Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Адриано
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Mунтари изигра на ниво, т.е. беше еден од најдобрите денес . . . чудно како само на дерби средбите игра на ниво, на останатите делува некако незаинтересирано и ретко кога се истакнува .
Ибра исто, не себичеше, изигра вонсериски . . . олраунд створење е у пм, злато вреди . А за Балотели реков пред некој ден, дечкото верувајте има потенцијал да стане еден од најдобрите шпиц играчи, т.е. поседува СЕ, комплетен играч е, висок е, игра добро со глава, има супер шут и одлично нафрла, брз е и без и со топка . . . . сеедно каков е карактерно на теренот, али нека го користи максимално оној талент кој и те како го поседува .

п.с. Приметивте ли кога го даде голот, покажа на значката која го означува Скудетото освоено минатата година . . . . . што ли сакаше да покаже со тоа . :vozbud:

Mунтари изигра на ниво, т.е. беше еден од најдобрите денес . . . чудно како само на дерби средбите игра на ниво, на останатите делува некако незаинтересирано и ретко кога се истакнува .
Ибра исто, не себичеше, изигра вонсериски . . . олраунд створење е у пм, злато вреди . А за Балотели реков пред некој ден, дечкото верувајте има потенцијал да стане еден од најдобрите шпиц играчи, т.е. поседува СЕ, комплетен играч е, висок е, игра добро со глава, има супер шут и одлично нафрла, брз е и без и со топка . . . . сеедно каков е карактерно на теренот, али нека го користи максимално оној талент кој и те како го поседува .

п.с. Приметивте ли кога го даде голот, покажа на значката која го означува Скудетото освоено минатата година . . . . . што ли сакаше да покаже со тоа . :vozbud:
Целиот ти одигра добро.
Цезар беше одличен на голот. Не сум сигурен за примениот гол, требаше да истрча на центаршутот, на прв поглед тоа се виде дека е голманска топка...
Сепак, имаше неколку добри интервенции и покажа дека е еден од најдобрите чувари на мрежата во Европа.
Занети стандарден како и секогаш. Без разлика на која позиција игра, капитенот дава максимум. Одсуствуваа брзите пробиви и центаршутеви на Маикон, но не можи ништо да му се замери на Занети денес.
Курдоба и Самуел одиграа на ниво. Немаа којзнае колку работа но тоа што го имаја го завршија одлично.
Киву не е за лев бек. Подобро игра стопер. Немаше ниту еден добар пробив по левата страна. Уствари не се ни обиде. Дефанзивните задачи ги одработи одлично.
Средниот ред на Интер доминираше во однос на противничкиот. Како што реков во минатиот пост, Фиго одигра одлична партија, Каби и Мунрати исто така. Дејан беше на моменти како загуден на теренот но и ток имаше свои моменти.
Ибра и Балотели докажаа дека се добар тандем. Имаа по неколку добри шанси, од кои Марио искористи една и ја претвори во погодок.

За синоќа, чиста десетка им давам на Мунтари, Самуел, Станковиќ, Ибра и Балотели. Едноставно изиграа без грешка. Многу ми остави впечаток моќноста на Мунтари во неколку наврати меѓу кои и онаа во првото полувреме кај наше корнер знаменце кога му ја одзеде топката на Григера како мало дете, едноставно го изфрли од простор и време :).
Ибра изигра многу корисно, Самуел покрај 2-3 непотребни фаули успеа да ги сопре нивните додуша хендикеп напаѓачи, Станковиќ делеше добри топки, Балотели прераснува во голем напаѓач, се' има само малку мозок му фали. Вчера беше интересно кога супер 18-годишниот Марио како тенк му ја одзеде топката на Дедо Пиеро, секоја чест за неговата стамина.
Од моментите кои вчера ми оставија впечаток ќе издвојам дека многу мерак ми направија Кордоба и Мунтари кога мислам дека после корнер некој од Јубе имаше шанса да шутира од одбиена топка, но тие се фрлија во Холивуд стил, како да го бранат Цезар од куршуми :), шала на страна, тоа ценам, ненормална пожртвуваност за клубот, браво.
И незнам кој гледаше на ОБН, ќе ги цитирам коментаторите и тука:
Коментатор 1: ,,Играчи Интера се поигравају са играчи Јувентуса...''
Коментатор 2: ,,Ма може им се'...''
:tv:

П.С.
До крај на сезона ни преостануваат уште шест кола, односно играме со:

Наполи (гости)
Лацио (дома)
Киево (гости)
Сиена (дома)
Каљари (гости)
Аталанта (дома)

Како што гледам, освен натпреварот со Наполи не очекувам да имаме потешкотии понатаму во освојувањето на барем девет бода. Лацио последниве години ни се редовни пациенти, за останативе не би коментирал ништо, само дека знаат да бидат незгодни, ама пак кога е титула во прашање мислам дека не би требало да има проблеми.

И пак коментаторот на ОБН:
Buon giorno Scudetto

:helou:

Честито скудето!
1balo.jpg

повеќе коментари не треба.
работата е завршена и сега мислам дека е моментот мурињо да ги испроба своите луди формации а и некој од младинците да добие шанса.
мислам дека Аиман Наполи(капитенот на младинците) е спремен да го направи своето второ деби!
114257.jpg

и нешто од аиман наполи

вреди да се погледне барем третиот гол!!!!

Вчера ме изненадија Интер ја контролират играта, играа со многу додавања ретко грешеа во додавањатаа супер игра со оглед на средниот ред кој по дефанзивен не може да биде Фиго играше но е спор како желка.
Овој тим плус Диего и Агуеро е спремен да ја освои ЛШ или барем да се бори до крај.
Инаку Бранка се сретнал вчера со агентот на Диего.Мораме да го земеме тој играч средниот ред со него ке биде два пати појак а и поофанзивен.

http://www.calciomercato.com/index.php?c=&a=120440

инаку за мало потсетување кој знаел кој незнаел!
после оваа сезона сме втори на скалата по скудета!!
:olee::olee::olee::olee::olee::olee:

Мора да се одигра максимално концентрирано и озбилно до крај. Нема да има никакво попуштање во играта. Сигурен сум дека Мурињо ќе влезе во следниве натпревари како да нема предност од 10 бодови.Нема ништо да остави на случајот.
За славење ќе има време, сега следи Наполи...

Вчера ме изненадија Интер ја контролират играта, играа со многу додавања ретко грешеа во додавањатаа супер игра со оглед на средниот ред кој по дефанзивен не може да биде Фиго играше но е спор како желка.
Овој тим плус Диего и Агуеро е спремен да ја освои ЛШ или барем да се бори до крај.
Инаку Бранка се сретнал вчера со агентот на Диего.Мораме да го земеме тој играч средниот ред со него ке биде два пати појак а и поофанзивен.

http://www.calciomercato.com/index.php?c=&a=120440
Се почести се изјавите кои Диего го поврзуваат со Јувентус.
Вчера и самиот изјави дека би сакал да заигра за Јувентус.
Доколку не успееме да го ангажираме Диего, нема да биди лошо да се насочиме кон Деко. Има 31 година па може да одигра уште некоја добра сезона, а и цената му е не повеќе од 10 милиони евра.

Ноу комент за дечково

27xfgv6.jpg

Бев за негово продавање, но со игрите во последно време и те како ме демантираше . . . . иднина на Интер и иднина на Италијанскиот Фудбал .

п.с. Ова по голот против Болоња

htts3c.jpg

:pos2:

Ноу комент за дечково

27xfgv6.jpg

Бев за негово продавање, но со игрите во последно време и те како ме демантираше . . . . иднина на Интер и иднина на Италијанскиот Фудбал .

п.с. Ова по голот против Болоња

htts3c.jpg

:pos2:
од што е црн не се гледа дали носи шорцеви :)
ама шо е ѕверка ѕверка е!!!
п.с. Фацата на раниери priceless!!!

од што е црн не се гледа дали носи шорцеви :)
ама шо е ѕверка ѕверка е!!!
п.с. Фацата на раниери priceless!!!

Раниери го гледа како да гледа вонземјанин.Па нема такви играчи во Јубе како Супер Марио и остала екипа,па само ке се пули во нив како манијак:pos2::pos2::pos2:
За играта вчера,свака част на момците изиграа најдобро,ама сепак ми е криво што примивме гол на крај,ама нема везе сепак СКУДЕТОТО Е ВО МИЛАНО,4 ПАТ ПО РЕД.
А Григера вчера 100% се кладел со жена му ако даде гол да има луда вечер со неа.Му се исполни желбата:pos2::pos2::pos2:Сепак и Цезар му помогна во тоа.

ФОРЦА ИНТЕР!!!!!

Некои слики на кои налетав, у случај да правите колекција, бујрум :

22fc02a147c3.jpg

Clipboard05.jpg

12231534158967hw5.jpg

MaiconDanzaUdinese.jpg

Juliohaha.jpg

object_38.1228139469.jpg

1228600097537_11.jpg

inter_allenamento5.jpg

intervromasupercoppa5dv4.jpg

1200865235926_15.jpg

intervparmaibratravolgejk9.jpg

сликите се одлични браво,немам зборови да кажам која е најинтересна сите ми се допаднаа

Ахахаа заборавив да го спомнам овој момент
27xfgv6.jpg

Ranieri, watch and learn

:tv:

115696-500.jpg

во позадина-фарина означува топката да се врати на центар!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom