Фан Клуб: Фиорентина

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување
Составот за денес во 4-2-3-1

Фреј-Комото,Гамберини,Даинели,Пасквал-Монтоливо,Занети-Јоветич,Маркиони,Варгас-Џила

клупа:Аврамов,Гоби,Натали,Јоргенсен,Донадел,Сантана,Бабакар

Имам другарче, италијанец, што студира во Пиза, исто навивач на фиорентина, главно поради неговата комунистичка определба, али тоа и баш не е многу битно, барем за мене. Го прашав за неговото мислење на трансферот, што е моабетот таму, па еве прочитајте:

you have 2 season tickets: 1 for champions (50€ for the 3 matches in curva Fiesole/Ferrovia) and 1 for championship (i don't know how much it is, i know just a ticket for a match in Fiesole or Ferrovia is 20€, in Maratona Laterale, near Fiesole, is 30€ for a match).
No one is satisfied with the market, also Prandelli is not satisfied. But there's something much more important: the violet village. Prandelli wants tecnical center since 4 years, and Della Valle always say we need a new stadium, soccer museum, tecnical center to have much more money and challenge inter, juve and milan. It depends from the major, the ex major failed because right opposition, berlusconi's party, voted no. With this market Della Valle wanted to say to the new major "without violet town this is our budget and what we can do, if u want more, we need the violet village".
anyway, i'm curious to see De Silvestri and the young Babacar, then, i think Jo-Jo and Jorgensen will be our best "new entry" this year, the market could be not so bad.(Marchionni is a good player).

како што гледате, it's always fucking political.

падот на бергускони и милан е нашиот пат нагоре јееееее
go communists hahhah

Има вистина у ова,не дека не!Падот на Берлускони го осети Милан.Не само со тоа што станува просечен клуб,туку и со парите со кој располагаат.Не се толку финансиски моќни.Голем плус за амбициозните клубови во Италија.
Идејата пак за реномиран спортски центар е убава работа која ќе внесе дополнителни приходи и ако тоа го гледа Дела Вале како примарна цел ОК,не гледам ништо лошо во тоа.Убеден сум дека трансфер маркетото можеше да биде подобар,но убеден сум дека не го прави Дела ВАле од што несака да ги израдува навивачите.Човеков дадде преку 15 милиони евра да биде вратено името Фиорентина,кога бивме во серија Ц и кога настапувавме под името Флорентија Виола,така да нема причина да му наштети на клубот со некоја политика своја...
И убаво ми текнува пред три лета кога бев уште повеќе разочаран од играчите кој дојдоа тогаш.Семиоли,Виери,Освалдо...тапа беше трансфер маркетот!!!Но сепак таа година Фиорентина го бутна Милан од ЛШ и стигна до полуфинале во Купот на УЕФА кај што според мене изгубивме несреќно!Таа година исто загубивме голем играч.Тони во Баерн за 11 милиони:toe:Точно дека го имавме според мене најакиот централен бек Ујфалуши али пак го немавме Варгас,Џила,Јоветич...FORZA VIOLA и Јо-Јо гол да даде денес:smir:

1-0 lesno bez mnogu napor do pobeda, se cuvavme za gostovanjeto kaj lion

Gilardino zver

Има вистина у ова,не дека не!Падот на Берлускони го осети Милан.Не само со тоа што станува просечен клуб,туку и со парите со кој располагаат.Не се толку финансиски моќни.Голем плус за амбициозните клубови во Италија.
Идејата пак за реномиран спортски центар е убава работа која ќе внесе дополнителни приходи и ако тоа го гледа Дела Вале како примарна цел ОК,не гледам ништо лошо во тоа.Убеден сум дека трансфер маркетото можеше да биде подобар,но убеден сум дека не го прави Дела ВАле од што несака да ги израдува навивачите.Човеков дадде преку 15 милиони евра да биде вратено името Фиорентина,кога бивме во серија Ц и кога настапувавме под името Флорентија Виола,така да нема причина да му наштети на клубот со некоја политика своја...
И убаво ми текнува пред три лета кога бев уште повеќе разочаран од играчите кој дојдоа тогаш.Семиоли,Виери,Освалдо...тапа беше трансфер маркетот!!!Но сепак таа година Фиорентина го бутна Милан од ЛШ и стигна до полуфинале во Купот на УЕФА кај што според мене изгубивме несреќно!Таа година исто загубивме голем играч.Тони во Баерн за 11 милиони:toe:Точно дека го имавме според мене најакиот централен бек Ујфалуши али пак го немавме Варгас,Џила,Јоветич...FORZA VIOLA и Јо-Јо гол да даде денес:smir:
:pos2::pos2::pos2:

Стварно Милан не се просечен клуб .... ти фали едно ПОД пред тоа *просечен* :smir:

Честито победата :) Не се сомневав бар денес :D

опаа, па нас не посетувале и други членови од форумот хе хе.
Абе Леонардо може вода да му носи на Прандели.

abe kaj bese toa germanceto savio???. AJDE na red se LION, mora da im vratime za lani gila 2 gola, ama eden i jovetic za pobeda.

Проработи и Џила.Класика италијански стил наметнавме на игра.Умртвивме све што идеше накај гол.Фреј немаше работа.Ја од сите сум задоволен како одиграа.Единствено МАркиони малце заеба некој топки али ОК.Сега да се сконцентрираме за со Лион.МИслам дека Муту ќе се врати ама би сакал да го видам у комбинација со Јоветич,нешто што уште не сум го видел од самиот почеток.

A kako se najavite, ke ne ima na kanal 5+ ili .... na net ke se glea. A tesko deka ke igraat mutu i jovetic zaedno, azso prandeli nesto ja menja formacijata, pocna da igra 4-4-2, so jovetic( i si zasluzi mesto vo prv tim, cela igra ja drzi na fiorentina) i Gila u napad mada mislam deka dvajcata da igraat ke gazime poso nema da znaat od kogo da se cuvaat.

Нема да има на ТВ пошто играат тој ден Барса-Интер,а втората би можела да биде Стандард-Арсенал.Незнам ама не верувам.Ако не на НЕТ ќе бараме.Јас ми сакал да играат Муту и Јоветич заедно пошто можат.Плус не играме 4-4-2 туку 4-2-3-1 значи Јоветич повлекува цело време и е секогаш бар 7-8 метри позади Џила,нешто како офанзивен среден ред или полушпиц така му доаѓа.Ја би го ставил Муту на таа позиција,Варгас да си остане лево,а на местото на Маркиони значи десно да оди Јоветич.Незнам колку може ама мислам дека е најдобро вака!Иначе некој информации за Лион!КОј ќе им игра кој нема да им игра!?Знам имаат повредени некој клучни играчи

"I always look to give balance to my team without unbalancing it. " - Milan Coach Leonardo.
hahahhahahhahahahahha
kolku me iznasmea ova znaci hahahahhaa
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

ах кога би можел да му шепнам на прандели или корвино да го земат рајан бабел. човекот бара друг тим, пред 2 години фиорентина го бараше но тој се одлучи за ливерпул.
колку само не ми прават кеф тоа маркиони, сантана, све тоа е потрошен материјал, све да се продаде :)
бабел мислам дека игра лево, али може и десно нели!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom