Така да, ок не го сакајте, али не ве личи да го плукате оној кој беше меѓу позаслужните за титулите...
Грешам?
Проблемот е што, бар со мене сум приметил, секогаш кога говорам за Ибра факти, ти или некој трет гледате дека јас плукам кон тој играч .
Пред неполни 2 недели реков, доколку јас бев тој кој може да одлучува или бира, Ибра до крај на кариера ке останеше во клубот, не е можно фан на Интер да сака да си замине тој играч, капираш ? Бар тоа е мој став, и доволно истиот говори .
Во секоја прилика велам дека заедно со Торес, Ето, Руни ( иако ради темпераментот сеуште го нема допрено самиот врв ) спаѓа во најдобрите напаѓачи во свет, и еден и едниствен уникат кој со таква конституација поседува Се во фудбалот и за разлика од горенаведените, го има она потребното за да биде Лидер на екипа односно може да се носи со тоа .
Далеку од тоа дека јас Ибра не го сакам, тој нас не не сака

, jeбига, сакаше да замине во Барса и тоа е тоа, затоа реков дека во една таква ситуација Интер го извади максимумот, иако стандард, трансфер политиката пак им е сјебана зашто ете, сеуште е тука Мансини, сеуште е тука Кварезма а со финансиските средства добиени за Ибра можеа да лапнат уште еден ѕвер во средина плус Снајди, нешто што сакале нејкеле мора да се случи зашто смешно е да се потпираат во иднина на Занети, Мунтари па и Мота на тој дел од теренот . Али јебига, во моментов сеуште нема место за нови имиња на тој дел од теренот, не се додека не се отргнат од непотребниот материјал, Мунтари како тргнал, ако продолжи со ова темпо, ке биде и он во таа група непотребни играчи .
А за тоа дека бил еден од позаслужните Ибра, не бе, убаво си кажувавте, беше најзаслужен, и јас имам кажано, секој тим има потреба од лидер, кај нас тоа беше Ибра, и на тоа скалило на заслуги од беше убедливо прв али ете, имаш 1000 примери каде тоа не е доволно,ги имаш оние навидум мали сегменти, неприметливи а всушност многу битни без кои не може да се освои титулата односно да се има успех во фудбалот .
Слична е и кошарката, еден Коби кој е ѕвероња универзална, олраунд играч, имаше потреба од Гасол за да освои титула и да помине прво коло во плејоф. Не дека Гасол е констатен играч кој стандард постигунва над 20 поени ( знае у НБА да изигра бледо и те како ), али ги имаш тука оние мали сегментчиња ко скокови, блокади, превземање за момент на одговорност, одбрана и слично без кои Лејкерс не можеа пред Гасол иако го имаа Коби во тимот .
Ти се верува, прво плеј оф коло не можеше да помине, зашто ? Зашто немаа плеј, го добија Фишер кој донесе искуство, не поени и асистенции и Гасол, кој донесе подобра одбрана и подобар напад. И пак, сите кон Коби ги вперуваа прстите како најзаслужен, што е и факт, доби и МВП на финале титула, но ете, без горенаведените сегменти дечкото колку да беше добар ( а беше најдобар и сеуште е ) не можеше ни прво плејоф коло да помине а и едвај обезбедуваа пласман во истиот .
Малце претерав со споредбава зашто ипак е кошарка, али ептен ми се поклопуваат работиве, многу работи зависат од остатокот на тимот, да, Ибра имаше 1000 генијални потези, еве на ваше задоволство ке ги издовајм наредниве денови сите ремек дела на Ибра од минатата сезона ( ке се чудат дел од вас што све правеше ) и нормално, сите ке вперуваат по истото прсти кон него но без останатите '' ситни '' сегменти можеа да завршат и позади Милан или Јуве. :wink: