Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата dajdo
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
ЈАС! Се додека Сколари е на Стемфорд, се е можно...

едно само ке казам се дотека сколари е тренер нема нисто ( без навреди ) но нависти сите дерби ги изгуби и тоа дома а сто ке се случи кога ке игра во гости :tapp:

Добро бе зошто сите сте се нафрлиле врз Сколари. Тој ја поставува тактиката ама сепак не игра на теренот, не промашува и не прави грешки. Денес доминиравме 60 минунти без проблем на тактички план, но благодарение на (како што кажа некој претходно) MAN OF THE MATCH примивме гол, и додека да се освестиме дојде и 2риот (и да не продолжам понатаму)...

Фантом не е крив судијата кога играме ние мизерно.Точно е дека голот на Ван Перси беше од офсајд,но и тоа е дел од играта,и ние сме давале голови од офсајд па што?
Едноставно кажав и пак ќе кажам.СКОЛАРИ НЕ Е ЗА ВО ЧЕЛСИ,И НЕКА ЗАМИНЕ ШТО ПОБРЗО ВО ПАКЕТ СО ДЕКО.Затоа што Деко е најголем дудуку што постои,и не за џабе го избрка Гуардиола од Барса.Лампард тапа,Балак дрво,Тери има кривица за постигнатите голови од Перси.Едниствено добро изигра денеска Калу и Иванович друг никој.Иначе јас мислам дека треба да се освести малку Роман и да размисли дека олку слаби резултати додека Мурињо беше немаше,и дека треба да го избрка Сколари.Дебитираше и Сток(ч) и тоа.Засега толку...

Се согласувам со она болдираното. Факт е дека Романович (Роман Абрамович) не требаше да му се меша во работата на Мурињо и накрај да го отпушти, затоа што сакале или нејќале со него имавме најдобри резултати. Кога сме кај него, баш добро му тргна во Италија, па нека се замисли сега некој околу тоа...

Од каде тоа дека денес бевме отсечени во средниот ред бе Даворе, напротив токму таму доминиравме. А Балак имаше за задача да неутрализира напади и добро ја извршуваше задачата, така да не гледам зошто него го напаѓате...

Ајде се надеваме дека ке се подобрат нештата оти ако продолжиме така... сјебани сме :tapp:

Многу фалеше Ди Санто да е спремен по мене, пошо Шток е дрво незаделкано уште, не е тој џокер за последни 10 минути... Дос Сантос од Тотенхем би бил супер решение за во напад, ама дали ќе го дадат на позајмица...
Не знам зошто не би го дале. Само шо сега бил повреден нешто колку шо знам, и не знам кога би се опоравил, а со тоа и дали вреди да го земаме. Џовани велам оти знајме дека е добар, млад, перспективен и мислам дека би имале најголеми шанси да го земиме него во јануари отколку некој друг (се разбира, без трошење астрономски суми).

Се согласувам со она болдираното. Факт е дека Романович (Роман Абрамович) не требаше да му се меша во работата на Мурињо и накрај да го отпушти, затоа што сакале или нејќале со него имавме најдобри резултати. Кога сме кај него, баш добро му тргна во Италија, па нека се замисли сега некој околу тоа...
Сега и да се мисли некој џабе е. Сега треба да се мисли на евентуално идно засилување во јануари, оти без трошење многу пари (според најавите на Бак и Кенион) потешко се најдува добро засилување. Пред се крилен играч за што и кажав претходно, пре се заради разновидност во тимот и можност за поставување на најразлично формации. Очигледно со моменталниов кадар, немаме таква разновидност.
Ова треба да мислат веќе споменатите Бак и Кенион, во кооперација со Сколари, а самиот Сколари треба да мисли, еве конкретно на Болтон, па на Клуж, Вест Хем...

Тоа и го велев, во зимскиот преоден рок треба некој крилен играч да се земи а не шпиц. Мислам на Џовани од Тотенхем да се позајми (ако не се фрлаат пари, како што најави Кенион). Затоа и денеска Калу беше буквално шпиц играч, и според мене подобро се снајде заедно со Анелка во напад, отколку да игра крилен играч.

Многу фалеше Ди Санто да е спремен по мене, пошо Шток е дрво незаделкано уште, не е тој џокер за последни 10 минути... Дос Сантос од Тотенхем би бил супер решение за во напад, ама дали ќе го дадат на позајмица...

Сакам да искоментирам за Дос Сантос.
Немам многу високо мислење за него. Зарем Барселона ќе го продадеше за толку малку ако поседува толку голем потенцијал како што се мисли?:toe:
Сепак ни јас негледам моментално некој квалитетен а лесно достапен за трансфер крилен фудбалер кој може да го засили Челзи.
Ми се плаче кога ќе ми текне на опасноста и жестината со која настапуваа Робен И Џ Кол кога играа во врвна форма и кога ќе ги споредам со Калу и Малуда денес. Место овој поселдниов можевме да го имаме Рибери за истите пари минатото лето :tapp:

Сакам да искоментирам за Дос Сантос.
Немам многу високо мислење за него. Зарем Барселона ќе го продадеше за толку малку ако поседува толку голем потенцијал како што се мисли?:toe:
Сепак ни јас негледам моментално некој квалитетен а лесно достапен за трансфер крилен фудбалер кој може да го засили Челзи.
Ми се плаче кога ќе ми текне на опасноста и жестината со која настапуваа Робен И Џ Кол кога играа во врвна форма и кога ќе ги споредам со Калу и Малуда денес. Место овој поселдниов можевме да го имаме Рибери за истите пари минатото лето :tapp:
Барселона го продаде затоа што се знае дека покрај Меси, Ето, Анри, Иниеста и Кркич нема да заигра многу и нема да може да го развие својот талент. Да гледаме реално, кој друг поквалитетен играч може да се земе во јануари? Па ако пак ги повторам изјавите на Кенион и Бак... А немаме разновидност на крилните позиции. Еве гледаме дека Калу е подобар како напаѓач во тандем со друг. Дали полека ќе се форсира и таква игра, со двајца напаѓачи, не знам. Го имаме и Дрогба сеуште, еве Калу, Ди Санто. 4-4-2 формација.

И ај да се насмејме малку.
Балак................право во целта!

И да, во вторник или во среда играме во 3-то коло на ФА Купот против Southend United на Стемфорд Бриџ. Верувам дека сега или сериозно ќе се сфати работата, и уште во прво полувреме ќе ги наполниме со 3, 4 гола, или пак да се пуштат младинците на „калење“, па шо биде нека биде.

"Chelsea and the referee (were responsible for the defeat) because Arsenal scored the first goal one metre in front of our players and in the first half the same linesman gave (Salomon) Kalou offside when it was not," said the Blues boss.

Абе се е јасно....Арсенал постигна 3 гола и победи...

lelelele Chelsea osvoi samo 1 bod na domasen teren so rivalite od prvata 4-ka,tocno deka i Man United osvoi tolku ama site na gostinski teren,ama u 2 del od sezona SVI NA OLD TRAFFORD

leleeee toj ivanovic ne mozam da go podneseam
zlaten alex na klupa so misli skolari
Не можеш да го поднесеш? па денеска според мене тој беше најдобар во дефанзива. Едноставно, му дишеше у врат на Адебјор не му дае да мрдне. После затоа го заменија со Бентнер, да се добие на снага али и тој не се снајде баш. Еден дуел неможеше да го надмине, браво одличен дефанзивец.

Дечко гледај почесто Фудбал, што да ти кажам друго , типот за некоја година ако остане во овој тим ке биде стандарден првотимец во тимот и партнер на Тери во одбраната. :toe:

п.с. Веќе е стандарден првотимец во Репрезентацијата на Србија, има и постигнато два гола ( Франција и Литванија ) .

п.п.с. Може да игра и како бек и како централен дефанзивец .

Ха ха ха,да да најмалце од сите што ја кажувам реалноста.Ок,како ќе кажете више не ни пишувам овде и готово.
Не се замарај со мислењата на другите, само ти знаеш колку си фан на Челси... За натаму, ти си знаеш :smir:

ехххх од кај да почнам незнам:nenene:
1. деко и ањелка неможам да ги смислам во составот на челзи!:kesa:
2.На линиските судии треба излеа кај трпе очниот да ги пратиме да им дадат подобар диоптер на начарите оти очигледно е дека не гледаат како сто треба!
3.одбраната мора да се воигра,терри воопшто не наликува на тој што беше од пред неколку сезони,иванович покажува дека има во него тоа што треба за да биде одличен дефанзивец
4.од 3 дерби дома што ги изигравме дури два порази и едно реми мн. гаден скор ќе мора на гости да ги газиме излеа!
5.сколари е добар тренер макар сто ја сум за мурињо,на чоекот му треба напаѓач не може со еден килав ањелка да се тепа арсенал или манчестер!

мн ми е жал што првиот пост за мојот омилен тим ми е негативен
ајде има време да се издржи до нова година без пораз мислам дека че се вратиме на права патека.

2.На линиските судии треба излеа кај трпе очниот да ги пратиме да им дадат подобар диоптер на начарите оти очигледно е дека не гледаат како сто треба!
3.одбраната мора да се воигра,терри воопшто не наликува на тој што беше од пред неколку сезони,иванович покажува дека има во него тоа што треба за да биде одличен дефанзивец
4.од 3 дерби дома што ги изигравме дури два порази и едно реми мн. гаден скор ќе мора на гости да ги газиме излеа!
5.сколари е добар тренер макар сто ја сум за мурињо,на чоекот му треба напаѓач не може со еден килав ањелка да се тепа арсенал или манчестер!

мн ми е жал што првиот пост за мојот омилен тим ми е негативен
ајде има време да се издржи до нова година без пораз мислам дека че се вратиме на права патека.
Не сум фан на челзи и извинете шо се убацувам али...Кај ги најде баш тие 2ца бе?АЊелка е прв стрелец у ПЛ а деко е топ играч од секоја страна гледано...али ок твое мислење.

Абе се е јасно....Арсенал постигна 3 гола и победи...
Да бе, од шо многу сакаат голови да постигнуваат и се многу „способни“, мораа сами гол да си „пикнат“. И кога не можеа да погода кај шо треба, уствари не се приближија до целта, требаше Ван Перси, кој мисли дека МОЖЕБИ(?!?!?!?!) бил во офсајд, да биди еден метар пред одбраната за да влези во шанса и да дај гол. Секоја чест, феноменални се Арсенал. :jaj:

И јас истото го мислев, ама сезонава ги видовме и Тери - Иванович и Тери - Алекс. И морам да кажам дека го сменив мислењето, Тери - Иванович е подобар тандем, ма кој му треба само воигрување, т.е. повеќе утакмици заедно. Карваљо можи да си оди слободно според мене (и то одамна).

За одбраната кажав сега, воиграување на Тери и Иванович.
Шо да се прај, цчера требаше да се победи ако гледаме реално, ама...:toe:
Јас уште верувам во Дрогба (барем сезонава и следната) ако зборуваме за класичен шпиц + Ди Санто. Крилен играч е мајката, пошто гледаме дека Џо Кол појќе е повреден него шо игра, а Малуда колку и да се труди, тоа не можи да му се негира, пак нема некој посебен ефект. Калу видовме дека поарно му оди како напаѓач, меѓутоа во тандем со некој друг.

Не сум фан на челзи и извинете шо се убацувам али...Кај ги најде баш тие 2ца бе?АЊелка е прв стрелец у ПЛ а деко е топ играч од секоја страна гледано...али ок твое мислење.
Скоро сите голој ги има даено против 3 од 15 клуба против кој сме играле досега. Треба да го сметаме за екстра напаѓач? Дека врши работа врши, не е лош, ама и Дрогба под итно ни треба назад.
Деко е топ играч само при додавања и слободни удари....и тоа во 2 од 15 натпревари сезонава. Шо треба и за него да велиме? Да го величаме? Ако гледаме ти ко шо велиш, сите се топ играчи во Челзи гледано од секоја страна, ама не е така.

Да се надоврзам, Кенион не го пушта Дрогба никаде.
@Хелз, колку и да зборуваме, Анелка го нема следново: „Тој е еден од оние фудбалери кои можат да ја направат разликата“ - заврши извршниот директор на Челзи (за Дрогба).

ФА нема да го казни Сколари.
ФА не треба ни да помисли да ко казни Сколари, оти цел свет знај дека едноставно Сколари е 100% во право за секој кажан збор, а штетата за Челзи е голема.

Чех не очекува извинување од судијата.
И никој не би требало да очекува, иако и те како би требало да има извинување. Па не беше милиметарски офсајд ебаго.1 метар!!! :toe:

Да бе, од шо многу сакаат голови да постигнуваат и се многу „способни“, мораа сами гол да си „пикнат“. И кога не можеа да погода кај шо треба, уствари не се приближија до целта, требаше Ван Перси, кој мисли дека МОЖЕБИ(?!?!?!?!) бил во офсајд, да биди еден метар пред одбраната за да влези во шанса и да дај гол. Секоја чест, феноменални се Арсенал. :jaj:

Брат ,не се замарај со непотребни постови ,не одговарај на провокации ,сите знаеме што се случи и нема потреба постојано да се повторува ,офсајт беше ,знае цел свет ,немора веднаш со навреди...не сме ништо криви ние ,ако кренеше знаменце ке беше запрена акцијата ,тоа е...:smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom