Има вистина у ова,не дека не!Падот на Берлускони го осети Милан.
Не само со тоа што станува просечен клуб,туку и со парите со кој располагаат.Не се толку финансиски моќни.Голем плус за амбициозните клубови во Италија.
Идејата пак за реномиран спортски центар е убава работа која ќе внесе дополнителни приходи и ако тоа го гледа Дела Вале како примарна цел ОК,не гледам ништо лошо во тоа.Убеден сум дека трансфер маркетото можеше да биде подобар,но убеден сум дека не го прави Дела ВАле од што несака да ги израдува навивачите.Човеков дадде преку 15 милиони евра да биде вратено името Фиорентина,кога бивме во серија Ц и кога настапувавме под името Флорентија Виола,така да нема причина да му наштети на клубот со некоја политика своја...
И убаво ми текнува пред три лета кога бев уште повеќе разочаран од играчите кој дојдоа тогаш.Семиоли,Виери,Освалдо...тапа беше трансфер маркетот!!!Но сепак таа година Фиорентина го бутна Милан од ЛШ и стигна до полуфинале во Купот на УЕФА кај што според мене изгубивме несреќно!Таа година исто загубивме голем играч.Тони во Баерн за 11 милиони

Точно дека го имавме според мене најакиот централен бек Ујфалуши али пак го немавме Варгас,Џила,Јоветич...FORZA VIOLA и Јо-Јо гол да даде денес:smir: