Зошто Лампард дрво, не беше толку лош. А, кај ти е Микел, никој не изигра како него (освен Иванович). А Калу едно играње, што да ти зборам...
Дополнение: Што му фалеше на Босингва? (Посебно во прво полувреме)
Лампард беше солиден, но можеше многу подобро. Плус, на полупразен гол, тој пласира ебаго.
ebati toa sredniot red sve dupka do dupka Ivanovic zver steta toj busmanot karvaljo koa ke dojde ovoj nema da igra...mora da se menjava ne e do skolari tolku znaat da igraat pak ke kazam ni treba nov golman..toj koa treba da se frli stoi koa ne treba on paradi mi pravi ebati supakot..Ajde moze u Januari ke odvrze keseto zosto ni treba napagac obavezno...vaka nisto ne pravime.....
Drugo gi kaznuva nekoj ovie Sudii ili ne imaat li oni nekoj eban sajt kade da se procita od toa ebenite greski so gi pravat...
Абе ај неме заебавај, кој спасуваше двапати на почетокот? Чех можда можеше да го спречи вториот гол, и тоа не би му го сметал како грешка. Топка од десет метри која поминала низ нозете на Тери (мислам тој беше) и оди во аголот на голот е тешко да се одбрани.
Не треба напаѓач, не треба голман, треба психолози.
Било поминало,вакви слаби резултати Мурињо немаше во 4 годишниот престој на клупата на Челси.А,Сколари ги има на 1/4 сезона.
Челси-Тотенхем 1-1(солидна игра)
Челси-Манчестер Ј. 1-1(слаба игра)
Клуж-Челси 0-0(тиња игра)
Челси-Ливерпул 0-1(мизерија)
Рома-Челси 3-1(катастрофа)
Челси-Барнли 1-1 (не ја гледав али по резултатот катастрофа)
Челси-Њукасл 0-0(слаба игра)
Бордо-Челси 1-1(мизерија)
Челси-Арсенал 1-2(катастрофа)
9 слаби резултати,засега.А,ако остане до крај Сколари ќе има повеќе да си знаете!
Ај со Њукасл можи не си гледал, ама која катастрофа ја виде денеска?
Ја кажав и пак ќе повторам, не треба после примен гол да се паѓа толку психолошки. Друг проблем не видов во Челзи. Тактички одлично игравме, топка не фатија мочковциве.
Ќе набројам малери:
Сме давале и ги поништувале...
(Со њукасл):
Oд Џо Кол
Потоа и топката ја помина линија, од лампард шутот и тоа не го признаа.
Со тотенхем.. од лампард се одби топката во нозете на негроно и овој најнормално си ја стави вгол.
Против ливерпол лига шампиони топката не ја помина линијата и призна гол за ливерпул. испаднавме.
Прошла сезона против незнам кого беше во 93 минута израмнија 1:1 и челзи ја пропушти титулата.
Лига шампиони финале 2007. Против Манч Дрогба 1 статива, Лампард 1 Пречка и Тери жалосно статива од пенал.
Доста беа од мене... набројувајте уште малери на челзи во последниве 4 год ... преку нос ми е дојдено!
За сите потврдувам, лично гледани и по неколку пати.
Болдираното: Виган.
Еве, уште еднаш се уверивме дека мора да се воведе технологија во фудбалот, се сеќавам fantomX ми кажа: Гледај си хокеј. Некогаш вакви ситуации решаваат кој ќе биде шампион. Незаслужено загубивте, ама тоа е.

Пак ќе ти кажам: Гледај си хокеј (на мраз). :helou:
Не поддржувам такво нешто и во фудбалот, па шо сака нека биди.
Знаеш што збориш ти бе?Со Арсенал бевме тотално отсечени.Средниот ред не можеше два паса да поврзе...Реализација никаква.Со Њукасл немавме среќа и не игравме блескаво како во почетокот на сезоната.И не ми кажувај ти дали јас не сум фан на Челси и да сменам аватар ок?
Па тактички се играше бе, Арсенал само 5-6 пати ја помина средината во 60 минути. Балак и Оби држеа цврсто на средината, за Тери и Иванович да не зборувам. Деко беше најотсечен, но Лампард, Кол и Босингва заедно со напаѓачите Калу и Анелка добро организираа напади.