Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Адриано
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Точно! На крај краева сите ради тоа пишуваме на фан клубов...
Е сеа, ко што е точно дека ја го сакам Ибра (и ми е омилен - кога се играчи во прашање), порано бев голем фан на Роналдо, Рекоба, Оба Мартинс т.е. играчи што играат во ИНТЕР, ти го сакаш Мурињо.
Одличен стручњак, никој не вика не... Ама и муабетите што ти ги цитирав пред некое време ти соодветствуваат со изјавите на дотичниот господин :smir:
Е сеа, Ибра ми е омилен уште од неговите почетоци (за нас познати) - во Ајакс. Големо влијание имаше Football Manager, кај што за омилен клуб му стоеше Интер...

Знаеш што ми е криво, тоа е што во нашиов фан клуб, на Ибра се гледа како крвен непријател и сеа сите по default сте контра Ибра.
А со Ибра (да, да убаво го гледаш болдираното) Интер освои 3 титули, што претходно не успеа на едни фудбалски мајстори кои нема да ги набројувам сеа...

Така да, ок не го сакајте, али не ве личи да го плукате оној кој беше меѓу позаслужните за титулите...

Грешам?

Грешиш многу !!!

Никој нема изјавено од горенаведените дека тимот за кој што потпишал му е вториот најсрекен момент во животот,го нема бакнато амблемот ниту еднаш и секогаш збори добро за Интер,како бил прифатен од навивачите,од претседателот и се тако даље а Ибра ни едно фала не рече за тоа време додека беше во Интер !!!!

Абе крете*чино една се*ска (коа више смеело да се вреѓа, нели).

Уште Y не знаеш како се чита, ти ќе делиш памет... Такви ко тебе со лопати да ги ринеш... Сус таму!

Се пронајде одма бе ?!?!?!

Па не мислев на тебе бе дибидус еден глуп...:tapp:

Ако се пронајде мегу тие...извини :kesa:

Е дај кажи го твојот став да видиме дали стоиш на него или си контрадикторен. Порано викавте дека е најзаслужен и конкретно поради него Интер ги освојуваше титулите, сега пишуваш (меѓу) позаслужените.

Глупост е да го бараш мојот став кој е одамна кажан... Само ако ПОВТОРНО го напишам она Ибра - најзаслужен, нема да може да се води дискусија за друго нешто, туку амебана од Ѓорче и букваистите ко него ќе почнат пак со муабетот дека не играл сам итд итд.

Дечки гледаше некој Топки сабајлево? Требаше да ни го претстават сајтот, али ја се успав и не успеав да видам дали Филе си стои на зборот :).

Ако знае некој кога има Топки реприза, би го замолил благовремено да ме извести xD.

П.С. Изгледа теоријата човек-екипа падна ... :)
пишав на претходната страна, најверојатно заборавил, инаку додека контактиравме со него он се согласи, еве го неговиот одговор.
kje bide, sigurno no od narednata nedela bidejki ovaa epizoda uste vcera se zavrseni i izmontirani prilozite... :-))) ali toa ne me sprecuva da spomenam... golem pozdrav...:-)
човекот е фер и највеќе од се барем ни обрна внимание, голем дел од спортските редакции, спортски новинари и коментатори најчесто ги игнорираат фановите.

Така да, ок не го сакајте, али не ве личи да го плукате оној кој беше меѓу позаслужните за титулите...

Грешам?

Проблемот е што, бар со мене сум приметил, секогаш кога говорам за Ибра факти, ти или некој трет гледате дека јас плукам кон тој играч .

Пред неполни 2 недели реков, доколку јас бев тој кој може да одлучува или бира, Ибра до крај на кариера ке останеше во клубот, не е можно фан на Интер да сака да си замине тој играч, капираш ? Бар тоа е мој став, и доволно истиот говори .
Во секоја прилика велам дека заедно со Торес, Ето, Руни ( иако ради темпераментот сеуште го нема допрено самиот врв ) спаѓа во најдобрите напаѓачи во свет, и еден и едниствен уникат кој со таква конституација поседува Се во фудбалот и за разлика од горенаведените, го има она потребното за да биде Лидер на екипа односно може да се носи со тоа .

Далеку од тоа дека јас Ибра не го сакам, тој нас не не сака :), jeбига, сакаше да замине во Барса и тоа е тоа, затоа реков дека во една таква ситуација Интер го извади максимумот, иако стандард, трансфер политиката пак им е сјебана зашто ете, сеуште е тука Мансини, сеуште е тука Кварезма а со финансиските средства добиени за Ибра можеа да лапнат уште еден ѕвер во средина плус Снајди, нешто што сакале нејкеле мора да се случи зашто смешно е да се потпираат во иднина на Занети, Мунтари па и Мота на тој дел од теренот . Али јебига, во моментов сеуште нема место за нови имиња на тој дел од теренот, не се додека не се отргнат од непотребниот материјал, Мунтари како тргнал, ако продолжи со ова темпо, ке биде и он во таа група непотребни играчи .

А за тоа дека бил еден од позаслужните Ибра, не бе, убаво си кажувавте, беше најзаслужен, и јас имам кажано, секој тим има потреба од лидер, кај нас тоа беше Ибра, и на тоа скалило на заслуги од беше убедливо прв али ете, имаш 1000 примери каде тоа не е доволно,ги имаш оние навидум мали сегменти, неприметливи а всушност многу битни без кои не може да се освои титулата односно да се има успех во фудбалот .

Слична е и кошарката, еден Коби кој е ѕвероња универзална, олраунд играч, имаше потреба од Гасол за да освои титула и да помине прво коло во плејоф. Не дека Гасол е констатен играч кој стандард постигунва над 20 поени ( знае у НБА да изигра бледо и те како ), али ги имаш тука оние мали сегментчиња ко скокови, блокади, превземање за момент на одговорност, одбрана и слично без кои Лејкерс не можеа пред Гасол иако го имаа Коби во тимот .
Ти се верува, прво плеј оф коло не можеше да помине, зашто ? Зашто немаа плеј, го добија Фишер кој донесе искуство, не поени и асистенции и Гасол, кој донесе подобра одбрана и подобар напад. И пак, сите кон Коби ги вперуваа прстите како најзаслужен, што е и факт, доби и МВП на финале титула, но ете, без горенаведените сегменти дечкото колку да беше добар ( а беше најдобар и сеуште е ) не можеше ни прво плејоф коло да помине а и едвај обезбедуваа пласман во истиот .

Малце претерав со споредбава зашто ипак е кошарка, али ептен ми се поклопуваат работиве, многу работи зависат од остатокот на тимот, да, Ибра имаше 1000 генијални потези, еве на ваше задоволство ке ги издовајм наредниве денови сите ремек дела на Ибра од минатата сезона ( ке се чудат дел од вас што све правеше ) и нормално, сите ке вперуваат по истото прсти кон него но без останатите '' ситни '' сегменти можеа да завршат и позади Милан или Јуве. :wink:

За Мансини и Кварезма (поготово за Кварезма) сите потајно се надевавме дека можно е да проработи сезонава... Така да тоа што не си отиде летово не може баш да го окарактеризираме ко грешка, бар по мене.
Снајдер е доста свилен и тип на играч кој е многу тешко да помине во Италија за натпревари каде што се очекува да победи Интер, т.е. за натпревари со обични смртници. Со Јуве и Милан би му било полесно дека би се играло поотворен фудбал, ама ела да те видам мрдни со екипа која се брани 90 минути и игра цврсто (читај ТЕПА) при секој старт.
Пандев е повеќе од добра опција за во Јануари... Хамшик, Аквилани (не требаше да ни кидне) т.е. играчи кои се докажани во Италија...

Околу Ибра ме мрзи да се објаснувам, ок еве разбирам дека не го мрзиш, иако сега веќе е очигледно дека не ти е меѓу омилените...
Јас како фан на Интер, не можам да заборавам она што го направи тој за Интер... ФАКТ!
Се радував на еден Оба Мартинс кој утињаше по 2-3 зицера на утакмица, ама беше многу атрактивен и влагаше у шанса ко од шала, и сеуште ми е при срце, па нема да се радувам на еден ЗЛАТАН, кој како што спомна и ти погоре беше најзаслужен за титулите кои беа мисловна именка за сите нас на фан клубов... ФАКТ бр 2!
Ти кажав што ме чуди, дали не го прателе децава Интер од порано, дали мислат дека секогаш е при врвот и во борба за титула, ама јас памтам еден Интер со Бранка, Никола Берти, Лука Мецано, Јури Џоркаеф, Никола Вентола итд итд (тестирав меморија :helou:) кој се бореше за Интертото куп и кој мењаше тренери као чорапи...
Така да вие што гледате фудбал од поодамна, треба да ме сфатите зошто уствари ја се плашам од реприза на таквата епизода...

Глупост е да го бараш мојот став кој е одамна кажан... Само ако ПОВТОРНО го напишам она Ибра - најзаслужен, нема да може да се води дискусија за друго нешто, туку амебана од Ѓорче и букваистите ко него ќе почнат пак со муабетот дека не играл сам итд итд.

Никој не го бара твојот став, онака го спомнав зошто знам дека ти и другиот Ибракадабра велевте дека Ибра е тој што ни ги донел титулите, а денес те гледам дека пишуваш како Ибра бил меѓу најзаслужените. Епа има разлика, а баш поради овој став погоре ние се косевме и расправавме тука на форум :smir:

Хмммм... Не ме сфати!?

Јас уште ќе зборам дека Ибра е најзаслужен, и дека пред Ибра го немавме тоа на што се курчиме сега - титулите!
Е сега вториот дел т.е. она што ти го потенцираш “меѓу најзаслужните“, ако не го кажев така, немаше да може да се дискутира за ништо друго, туку пациент некој ќе се јавеше и ќе кажаше дека игра тимот, не играчот итд итд...
Е сеа боље ќе беше изглеа да не се трудам да го избегнам делот со пациентот, пошо и вака ја утнав работата, па 3-4 поста се објаснуваме што е и како е...

Што е најбитно, Ибра е ѓубре, бацува туѓи амблеми, не иде на СП (јухууу, петардите ги спремивте?!) и така...

Ај доста за Ибра сеа...

У моментов најјака карика (по заминувањето на дотичниот) е тренерот. Мурињо е тој што може да ја направи разликата со конкурентите (сезонава - Јуве). Да не е Мурињо и да сме под палката на друг тренер, ќе правевме други муабети овде на форумов. Мурињо у црното наоѓа бело.
Си оди најдобриот играч од минатата сезона, и Мурињо изјавува дека сега тимот му е супер (колку и да е свесен дека изгубил со заминувањето на Ибра) и почнува да дели комплименти за Ето кој до сега е тапа џонсон.

Е сеа да му истекне на Мурињо да си отиде, еве ако земе титула сезонава ќе има 2 по ред у Италија што му е и цел (имав нешто такво читано), освен што јас ќе изгубам кладба, може на Мурињо да му текне да си отиде, Реал ако искиксира сезонава ќе го шутнат оној анонимус од тренер и прц Жозе у Мадрид и у Примера каде што сака да се докаже. Ќе му биде предизвик против една силна Барселона и една новопечена ѕвезда од тренер како што е Гвардиола...
Е тек тогаш што праиме? После Мурињо, ќе следи сушата... Бидејќи немаме лидер да ја понесе одговорноста на себе, Занети е лидер - точно, ама не е доволно тоа за трофеј (веч видено, не!?).
Кој би бил замената? Зенга? Ок, може ќе го биде, ама треба некој да ги скроти тие ѕвезди, тешко е да се наметне авторитет над играчи кои освојувале СП и ЛШ од некој што не мрднал од Италија.

Кога се играчите во прашање, Маикон е број 1 во моментов, и Милито - ама почна со повреди да се мачи.
Оној што највеќе го мрзам, сезонава е меѓу најдобрите - Станковиќ. Факт.

Хмммм... Не ме сфати!?

Јас уште ќе зборам дека Ибра е најзаслужен, и дека пред Ибра го немавме тоа на што се курчиме сега - титулите!
Е сега вториот дел т.е. она што ти го потенцираш “меѓу најзаслужните“, ако не го кажев така, немаше да може да се дискутира за ништо друго, туку пациент некој ќе се јавеше и ќе кажаше дека игра тимот, не играчот итд итд...
Е сеа боље ќе беше изглеа да не се трудам да го избегнам делот со пациентот, пошо и вака ја утнав работата, па 3-4 поста се објаснуваме што е и како е...

Што е најбитно, Ибра е ѓубре, бацува туѓи амблеми, не иде на СП (јухууу, петардите ги спремивте?!) и така...

Ај доста за Ибра сеа...

У моментов најјака карика (по заминувањето на дотичниот) е тренерот. Мурињо е тој што може да ја направи разликата со конкурентите (сезонава - Јуве). Да не е Мурињо и да сме под палката на друг тренер, ќе правевме други муабети овде на форумов. Мурињо у црното наоѓа бело.
Си оди најдобриот играч од минатата сезона, и Мурињо изјавува дека сега тимот му е супер (колку и да е свесен дека изгубил со заминувањето на Ибра) и почнува да дели комплименти за Ето кој до сега е тапа џонсон.

Е сеа да му истекне на Мурињо да си отиде, еве ако земе титула сезонава ќе има 2 по ред у Италија што му е и цел (имав нешто такво читано), освен што јас ќе изгубам кладба, може на Мурињо да му текне да си отиде, Реал ако искиксира сезонава ќе го шутнат оној анонимус од тренер и прц Жозе у Мадрид и у Примера каде што сака да се докаже. Ќе му биде предизвик против една силна Барселона и една новопечена ѕвезда од тренер како што е Гвардиола...
Е тек тогаш што праиме? После Мурињо, ќе следи сушата... Бидејќи немаме лидер да ја понесе одговорноста на себе, Занети е лидер - точно, ама не е доволно тоа за трофеј (веч видено, не!?).
Кој би бил замената? Зенга? Ок, може ќе го биде, ама треба некој да ги скроти тие ѕвезди, тешко е да се наметне авторитет над играчи кои освојувале СП и ЛШ од некој што не мрднал од Италија.

Кога се играчите во прашање, Маикон е број 1 во моментов, и Милито - ама почна со повреди да се мачи.
Оној што највеќе го мрзам, сезонава е меѓу најдобрите - Станковиќ. Факт.
Уште гњавиш со предавници? А Станковиќ е она што Ибра никогаш нема да е- Голем!

Toa би бил супер потег ^, потребни се освежувања и во напад и во средина, поготово во период кога Мунтари е катастрофален :), Мота и Снајди стаклени, Занети у години и тн и тн . Не за друго, нема да фрлат многу пари и под реална цена ке ги земат и двајцата, а Морати у стил на Мајка Тереза ке им отстапи дел од фудбалерите, ми мириса на Кварезма најмногу, не дека е морално тоа во оваа ситуација, него колку да ги одржи добрите односи со Лацио, да не биде у стил, Интер им краде играчи .

Хмммм... Не ме сфати!?

Е сега вториот дел т.е. она што ти го потенцираш “меѓу најзаслужните“, ако не го кажев така, немаше да може да се дискутира за ништо друго

Сега те сфатив, инаку од кај ќе знаев дека ти намерно пишуваш некои работи за да се избегнат напнати дискусии :toe:

А Станковиќ е она што Ибра никогаш нема да е- Голем!
Станковиќ и претходно беше голем, голем ЛУЗЕР...
Пар добри утакмици сезонава и сеа ќе го величиме... Ок, ти си знаеш...

Морав да одговорам на пеналчево, го утнав вчера, а и гледам сте заспале денес, нигде ве нема, па да ве разбудам... Знам дека сте секогаш расположени за дискусија со мене и ортачено од ПП.

Паљука: Цезар е најдобриот голман на светот

За Ибра мене исклучете ме од дискусија, смачено ми е. Треба да отвориме тема поранешни фудбалери на Интер па таму да ја оправаме.

Станковиќ ми се допаѓа како играч, многу работи на терен и постигнува важни голови. Неколку пати пишував дека не можеме да очекуваме добри резултати ако даваат голови само напаѓачите. Има натпревари во кои тие се одлично затворени. Големите екипи работат со полна пареа, многу играчи влегуваат од втор план и постигнуваат голови. Кога е така, се намалува и вниманието на напаѓачите па и тие добиваат повеќе простор.

Кај нас такви играчи од втор план беа Маикон и Станковиќ, и обично Кордоба од прекини. Последниот е заменет од Лусио кој често од прекин доаѓа во гол шанса, а на Станковиќ мора да му се придружат и Снајдер и Тиаго Мота. Другите се премногу дефанзивно настроени за да го загрозат голот, па најголемиот дел од шансите и головите се на овие. Ова е делот на фудбалери (+ напаѓачите) кој мора да забива, ако сакаме успех.

се сеќавате дека лани мурињо сакаше да го продаде станковиќ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom