Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата 2manyfreaks
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Не го гледав вчерашниот натпревар и неможам да зборам за играта, ги видов само погодоците на Ибра, фала богу му текна дека знае да шутира а не само да дрибла. Добро е што освоивме три бода од тешко гостување.

Сега следа интернационални натпревари, да се молиме да нема повреди и сите да се појават на тренинг точно на време (ова важи за Адри) и мирно да се подготвиме за дуелот со Јуве.

ne se plashete za igrata na inter siguren sum deka murinho ke se vlecka vaka cela zima i naprolet vo nokaut fazata i zavrshetokov na seria A ke bide vo top forma i ke gazi se pred sebe.a za ova so sutiraat pomalce najerojatno i murinho taka gi sovetua da ne se raspucuvaat mnogu i koga ke dojde nekoja utakmica poteshka ke se raspucuvaat site a protivnicive nema ni da ocekuvaat neshto takvo.istoto sho se sluci protiv roma koga igravme nikoj ne ocekuvashe tolku mnogu inter da shutira zatoa sto prethodno ne ni pucja na prethodnitee natprevari i odam obina stankovic malku prostor i goal!!!a murinho ke ja tempira formata za podocna zatoa sto togash e periodot vazen za osvojuvajne na liga shampioni.a mislam i deka ne pokazuva mn od takticki plan murinho ne sakajki da mu se razotkrija formacijata i koga nekoj nema da ocekuva od inter nishto i togash ke eksplodiraat site .veruvajte za ova i ne se sekirajte a neznam oti ama milan chievo na 2ka me mava:Dne deka navivam za inter tuku taka imam cuvstvo

Интер оваа година за да биде шампион треба да биде безгрешен бидејки Милан како што гледам добро си ја наредил работата пеналче секој натпревар.Овој сега со Киево на Скаи имаше анализа никаков пенал ако имаше фаул беше надвор.Значи Милан си ги користи сите привилегии оваа година.Да се надевама дака дека Интер ќе го остават на мира бидејки во Италија моментално се води страшна кампања против Интер и Мурињо штета што интер нема ниту еден медиум.Лани Интер за секоја сомнителна ситуација беше распнат на крс а на другите клубови кога има нешто сомнително не смее збор да се каже чудна работа.

Ова што се случува со Милан, небеше толку изразено ниту во времето на Моџи, и тој олку очигледно не местеше натпревари.
Што е претерано, претерано е.

Ова што се случува со Милан, небеше толку изразено ниту во времето на Моџи, и тој олку очигледно не местеше натпревари.
Што е претерано, претерано е.

Најбитното е што покрај претешкиот распоред на Интер за разлика од оној на Милан, први се на табелата. Она што треба да не интересира е натпреварот од ЛШ и наредниот со Јуве, како што реков и претходно, победа во двата меча и создаваме услови за одлепување на табелата .

Интер оваа година за да биде шампион треба да биде безгрешен бидејки Милан како што гледам добро си ја наредил работата пеналче секој натпревар.Овој сега со Киево на Скаи имаше анализа никаков пенал ако имаше фаул беше надвор.Значи Милан си ги користи сите привилегии оваа година.Да се надевама дака дека Интер ќе го остават на мира бидејки во Италија моментално се води страшна кампања против Интер и Мурињо штета што интер нема ниту еден медиум.Лани Интер за секоја сомнителна ситуација беше распнат на крс а на другите клубови кога има нешто сомнително не смее збор да се каже чудна работа.

Еј немојте вакви муабети кој ќе се расправа после. Лани 15 кола само за тоа се зборуваше. Ќе се зборува и оваа година кога Интер ќе направи 7-8 бода разлика.

Има и друга поента за која зборував лани. Ако играш офанзивно и постојано се плеткаш во противничкиот 16-ник, ќе има и пенали. Без разлика дали биле правилно досудени или не. Интер лани правеше многу повеќе шанси и во оној период кога беше во топ форма имаше многу пенали. Годинава играме без везе, пенали нема. Што е нормално. Милан во моментов игра поофанзивен фудбал и нормално ќе му судат повеќе пенали. Не мора да значи дека ако пеналот е погрешно досуден имало намера, или било наместено.

Не се сложувам дека Интер треба да игра безгрешно за да стигне до титулата. Интер и вака лошо како што игра пак е прв. А полошо од ова тешко. Едноставно индивидуално сме подобри и ако малку ни тргне на терен брзо ќе направиме разлика. Милан не може да ни парира.

Убеден сум дека ќе го освоиме калчото, како што сум убеден дека со ваква игра немаме шанси во ЛШ, а таму сакам да триумфираме оваа година. Не се работеше во дискусиите за тоа дали Интер одсекогаш играл вака или не, туку дека треба нешто да се промени во смисла на носење нови играчи со поинакви карактеристики и менување на стилот на игра. Ако сакаме да направиме нешто во ЛШ. Инаку Интер не игра посебно атрактивно одамна, од генерацијата на Роналдо кога имаше мечеви во кои си играа мајтап со противниците и се постигнуваа спектакуларни голови.

Имам кажано и порано ама пак ке се повторам!
Повеќе сакам победа од 1-0 со само 1 шанса и тупава игра одколку 20 стативи супериорна игра и доминација со резултат 0-0!
И пак ке ги спомнам Арсенал-тим кој според мене ја има најубавата игра со многу дриблинзи,подавања,акции и шанси а на крај година секогаш се позади првите 2 екипи.
Значи на крајот кај резултатот не пишува Интер цело време напаѓаше имаше 10 шанси за гол ама несреќно одигра нерешено туку пишуе 0-0!
другата година овоа време само статистиката ке си стои дека во првата утакмица во кариерата против палермо Хозе мурињо го прегази палермо среде сицилија со 2-0!
Сега го одмараме ибра(дај боже) и во Сабота 20.30 минути со директен пренос на телма бушиме 3-0!!!

Убеден сум дека ќе го освоиме калчото, како што сум убеден дека со ваква игра немаме шанси во ЛШ, а таму сакам да триумфираме оваа година
Баш со ваква игра се освојува ЛШ но за тоа ке ни треба гранитна одбрана која веќе ја имаме со враќањето на Самуел само да не се повреди човекот.Само еден тим до сега сум видел да освои ЛШ со креативна игра Барселона но тие ги имаа Роналдињо кој беше во страшна форма,Меси,Деко,Чави Ињеста.Лани Манчестер играше бункер со Барса и имаше еден играч што правеше разлика без него ништо не се да не зборам за другите тимови Милан.Ливерпул Порто таа е играта за освојување ЛШ.

Сеуште има такви меѓу вас кои мислат дека милан ни е конкурент за титула? :pos2: овие се смешка.. Јувентус се една класа подобри од овие.. :pos2: боже што се нема да видиш на ТВ :pos2: милан ке бидел шампион.. можно е .. ако ги нема во лигава Интер и Јувентус.. :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

П.С. Сепак и да ги нема Интер и Јувентус, мислам дека ке му фалат едно 10-15 пенали.. :pos2:

искрено и јас мислев дека ни се најголеми конкуренти , дури и дека се во предност во однос на сите останати екипи , арно ама сите победи им се со судиска помош се виде дека без тоа не можат да победат

Баш со ваква игра се освојува ЛШ но за тоа ке ни треба гранитна одбрана која веќе ја имаме со враќањето на Самуел само да не се повреди човекот.Само еден тим до сега сум видел да освои ЛШ со креативна игра Барселона но тие ги имаа Роналдињо кој беше во страшна форма,Меси,Деко,Чави Ињеста.Лани Манчестер играше бункер со Барса и имаше еден играч што правеше разлика без него ништо не се да не зборам за другите тимови Милан.Ливерпул Порто таа е играта за освојување ЛШ.

Со ваква игра само ќе ни се повтори Ливерпул. Ќе се случи меч против екипа со цврста одбрана и нема да го видиме голот. Не зборувам за атрактивна Vs. цврста игра, туку за немање игра. Интер во моментов не игра цврст или тврд фудбал, туку воопшто нема игра, не прави доволно шанси, напаѓачите се тотално во аут, средниот ред воопшто не е креативен. Мене не ми пречи да стигнеме до пехарот во стилот на Порто, кој играше максимално дисциплинирано и секој си ја знаеше работата. Ова не е тоа. Во моментов ако играме против екипи од типот на Ливерпул и Челзи нема да преживееме.

Со ваква игра само ќе ни се повтори Ливерпул. Ќе се случи меч против екипа со цврста одбрана и нема да го видиме голот. Не зборувам за атрактивна Vs. цврста игра, туку за немање игра. Интер во моментов не игра цврст или тврд фудбал, туку воопшто нема игра, не прави доволно шанси, напаѓачите се тотално во аут, средниот ред воопшто не е креативен. Мене не ми пречи да стигнеме до пехарот во стилот на Порто, кој играше максимално дисциплинирано и секој си ја знаеше работата. Ова не е тоа. Во моментов ако играме против екипи од типот на Ливерпул и Челзи нема да преживееме.
Со оглед на тоа дека Мурињо ни е тренер сметам дека дуелите со англиските екипи ке ни бидат полесни!
1-Мурињо 3 години беше таму и колку толку ги познава тие противници!
2-Челзи е поранешен негов тим-сите ги знае како дишат!
3-човекот има јајца за разлика од манчини(се сеќавате со ливерпул цела утакмица ја игравме со 2 напаѓачи на сан сиро а требаше да дадеме 3 гола нешто несфатливо кога си во негатива).

Леле Милан :nesvest:
Ццццц пак пенал им дадоа за да го победат Киево, Киево еееј.Неможеа гол да дадат па им дадоа пенал, и уште еден, барем уште еден гол да дадеа па да не ми е криво.Ццц е вака неможат да туркаат цела сезона.

Со оглед на тоа дека Мурињо ни е тренер сметам дека дуелите со англиските екипи ке ни бидат полесни!
1-Мурињо 3 години беше таму и колку толку ги познава тие противници!
2-Челзи е поранешен негов тим-сите ги знае како дишат!
3-човекот има јајца за разлика од манчини(се сеќавате со ливерпул цела утакмица ја игравме со 2 напаѓачи на сан сиро а требаше да дадеме 3 гола нешто несфатливо кога си во негатива).

вториот натпревар интер и не го изигра толку лошо , бркаше 2 гола негатива имаше 4- 5 шанси во прво полувреме што е доволно со оглед дека игравме против стратег како бенитез. но потфрлија напаѓачите тука беше и оној кретенот судија ...

глеај сеа!Што незаслужено игравме со црвен игравме ама друго ми е мислењево не си ме разбрал!
Ливерпул дојде на Сан сиро со 2 гола предност,а ние требаше да дадеме најмалце 2 за да ги стасаме или 3 за да не се чекаат продолжетоци!
Што направи Манчини?-постави формација 4-4-2 и цела утакмица се градеше игра во средниот ред без конкретни шанси за гол додека ливерпул играше со 5 во средината и ја гушеше цела игра и не дозволи напад!
Манчини требаше да излезе со 4-3-3 и да го даде ставот или 3-0 за нас или 0-3 за нив!а одкога го фативме црвениот ништо од тактики!
види ја сеа разликата во оваа утакмица!
Милан - Интер
15 минути после почетокот на второто полувреме Мурињо сфаќа дека ако изгуби 5-0 или 1-0 пак не освојува бодови и се одлучува на храбар потег!
José Mourinho makes a double substitution: Adriano and Julio Cruz come on for Marco Materazzi and Mancini.
Двајца напаѓачи на местото на одбранбен и среден ред!
Играта продолжува само на половината на Милан и до крајот нека речат фала му на бога што не примија!
Ако се случеше ова против ливерпул од првата минута да излеземе со 3 напаѓачи и до 20 минута дадевме гол со помош на страотната публика на сан сиро имаше да ги тепаме како ништо!:helou:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom