Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата 2manyfreaks
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Све мислам дека нема да лапнеме 6 бода од наредни 2 утакмици... Се надевам грешам, ама...

Јас па реков, победиме ли во Палермо, па дома со Јуве и се ке оди како подмачкано . Би бил скептик да ја имавме онаа анемичност, али да бидеме реални ,со Палермо и Јуве гледавме друг Интер, полека но сигурно Мурињо се адаптира на Италијанскиот начин на игра, и играта од последните два меча и те како го зголеми оптимизмот кај мене за оваа сезона, баш ме интересира со каква тактика ке продолжи во остатокот од првенството .
Не се ли користат Манисни и Кварезма како класични крила, Интер ке гази и ке игра фудбал, се врати ли Мур пак на својот тврдоглав 4-3-3 систем, гасам ТВ .

Солидна разлика од 3 бода со оглед на тоа дека поминаа натпревари со сите појаки екипи (со исклучок на Лацио и Наполи), а и верувам дека формата ќе оди во нагорна линија. Вчера беше цврст натпревар и добро е што беше скршен Јувентус, кој секако не заслужи ништо со неговата катанаџо игра.

da vi cestitam i jas na pobedata zasluzena.ma da malce toj rizzoli mi idese na nervi ali nema veze.se gleame vo torino:helou::helou::helou:

Син не ја критикуј толку 4-3-3 формацијата на Мурињо!
Сети се дека на почетокот дрмаше таа формација посебно се истакнуваше МАнсини само штета што Кварезма не стигна порано па да биде се во ред!
Веруј ми на полусезона а може и покасно кога ке се подредат коцките 4-3-3 ке биде стандард!

We've Found Our Balance - Mourinho

ova sakav da go cujam

"With two center backs like [Giorgio] Chiellini and [Nicola] Legrottaglie, who are very aggressive, I thought it would be important to play with an 'animal' like Adriano :vozbud::vozbud:. He is very powerful and can battle with two defenders at once."

Ј
полека но сигурно Мурињо се адаптира на Италијанскиот начин на игра

Точно, се гледа дека е надмоќен во споредба со останатите тренери, секогаш има некој џокер во ракав :vozbud::vozbud: Играта после натпреварот со Јувентус ветува, тоа е факт. Гол ако дадеме, после тешко примаме, многу дефанзивни среднисти играат, деструктивци колку сакаш. Јувентус вчера освен корнерот во 82 минута, не успеа да направи друга шанса, а требаше да бркаат резултат, нели. Се на се, убаво се одвиваат работите и оваа сезона, иако не е лесно да се мотивираат исти играчи да освојат нова титула во калчото, по претходно освоени 3, нели. Мое мислење.
Искрено и јас се чудам за кога ги чува Мансини и Кварезма, искрено се надевам дека Рикардо ќе заигра ко што се очекува од него, многу очекувавме од него, барем јас... Се надевам нема да се повтори она што се случи со него во Барселона, иако тогаш беше многу млад. Криво ми е што го свиркаат на Меаца, нема смисла... Да му се дигне самодовербата, по 1-2 добро изиграни утакмици, после сите ќе плескаат, ама до тогаш... Мислам дека ќе игра против грците.
Мансини уште во Рома играше променливо, нестандардно, и со големи осцилации во формата. Го памтам оној дриблинг и гол против Лион, во Франција... ремек дело. Добро почна тука, ама сега слабо го ставаат, вчера се мрзнеше на трибини : )

Добар почеток на оваа сезона, почеток кој ветува интересни натпревари и уште некоја титула.

We've Found Our Balance - Mourinho

ova sakav da go cujam

"With two center backs like [Giorgio] Chiellini and [Nicola] Legrottaglie, who are very aggressive, I thought it would be important to play with an 'animal' like Adriano :vozbud::vozbud:. He is very powerful and can battle with two defenders at once."

Па во право е, на два пати се отворија две чисти шанси на Ибра, тоа и била целта на Мурињо како што и самиот кажа, ама штета и двете беа на лева нога а послаб е со истата .

Точно, се гледа дека е надмоќен во споредба со останатите тренери, секогаш има некој џокер во ракав :vozbud::vozbud: Играта после натпреварот со Јувентус ветува, тоа е факт. Гол ако дадеме, после тешко примаме, многу дефанзивни среднисти играат, деструктивци колку сакаш. Јувентус вчера освен корнерот во 82 минута, не успеа да направи друга шанса, а требаше да бркаат резултат, нели. Се на се, убаво се одвиваат работите и оваа сезона, иако не е лесно да се мотивираат исти играчи да освојат нова титула во калчото, по претходно освоени 3, нели. Мое мислење.
Искрено и јас се чудам за кога ги чува Мансини и Кварезма, искрено се надевам дека Рикардо ќе заигра ко што се очекува од него, многу очекувавме од него, барем јас... Се надевам нема да се повтори она што се случи со него во Барселона, иако тогаш беше многу млад. Криво ми е што го свиркаат на Меаца, нема смисла... Да му се дигне самодовербата, по 1-2 добро изиграни утакмици, после сите ќе плескаат, ама до тогаш... Мислам дека ќе игра против грците.
Мансини уште во Рома играше променливо, нестандардно, и со големи осцилации во формата. Го памтам оној дриблинг и гол против Лион, во Франција... ремек дело. Добро почна тука, ама сега слабо го ставаат, вчера се мрзнеше на трибини : )

Добар почеток на оваа сезона, почеток кој ветува интересни натпревари и уште некоја титула.

ako posle 3 tituli im paga moral,bolji da se otkazat od fudbalot.Moe mislenje

Засега трансфериве од летото со оценка 1-10
Мурињо-9ка(не е 10 поради тврдоглавоста а тоа што се снајде како никој пред него и одма тргна на победнички патеки секоја чест)
Мунтари-7ка(одкако го прими црвениот картон поради кревање раце некако се загуби ама вчера покажа дека се враќа на добар пат)
Мансини-7ка(Се труди колку што може и одлично се снаоѓа ама кога не оди не оди на последните утакмици некако се губеше можеби мурињо е во право што го одмара)
Кварезма-4ка(Сите му го знаеме талентот ама додека не се привикне првен на воздухот па на тревата во италија рано е да стане ѕверка)
Обина-8ка(Сите шанси кои му беа пружени ги искористи 100% ама па затоа игра многу повлечено ниту бара топка ниту се бори за неа-ако прими ке ја искористи ако не само се брка навакај натакај)

ako posle 3 tituli im paga moral,bolji da se otkazat od fudbalot.Moe mislenje

Точно, и далеку од тоа дека паѓа моралот по 2 освоени титули, напротив истото се користи како отскочна даска за наредната сезона .

Точно, и далеку од тоа дека паѓа моралот по 2 освоени титули, напротив истото се користи како отскочна даска за наредната сезона .

se slagam so syn.i nemoj nekojd a svati deka neso provociram.ne pisuem kaj vas veke.see ya:helou::helou:

Абе сите сме свесни дека се очекува титула во Европа... Всушности Мурињо е донесен токму заради тоа. Зошто беше сменет Манчини? - Поради слабите резултати во лигата на шампионите, проблемите со мотивирањето на играчите и недоразбирањата со дел од нив. Се гледаше дека ланската титула ќе биде последна во калчото доколку останеше Манчини. Факт е дека ни донесе титули после МНОГУ години, и ја тргна онаа клетва дека Интер не освојува титули, не смееме да го заборавиме тоа.
Мурињо сеуште ја нема најдено правилната формација, експериментира секоја утакмица со составот и играта не е така убава за око, со мали исклучоци сезонава.

ej ne se plashete vie za kvaresma i mancini i ako odi so ovaa formacija vo seria A ne ni mora da se igraat ovie dvajca .veruvajte deka ovie igra4i 4e se koristat vo liga na shampioni i ce nosat golem tovar ovie dvajca zatoa sto tamu so 4-3-3 ke bidi mn polesno odkolku vo seria A.dali ne sum vo prav?

ej ne se plashete vie za kvaresma i mancini i ako odi so ovaa formacija vo seria A ne ni mora da se igraat ovie dvajca .veruvajte deka ovie igra4i 4e se koristat vo liga na shampioni i ce nosat golem tovar ovie dvajca zatoa sto tamu so 4-3-3 ke bidi mn polesno odkolku vo seria A.dali ne sum vo prav?

Не, зашто секоја Италијанска екипа, го имплементира својот начин на фудбал и во ЛШ . Интер немаат креативец така да тој 4-3-3 што го гледавме од стартот на сезоната до пред 2-3 недели, не би бил корисен ни таму . Останува да видиме во наредните мечеви каков фудбал ке играат . :toe:

еве едно видео, од крајот на натпреварот со неизбежната pazza inter amala

FORZA INTER!!!
inter_flag.gif
inter_flag.gif
inter_flag.gif

flag2.gif
flag.gif
flag2.gif
flag.gif
valovi.gif
inter6.gif
inter5.gif