без врска примил..
Ако некој ја гледаше утакмицата Баерн - Интер на почетокот на оваа сезона, ке видеше дека единствената причина поради која победивме беше Толдо! Што се фати на таа утакмица Толдо, помислив дека повторно е во најдобра форма! А овој Цезар ме плаши.. мн ме плаши..