Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Адриано
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Не верувам дека пцуел на Италијански, и во лице да го пцуе и овој мирно да седи, па како судеше цела вечер такво нешто да е рекол ќе е бил директно исклучен и казнет со неколку натпревари неиграње, али да оставиме некој друг да се занимава со овие работи и да одлучи кој е крив а кој прав.

А бе ти не веруваш зошто не сакаш да веруваш ама човекот го цитираше од А до Ш. Три збора се, толку може да запамти. И никој не го демантираше.

И ај стварно да оставиме друг да се занимава со овие работи а вие да не замарате на наш фан клуб со вашите објективни гледања на работите: Мело не е виновен иако јасно го фатила камера, голот е гол иако ни една камера не го фати.

Може?

Плачете си таму имате фан-клуб.

ОК, можеме и така да го наречеме, СУДИСКА ГРЕШКА. Ме чуди само што за (не)исклучувањето на Мело се буни човекот чив тим претходноит ден благодарение на СУДИСКА ГРЕШКА поведе со 2-0 веќе во петтата минута и го откажа од понатамошна борба за бодови и онака играчки послабиот противник. Со други зборови му ги уништи сите мотиви за било каков позитивен резултат. На Наполи би им било тешко да се вратат од 0-2 и со многу послаби екипи од Интер. Значи, победникот беше решен уште во 5тата минута благодарение на СУДИСКА ГРЕШКА. Е сега кога е во прашање Мело, тоа било тенденциозно судење според Матераци. Тој самиот ова не го окарактеризира како судиска грашка или превид. Епа види сега дали јас гледам црно-бело или проблемот е на друга страна. Инаку како што реков, јас воопшто нема да се вознемирувам на судиски грешки во корист на ривалите се додека Јувентус не е засегнат со истите и не се извртуваат работите во стилот, Јувентус е привилегиран, Јувентус мести, итн.

По стоти пат иако не верувам дека ќе помогне:

50 cm, пола секунда Vs Пцуење во фаца

Се разбираме или уште нејасно?

Прочитај весник бе брат, види на тв, види на нет секаде се вели дека на Јуве му е поништен сосема регуларен гол, барем тоа го признај, цело време велиш дајте агол, цел свет вели дека е поништен чист гол само вие негирате (ве разбирам и зошто) барем тоа не ме прашувај веќе, јасно се гледа дека голот е чист, и сега да го оставиме тоа на страна, секој си пишува од своја гледна точка така да нема фајде што се расправаме тука цело време :toe:.
Што тоа ти нас не разбираш и зошто, зар мислиш мене ми дојде до тој гол на Јакинта дал бил регуларен или не, и да, сега кисело е ? Јебига, слатко беше со Лацио кога нив им поништија чист, така да кулирај, Јувентус не се предмет на мојот интерес, уште подбро ако бил регуларен, чист, да видите како се осеќале фановите на Лацио кога цел свет не виде фаул во таа ситуација . Да го осетите киселиот филинг, тоа е тоа . :wink:

И на Каљари им беше подарен пенал, доста зае*ан момент со оглед дека беше 0-0, па Интер си покажаа карактер и победија, но пак, тука е офсајдот на Милито, од цели 2 метра . :pos2:

но пак, тука е офсајдот на Милито, од цели 2 метра . :pos2:

кога спомна 2 метра сакам да напоменам на сите интераши дека свирнатиот офсајд на Мунтари против барса е РЕГУЛАРЕН!
cobra-info0.gif

мислам дека сликава доволно објаснува со што Мунтари беше во офсајд:smir:

Jaс искрено не бев во можност да слушнам што му рекол Мело на судијата. Ако Матераци успеал да слушне секоја чест. Доколку е точно тоа што го кажува Матераци и доколку Мело навистина го опцул судијата тогаш не останува ништо друго, освен дека судијата му прогледал низ прсти поради нечистата совест за поништениот гол на Јакинта. Колку и да се убедуваме пак си стојам на тоа дека голот беше чист. Од друга страна за голот на Милито не кажав ништо се додека не ја прочитав изјавата на Матераци која беше директно насочена против Јуве а и самиот знае дека претходниот ден добија судиска помош. Што се однесува до Јуве, единствено што сакам е да го остават да игра. Не ми треба никаква судиска помош ама од друга страна не сакам ни да бидат оштетувани ниту пак да се збори дека се привилегирани затоа што тоа очигледно не е така.

Ова можеби ќе ги разјасни работите.
Уште црвен фалеше да даде па да биде се комплетно. Можеби требаше и некој пенал за Џенова да досуди, незнам...:toe:

А бе знаеме дека не беше офсајд и дека беше прекината 100% шанса за гол, ама чудна работа, не отидовме на фан-клуб Барса да им плачеме, нити па тука му обративме посебно внимание. Нормална работа во фудбалот, со Барса подигна знаме, со Парма не подигна, на Каљари им свирнаа глуп пенал, вечерва може за нас ќе свирнат.

Само да се кукало... :tapp:

Ова можеби ќе ги разјасни работите.
Уште црвен фалеше да даде па да биде се комплетно. Можеби требаше и некој пенал за Џенова да досуди, незнам...:toe:

Ништо не расчистува тоа, тоа ти така си го прикажуваш сам на себе си за да го оправдаш неисклучувањето на Мело. За судијата тоа не беше гол и најмалку додека не отишол дома и не прегледал снимка, тоа не било гол, а можеби и потоа. Што значи нема зошто за време на натпревар да ви прави компензации. Ама, whatever.

Инаку само да ви кажам дека вие доаѓате кај нас на фан-клуб да се жалите, како по навика. Матераци е фудбалер на Интер, не е член на наш фан-клуб. Ако ви изјавил нешто, барајте е-маил пишете му. Ние ништо не ви дробиме таму за глупостите што му се досудени на Јуве, затоа оладете малку, многу замарате. Погледнете ги другите првенства ќе видите дека судењето во Италија е многу подобро. Погледнете Манчестер - Арсенал како се судеше во дерби. И дај да гледаме фудбал порелаксирано, ова е фан-клуб Интер, а не тема за жалби и поплаки.

Последните 2 дуели во Џенова со Сампдорија завршија со резултат 1-1, се што е во прилог на овој меч е контра Интер, ке кажам и зошто .

Прво, Сампдорија е екипа која лани на домашен терен немаше пораз во дуелите со Јуве ( 0-0 или 1-1 беше ), Милан ( 2-1 ако не се лажам ) и Интер ( 1-1 ), второ, сезонава има 4 победи и 1 пораз против Фиорентина гости, трето, ова ќе биде 3 меч на Интер во последниве 6 дена а претходно играа со Барса, четврто и доста релевантно за нас, тренер на Сампдорија е Дел Нери, човекот кој со Киево сезоната 2001/2002 успеа да освои дури 4 бода против Интер и човек кој лани ја водеше Аталанта, тим кој им одржа лекција на Интер и им удри отрезнувачки шамар во Бергамо со резултат од 3-1 и пето ( а е во склоп со третото ), за 3 дена Интер повторно игра меч од ЛШ, многу битен, против Рубин Казан .

Ќе биде тешко, ќе биде многу тешко но се надевам на поволен резултат односно победа мада и нерешено во една ваква ситуација нема да биде трагедија, сериозен сум, бар мене таков резултат не би ме погодил .
Лошо е што не е повикан Снајди поради малата повреда, но и Мунтари не е тука а искрено ме плашеше неговото издание против Сампдорија, но ете, ни он не е тука, па средината повикана е оваа :

5 Dejan Stankovic, 7 Ricardo Quaresma, 14 Patrick Vieira, 15 Renè Krhin, 19 Esteban Cambiasso, 20 Joel Obi, 30 Mancini.

Дејо, Камби се сигурни а и Виеира, е сега кој ке биде врска со нападот и дали таков играч ке биде користен од овие горенаведени, или ке игра со Балотели - Милито - Ето зависи нормално од Мур. Далеку подобра опција е оваа вторава со оглед на тоа дека Сампдорија игра отворен фудбал и нападот ке има огромен простор, нешто што е потребно и за Ето, и за Милито и нормално, Балотели или евентуално Мансини .

Јас сум за тој 4-3-3 формат, или 4-3-2-1, сеедно, некако истиот ми гарантира успех на ова тешко гостување .

И јас мислам дека ова ќе биде многу тежок натпревар. Доволно е да се прочита интервјуто на Камбиасо кој убаво ја објасни ситуацијата на Интер кој мора да се воигрува и да победува истовремено, а покрај тоа да игра и на секои три дена.

Поради тоа, а и поради мечот со Рубин Казан кој е многу значаен и за кој мора да се зачуваат сили, денес воопшто не очекувам претстава како со Наполи, и го пишувам тоа однапред. Ако после натпревар се жалиме дека играта била лоша, тоа во текстот на Камбиасо е нормален аргумент за мене.

Со други зборови, не е важно дали вечерва ќе играме добро или лошо, важни се бодовите. Јас сум задоволен и со бод (пред натпреваров, ќе видиме како ќе се одвива), затоа што пишав и предходно, Сериа А е долга, групата во ЛШ е кратка и мора да се победи Рубин Казан. Денес е важно да не се изгуби, а победа би била топ.

Ај баталете ги фановите на Јубе кои после скандалон со местење треба да се пикнат у нeкоја дупка и да си ќутат, него кажете каде дa ја гледам утакмицава со Сампдорија? :))

Утакмицата на стрим, ке биде ставен некој на форумов :) .

И да додадам уште нешто, што заборавив горе, има и добра страна пред дуелов со Сампдорија, а тоа е она вондредно коло што беше во Средата . Интер изиграа меч во кој победија баш на онаков начин каков што и посакуваше Мур, начин за кој пишав и пред утакмицата, потребна е победа со Наполи и таков резултат што на Интер ке им овозможи мирни последни 20 минути . Не само што Интер имаа таков резултат, имаа и мирни цели 50 минути ( и повеќе ) каде играчите воопшто не се истрошија, изиграа едно лесно тренгингче, за разлика од Сампдорија, која се мачеше со Фиорентина цел натпревар, обдидувајки се да го анулира водството на противникот од 1-0, нешто во што и не успеаа .

Значи на телма не ја даваат а ? :kesa: туку линкче нешто да не најдовте ?

Значи на телма не ја даваат а ? :kesa: туку линкче нешто да не најдовте ?

На Телма нема да ја даваат, ќе ја има на СуперСпорт сигурно, така да тие што ја имаат оваа програма нема да трошат сообраќај. Што се однесува до линковите сеуште е рано, подоцна ќе бидат ставени во функција. :)

Види тука, сеуште нема линкови попосле ќе ги напишат, обично има по 5-6.

Горе на линкот ќе дадат линкови а види и на atdhe побарај ESPN тие пренесуваат Италијанско.

За Сопкаст нешто...?

Еве ги стартните 11 :

Inter: 12 Julio Cesar; 13 Maicon, 6 Lucio, 25 Samuel, 39 Santon; 14 Vieira, 4 Zanetti, 19 Cambiasso; 45 Balotelli, 22 Milito, 9 Eto'o.

Subs: 1 Toldo, 2 Cordoba, 5 Stankovic, 7 Quaresma, 18 Suazo, 26 Chivu, 30 Mancini.
Coach: José Mourinho.

Нема сега за сега сопкаст ..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom