Фан Клуб: Фиорентина

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување
јас еднаш си го кажав мислењето за човекот, дека го бива само за потпишување на млади играчи, таленти и еден ако испадне од нив ѕвезда, тогаш е добро завршена работа. Прашањето е: дали постојано ќе се правда со потпишување на млади таленти со суми до 15мил. максимум и дека фиорентина е тим што едноставно нема пари да купи квалитетен изграден играч?
Мислам дека ни фалат информации за продажбата на мело, некоја мучка нешто ми фали, необјасливо ми е, зошто тие пари не се реинвенстираа, заедно со парите од освалдо, пацини , со тие пари сигурен сум дека ќе можеше да го донесе барем иванович/или било кој квалитетен одберанбен од 20-25мил. Само нешто лута по играчи ваму - таму, а други тимови му ги купуваат. е не може тоа така!
Имам и тоа какви сериозни забелешки на менаџментот за ова лето!

јас еднаш си го кажав мислењето за човекот, дека го бива само за потпишување на млади играчи, таленти и еден ако испадне од нив ѕвезда, тогаш е добро завршена работа. Прашањето е: дали постојано ќе се правда со потпишување на млади таленти со суми до 15мил. максимум и дека фиорентина е тим што едноставно нема пари да купи квалитетен изграден играч?
Мислам дека ни фалат информации за продажбата на мело, некоја мучка нешто ми фали, необјасливо ми е, зошто тие пари не се реинвенстираа, заедно со парите од освалдо, пацини , со тие пари сигурен сум дека ќе можеше да го донесе барем иванович/или било кој квалитетен одберанбен од 20-25мил. Само нешто лута по играчи ваму - таму, а други тимови му ги купуваат. е не може тоа така!
Имам и тоа какви сериозни забелешки на менаџментот за ова лето!
i zasto mu go prodolzi na melo dogovorot so klauzula od samo 25 milioni, trebase da stavi najmalku 35 ako ne i poveke, a ne da gubime nie brazilski reprezentativec za 25 milioni

abe realno gledano corvino osven so donese mladi talenti nisto drugo ne napravi da ne napravi konkurenten tim da se borime ili da se obideme za titula...
ni falat mnogu igraci nam...
osven JOVETIC i GILARDINO nikoj podobar ne se dovede poslednite 2 god (osven MELO de..)
eve primer ova leto zosto ne se dovede tamu kaj sme nasabi igrac vo defanzivata,zasto ne se donese ili luisao ili bane..
zosto ne se donese zamena za melo koa veke resija da go dadat?
srednio red ne ni go biduva montolivo ne se razvi dovolno dobro,kao so trebase, santana bese povreden a drug nemame neli?
ne se ni dovede adekvatna zamena za gila...
zosto ne se dovede afelay koa se zborese?
dembele golemiot talent od AZ kade e sega???
zosto primer mancini koa nikoj go nekese ne probaa da go zemat max 5-6 mil ke dadevme...
za ebue ne ni se davaa ni 10 mil mnogu bile???
e posle takov katastrofalen transfer period (moze go cenev corvino) ne zasluzuva da go vodi ovoj klub... i ne vredi da zborite dobro za nego poso ekipata e unazadena mnogu... mozese mnogu da se zasilime i so kvalitetni igraci ama ne go stori toa...
i plus kade otidoa parite od PAZZINI,OSVELDO I MELO ?
toa se 43 milioni!!!!! :nesum:
kako sakate zborete spored mene NEKA SI ODI CORVINO!!!!

Potpuno se slozuvam so tebe brat
Corvino pere pari, samo prodava igraci, a ni macka oci so c.zaneti sto go kupi za 2mil.

abe realno gledano corvino osven so donese mladi talenti nisto drugo ne napravi da ne napravi konkurenten tim da se borime ili da se obideme za titula...
ni falat mnogu igraci nam...
osven JOVETIC i GILARDINO nikoj podobar ne se dovede poslednite 2 god (osven MELO de..)
eve primer ova leto zosto ne se dovede tamu kaj sme nasabi igrac vo defanzivata,zasto ne se donese ili luisao ili bane..
zosto ne se donese zamena za melo koa veke resija da go dadat?
srednio red ne ni go biduva montolivo ne se razvi dovolno dobro,kao so trebase, santana bese povreden a drug nemame neli?
ne se ni dovede adekvatna zamena za gila...
zosto ne se dovede afelay koa se zborese?
dembele golemiot talent od AZ kade e sega???
zosto primer mancini koa nikoj go nekese ne probaa da go zemat max 5-6 mil ke dadevme...
za ebue ne ni se davaa ni 10 mil mnogu bile???
e posle takov katastrofalen transfer period (moze go cenev corvino) ne zasluzuva da go vodi ovoj klub... i ne vredi da zborite dobro za nego poso ekipata e unazadena mnogu... mozese mnogu da se zasilime i so kvalitetni igraci ama ne go stori toa...
i plus kade otidoa parite od PAZZINI,OSVELDO I MELO ?
toa se 43 milioni!!!!! :nesum:
kako sakate zborete spored mene NEKA SI ODI CORVINO!!!!

Луѓе мора некад да се продава ако се сака да се одржи баланс во буџетот.Точно дека ова беше лош трансфер период,ама треба да сватите дека кризата удри и по клубовите.Не зборам за Реал,Манчестер,Барса,Интер...Еве види на пример Манчестер!Зема за Роналдо околу 90 милиони,а потроши да речеме 1/3 од тоа.Плус рачунај дека тимовите како Манчестер Сити и Реал го УНИШТУВААТ ПАЗАРОТ!!!Сега секој клуб може да си лупне цена која сака за играчот па макар била и неприфатлива.Ко на пример Лотито кој си мисли дека Пандев вреди 20 милиони и Ледесма 17 милиони.Тешко е за купување.Јас не го оправдувам КОрвињо.Знае да лаже,ама па пола од тие глупости што ги читавме беа медиумски измишљотини.Да бидам искрен али Занети немојте да кажете дека не вреди за тие 2 милиони.Па и повеќе од ова да порошевме немаше да добиеме таков играч.Туака е Џила,Јоветич,Муту,Сантана,МОнтоливо.Варгас,Де Силвестри,Фреј...тоа се квалитетни играчи.Вие ако очекувате Фиорентина да потпише со играчи како на пример Ван Дер ВАрт,Адебајор,Снајдер,Маркез,Лавеци....одма престанете да навивате за Фиорентина.Не дека неможат но тешко и тоа се играчи кој гледаат да направат екстра трансфер,а и имаат енормни барања за плати кој не се во димензии на Фиорентина.Јебига тие играчи ги имаме со нив ќе се бориме и знам дека пак ќе бидеме јаки.Види ги тимови како Валенсија,Тотенхем,Баерн М,Њукасл...дадоа БРДО ПАРИ изминативе години,доведоа ЕКСТРА ИГРАЧИ и на крај не постигнаа ништо.Некој не се пласираа ни во Уефа некој во ЛШ некој испаднаа,а некој менуваа тренер на секоја втора недела.Тоа е мое мислење и за мене најак играч кој што Дела Вале го донел тоа е убедливо ПРАНДЕЛИ кој има влеал некој менталитет незнам како да го наречам,ама ми се свиѓа!

FORZA VIOLA

хм... а како удри кризата на клубовите поточно, можеш да објасниш?
некои работи се само маска!

и сигурен сум дека фиорентина може да потпише било кој играч од тие што ги наведе ако фрли пари....играчите идат таму кај што се парите... голем клуб... и тоа е маска!

и за мене најак играч кој што Дела Вале го донел тоа е убедливо ПРАНДЕЛИ кој има влеал некој менталитет незнам како да го наречам,ама ми се свиѓа!

FORZA VIOLA
ovde potpolno se soglasuvam, ama zamisli sto ke bese, sto ke postgnese prandeli i fiorentina da go zadrzevme melo i da se pojacavme so eden/dvajca defanzivci

хм... а како удри кризата на клубовите поточно, можеш да објасниш?
некои работи се само маска!

и сигурен сум дека фиорентина може да потпише било кој играч од тие што ги наведе ако фрли пари....играчите идат таму кај што се парите... голем клуб... и тоа е маска!
Па еве види вака.Повеќе се продава одколку што се купува.Приходите се поголеми од расходите кај поголемиот број на клубови!Годишната продажба на карти е намалена драстично,бар во Фиорентина!!!Све тоа влијае на буџетот.

Па еве види вака.Повеќе се продава одколку што се купува.Приходите се поголеми од расходите кај поголемиот број на клубови!Годишната продажба на карти е намалена драстично,бар во Фиорентина!!!Све тоа влијае на буџетот.

ок,можеби им требаат и пари за новиот стадион, можеби таму отишле парите. за продажба на картите нели не ти држи моабетот, во таа комунистичка провинција веруј никад не ни плаќале карти хаха. Прандели дури бараше и нов центар само за играчите, што се надевам ќе им го изградат... пари увек фалеле дем ит.

сеа само што прочитав дека juvemerda ќе го зимале Emmanuel Ebouè....ах ова станува фрустрирачки, премногу лесно, типично, не ми е јасно зошто воопшто корвино иде на трансфер кога сето тоа пропаѓа, а после само го следат, па нека иде нека биде менаџер на лече па ние ќе го следиме и ќе му ги купуваме играчите :nenene:

u nedela igrame so kaljari..ke gi mackame...Jovetic dava 2komada i konecno Gila da proraboti cekame :wink:

u nedela igrame so kaljari..ke gi mackame...Jovetic dava 2komada i konecno Gila da proraboti cekame :wink:

да, би требало да биде ова уигрување, оддамна не сме виделе натпревар онака релаксиран за глеање 3-0 без изненадни ситуации, да се спасуваме у послени минуту и слично. време да е оваа екипа да созрее, да покаже карактер.

ок,можеби им требаат и пари за новиот стадион, можеби таму отишле парите. за продажба на картите нели не ти држи моабетот, во таа комунистичка провинција веруј никад не ни плаќале карти хаха. Прандели дури бараше и нов центар само за играчите, што се надевам ќе им го изградат... пари увек фалеле дем ит.

сеа само што прочитав дека juvemerda ќе го зимале Emmanuel Ebouè....ах ова станува фрустрирачки, премногу лесно, типично, не ми е јасно зошто воопшто корвино иде на трансфер кога сето тоа пропаѓа, а после само го следат, па нека иде нека биде менаџер на лече па ние ќе го следиме и ќе му ги купуваме играчите :nenene:
Морам да вратам на овој твој пост!Зборот ми е за продажбата на карти.Јас ти тврдам дека од продажба на карти имаме 30-40% од буџетот.Кога ги спомнав картите мислев на сезонски билети кои се во вредност од 300-500 евра за 19 утакмици на домашен терен.Лани имавме продажба на сезонски билети нешто помалку од 30 000.Сега ти земи дигитрон и види која пара е тоа.Не е ова Башкими-Ренова да влагаат со пиштоли и без пари на стадион:toe:Оваа година,благодарение на кризата картите не достигнаа ни бројка од 20 000,така да види дали удрила кризата или не во фудбалот.Од спонзорства.Лани Тојота ни даде 7милиони евра како спонзор,оваа година 4,250 000 милиони:toe:Милан,Јуве,Интер,Рома ,Наполи и мислам дека беше Сиена и Лацио имаат поголемо спонзорство од генералниот спонзор.Удри го есапот ќе осетиш.Не заборавај дека околу 48 милиони ни одат за плати САМО ЗА ИГРАЧИТЕ.

Утре со Каљари очекувам загревање за пред мечот со Лион.Нема да биде лесно у секој случај,лани Каљари ги победи на гости и ЛАцио и Јуве и изигранеколку јаки партии со силни екипи.Сега не се во некоја форма ма да мораме да пазиме.Очекувам голеада ако им тргне на Јоветич и Џила,Муту нема да игра и неизвесен е за со Лион.Интересно ќе биде дали Де Силвестре ќе биде бар на клупа.Би сакал да го видм бар 10 минути.Уште една работа што ме радува е тоа што Бабакар веројатно ќе биде на клупа.Кастиљо пак се повредил и ова е негова шанса да дебитира во Серија А бар на кратко,а зашто да не даде и гол:toe:Очекувам сигурна победа

е јебига мораm да ти реплицирам, обожавам да се карам хаха
прво, ако менаџментот решил дека кризата ќе довеве до помала продажба на карти, тогаш требале да ја намалат картата за да осигураат дека секогаш стадионот ќе биде полн, со тоа максимална добивка од карти.
не можам со сигуреност да кажам за тојота, оставан да биде како што викаш.
друго, доколку сопстевеникот не може да им исплати на играчите плата,
односно да го има тоа купче пари нечепнато, осигурано за секоја сезона, да доаѓаат од неговиот бизнис и спонзори, тогаш можам и јас да бидат
сопстевеник на фиорентина, милан кој и да е друг тим, па да си ги вртам
парите. Не прифајќам дека продажбата на мело е да се исплатат другите
играчи, поради намелана продажба на карти или спонзорства.

Ако Дела Вале не може да преброди една, две години со намалени спонзорства и да живее година за година, тогаш треба да се бара друг инвеститор. Уште повеќе што рече дека сите пари од продажбата на Мело ќе се реинвестираат, што не се случи. Не знаев дека не е човек од збор!
Ако се за стадион, ако се за нешто друго, нека каже за што се!
Јас уште на почетокот кажав дека добра стратегија на тимот за сезонава е да се задржи Мело, а да се продаде Муту. А сега Муту ќе биде замена на Јоветич, одлична одлука.

Изненаден сум од тоа да се привзуваат емоционално за некој играч(во
остсуство на добра стратегија), демек да не се остави на цедило и слично, кога играчите се тие кои секогаш вртат грб на тимот.
Не велам дека треба да го имаме Абрамович да сопстевеник, али ме нервираат некои пацерски потези.

Форца Јоветич, форца Фиорентина :)

е јебига мораm да ти реплицирам, обожавам да се карам хаха
прво, ако менаџментот решил дека кризата ќе довеве до помала продажба на карти, тогаш требале да ја намалат картата за да осигураат дека секогаш стадионот ќе биде полн, со тоа максимална добивка од карти.
не можам со сигуреност да кажам за тојота, оставан да биде како што викаш.
друго, доколку сопстевеникот не може да им исплати на играчите плата,
односно да го има тоа купче пари нечепнато, осигурано за секоја сезона, да доаѓаат од неговиот бизнис и спонзори, тогаш можам и јас да бидат
сопстевеник на фиорентина, милан кој и да е друг тим, па да си ги вртам
парите. Не прифајќам дека продажбата на мело е да се исплатат другите
играчи, поради намелана продажба на карти или спонзорства.

Ако Дела Вале не може да преброди една, две години со намалени спонзорства и да живее година за година, тогаш треба да се бара друг инвеститор. Уште повеќе што рече дека сите пари од продажбата на Мело ќе се реинвестираат, што не се случи. Не знаев дека не е човек од збор!
Ако се за стадион, ако се за нешто друго, нека каже за што се!
Јас уште на почетокот кажав дека добра стратегија на тимот за сезонава е да се задржи Мело, а да се продаде Муту. А сега Муту ќе биде замена на Јоветич, одлична одлука.

Изненаден сум од тоа да се привзуваат емоционално за некој играч(во
остсуство на добра стратегија), демек да не се остави на цедило и слично, кога играчите се тие кои секогаш вртат грб на тимот.
Не велам дека треба да го имаме Абрамович да сопстевеник, али ме нервираат некои пацерски потези.

Форца Јоветич, форца Фиорентина :)
brat da ti kazam imas pravo za ova i pogore kazav kaj mene me nervira so znam deka moze da se donese kvaliteten igrac ama da e nekoj popameten od corvino i da dade nekoe milionce poveke (ne deka gi nema) i da bira na kvalitet igrac ne kvantitet, mnogu podrugo ke e...
imame mnogu mal broj na kvalitetni igraci (ne deka treba da sme real madrid) a mnogu drugi sto samo se brojat vo timot a ako sakame da napredneme pogore na tabela ne treba da stedime na pari poso bez KVALITETNI zasiluvanja nema napredok vo timot...
ocekuvam i pokraj se utre lesna pobeda nad cagliari i da prodolzi goleadata na JOVETIC :helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom