Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата dajdo
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Kakva nepravda. Vakvi sudii zaslusuvaat samo besilka i nisto poveke. Mora da se vovedat TV kameri za proverka. Kako ne mu bese sram na gnidana Van Persi da se raduva na toj gol. Nemam zborovi.

ebati toa sredniot red sve dupka do dupka Ivanovic zver steta toj busmanot karvaljo koa ke dojde ovoj nema da igra...mora da se menjava ne e do skolari tolku znaat da igraat pak ke kazam ni treba nov golman..toj koa treba da se frli stoi koa ne treba on paradi mi pravi ebati supakot..Ajde moze u Januari ke odvrze keseto zosto ni treba napagac obavezno...vaka nisto ne pravime.....

Drugo gi kaznuva nekoj ovie Sudii ili ne imaat li oni nekoj eban sajt kade da se procita od toa ebenite greski so gi pravat...

Фантом не е крив судијата кога играме ние мизерно.Точно е дека голот на Ван Перси беше од офсајд,но и тоа е дел од играта,и ние сме давале голови од офсајд па што?
Едноставно кажав и пак ќе кажам.СКОЛАРИ НЕ Е ЗА ВО ЧЕЛСИ,И НЕКА ЗАМИНЕ ШТО ПОБРЗО ВО ПАКЕТ СО ДЕКО.Затоа што Деко е најголем дудуку што постои,и не за џабе го избрка Гуардиола од Барса.Лампард тапа,Балак дрво,Тери има кривица за постигнатите голови од Перси.Едниствено добро изигра денеска Калу и Иванович друг никој.Иначе јас мислам дека треба да се освести малку Роман и да размисли дека олку слаби резултати додека Мурињо беше немаше,и дека треба да го избрка Сколари.Дебитираше и Сток(ч) и тоа.Засега толку...
Добро, дали гледаше шо се случуваше до ебаната 60 минута? Како само одлично тактички стоевме? Сколари како да ме послушал кога велев дека треба со двајца напаѓачи. Анелка и Калу беа наистурени, Калу дури и најистурен напред. Калу не го бива како страничен, ама како шпиц во тандем со еден физички посилен од него играч стои многу добро. Деко и Лампард играа странично во средината, Оби и Балак ја држеа средината цврсто. Иванович не го оставаше да диши Адебајор. Бековите одлично во офанзива.
Како што кажав, не е само човекот на натпреварот одлучувачки фактор, туку како само психолошки паднаа играчите по тој нерегуларен гол. Истото се случи и против Ливерпул (добро, голо беше регуларен тогаш), и реков дека Сколари мора да поработи и на психолошки план оти Челзи очигледно не знае да се снајде по примен гол. Истото беше и против Рома.

Да се надеваме дека ќе победи. Ако не, гитла од Челси...

Него, што било, поминало. Ајде сега да победат против Клуж. Ако не успеат во тоа, сите нека врзат камења и право во Темза!!
А шо ко ќе се победи Клуж? Како шо лани очекував успех само во ЛШ (по бркањето на Мурињо, и доаѓањето на Аврам) и тоа и се случи (финале е добар успех, иако не е споредува со победа во него). Така и годинава очекувам само успех во Премиер Лига. Очигледно Челзи игра добро само кога противничката екипа остава малку повеќе простор за игра. Кој тоа ќе го дозволи, Мурињо или Пеп Гвардиола, Фергусон, Бенитез, ете пак Спалети, па и еден Пуел од Лион... Кој?
Си реков, од ко се виде против Ливерпул како стои Челзи, ќе се направи нешто. Ама истото се повторува од утакмица во утакмица кога играме со некој силен противник. Само што сега и помошникот судија добро ја „зачини“ работата.

Фантом не е крив судијата кога играме ние мизерно.Точно е дека голот на Ван Перси беше од офсајд,но и тоа е дел од играта,и ние сме давале голови од офсајд па што?толку...

Ќе набројам малери:

Сме давале и ги поништувале...
(Со њукасл):
Oд Џо Кол

Потоа и топката ја помина линија, од лампард шутот и тоа не го признаа.

Со тотенхем.. од лампард се одби топката во нозете на негроно и овој најнормално си ја стави вгол.

Против ливерпол лига шампиони топката не ја помина линијата и призна гол за ливерпул. испаднавме.

Прошла сезона против незнам кого беше во 93 минута израмнија 1:1 и челзи ја пропушти титулата.

Лига шампиони финале 2007. Против Манч Дрогба 1 статива, Лампард 1 Пречка и Тери жалосно статива од пенал.

Доста беа од мене... набројувајте уште малери на челзи во последниве 4 год ... преку нос ми е дојдено!

Еве, уште еднаш се уверивме дека мора да се воведе технологија во фудбалот, се сеќавам fantomX ми кажа: Гледај си хокеј. Некогаш вакви ситуации решаваат кој ќе биде шампион. Незаслужено загубивте, ама тоа е.

Зошто Лампард дрво, не беше толку лош. А, кај ти е Микел, никој не изигра како него (освен Иванович). А Калу едно играње, што да ти зборам...
Дополнение: Што му фалеше на Босингва? (Посебно во прво полувреме)

Босингва изигра едно полувреме добро а јас зборам за цел натпревар.Лампард?Лампард беше дрво невидено,две шанси колосални промаши и викаш дека добро играл,ај не заебавај.Микел се вклопи во сивилото на целата екипа,кога игра цел тим слабо ќе игра и тој.

Било поминало,вакви слаби резултати Мурињо немаше во 4 годишниот престој на клупата на Челси.А,Сколари ги има на 1/4 сезона.

Челси-Тотенхем 1-1(солидна игра)
Челси-Манчестер Ј. 1-1(слаба игра)
Клуж-Челси 0-0(тиња игра)
Челси-Ливерпул 0-1(мизерија)
Рома-Челси 3-1(катастрофа)
Челси-Барнли 1-1 (не ја гледав али по резултатот катастрофа)
Челси-Њукасл 0-0(слаба игра)
Бордо-Челси 1-1(мизерија)
Челси-Арсенал 1-2(катастрофа)

9 слаби резултати,засега.А,ако остане до крај Сколари ќе има повеќе да си знаете!

Мењавај аватари ти не си фан на челзи

Мењавај аватари ти не си фан на челзи

Знаеш што збориш ти бе?Со Арсенал бевме тотално отсечени.Средниот ред не можеше два паса да поврзе...Реализација никаква.Со Њукасл немавме среќа и не игравме блескаво како во почетокот на сезоната.И не ми кажувај ти дали јас не сум фан на Челси и да сменам аватар ок?

Зошто Лампард дрво, не беше толку лош. А, кај ти е Микел, никој не изигра како него (освен Иванович). А Калу едно играње, што да ти зборам...
Дополнение: Што му фалеше на Босингва? (Посебно во прво полувреме)
Лампард беше солиден, но можеше многу подобро. Плус, на полупразен гол, тој пласира ебаго. :toe:

ebati toa sredniot red sve dupka do dupka Ivanovic zver steta toj busmanot karvaljo koa ke dojde ovoj nema da igra...mora da se menjava ne e do skolari tolku znaat da igraat pak ke kazam ni treba nov golman..toj koa treba da se frli stoi koa ne treba on paradi mi pravi ebati supakot..Ajde moze u Januari ke odvrze keseto zosto ni treba napagac obavezno...vaka nisto ne pravime.....

Drugo gi kaznuva nekoj ovie Sudii ili ne imaat li oni nekoj eban sajt kade da se procita od toa ebenite greski so gi pravat...
Абе ај неме заебавај, кој спасуваше двапати на почетокот? Чех можда можеше да го спречи вториот гол, и тоа не би му го сметал како грешка. Топка од десет метри која поминала низ нозете на Тери (мислам тој беше) и оди во аголот на голот е тешко да се одбрани.
Не треба напаѓач, не треба голман, треба психолози.

Било поминало,вакви слаби резултати Мурињо немаше во 4 годишниот престој на клупата на Челси.А,Сколари ги има на 1/4 сезона.

Челси-Тотенхем 1-1(солидна игра)
Челси-Манчестер Ј. 1-1(слаба игра)
Клуж-Челси 0-0(тиња игра)
Челси-Ливерпул 0-1(мизерија)
Рома-Челси 3-1(катастрофа)
Челси-Барнли 1-1 (не ја гледав али по резултатот катастрофа)
Челси-Њукасл 0-0(слаба игра)
Бордо-Челси 1-1(мизерија)
Челси-Арсенал 1-2(катастрофа)

9 слаби резултати,засега.А,ако остане до крај Сколари ќе има повеќе да си знаете!
Ај со Њукасл можи не си гледал, ама која катастрофа ја виде денеска? Ја кажав и пак ќе повторам, не треба после примен гол да се паѓа толку психолошки. Друг проблем не видов во Челзи. Тактички одлично игравме, топка не фатија мочковциве.

Ќе набројам малери:

Сме давале и ги поништувале...
(Со њукасл):
Oд Џо Кол

Потоа и топката ја помина линија, од лампард шутот и тоа не го признаа.

Со тотенхем.. од лампард се одби топката во нозете на негроно и овој најнормално си ја стави вгол.

Против ливерпол лига шампиони топката не ја помина линијата и призна гол за ливерпул. испаднавме.

Прошла сезона против незнам кого беше во 93 минута израмнија 1:1 и челзи ја пропушти титулата.

Лига шампиони финале 2007. Против Манч Дрогба 1 статива, Лампард 1 Пречка и Тери жалосно статива од пенал.

Доста беа од мене... набројувајте уште малери на челзи во последниве 4 год ... преку нос ми е дојдено!
За сите потврдувам, лично гледани и по неколку пати.
Болдираното: Виган.

Еве, уште еднаш се уверивме дека мора да се воведе технологија во фудбалот, се сеќавам fantomX ми кажа: Гледај си хокеј. Некогаш вакви ситуации решаваат кој ќе биде шампион. Незаслужено загубивте, ама тоа е.
:)
Пак ќе ти кажам: Гледај си хокеј (на мраз). :helou:
Не поддржувам такво нешто и во фудбалот, па шо сака нека биди.

Знаеш што збориш ти бе?Со Арсенал бевме тотално отсечени.Средниот ред не можеше два паса да поврзе...Реализација никаква.Со Њукасл немавме среќа и не игравме блескаво како во почетокот на сезоната.И не ми кажувај ти дали јас не сум фан на Челси и да сменам аватар ок?
Па тактички се играше бе, Арсенал само 5-6 пати ја помина средината во 60 минути. Балак и Оби држеа цврсто на средината, за Тери и Иванович да не зборувам. Деко беше најотсечен, но Лампард, Кол и Босингва заедно со напаѓачите Калу и Анелка добро организираа напади.

Мое мислење според мене влеговме во криза,и тоа длабока.Наредно коло ако не ги тепаме Болтон на гости,Сколари може да почне да се пакува!

Челзи доминираше БАШ ВО СРЕДИНАТА се до голот од офсајд.

Против Њу Касл само статистика ќе ти покажам покрај 2та поништени гола.

MATCH STATS
Possession: Chelsea 70% - Newcastle United 30%
Shots (On Target): Chelsea 33 (9) - Newcastle United 2 (0)
Corner Kicks: Chelsea 8 - Newcastle United 1
Fouls Committed: Chelsea 13 - Newcastle United 14

И? Што напинаш против фактите а си „челзи фан“...

Мое мислење според мене влеговме во криза,и тоа длабока.Наредно коло ако не ги тепаме Болтон на гости,Сколари може да почне да се пакува!
Длабока плитка, во криза сме не порекнувам. Резултатска пред се,а тоа е најважно.

И пак, ПСИХОЛОЗИ бе Сколари!!!!!

Фала за честитките за натпреварот што ги примифме
ама сепак морам да ви честитам за добрата игра
посебно во првото полувреме кога можда не беше заслужено но поведофте
па потоа се свртија работите а топката од Босингва беше допрена и поради тоа негово подбутнување не досуди судијата офсајд за првиот гол
сепак одлична утакмица...!!!
и со среќа понатаму во сезоната
и без никаква навреда
а до Davor Josifoski што остави кај нас кој стигне ве победува на Стемфорд
не е точно поради тоа што имате само 3 порази во 90 натпревари дома не е тоа баш кој стигне :helou:

Челзи доминираше БАШ ВО СРЕДИНАТА се до голот од офсајд.

Против Њу Касл само статистика ќе ти покажам покрај 2та поништени гола.

MATCH STATS
Possession: Chelsea 70% - Newcastle United 30%
Shots (On Target): Chelsea 33 (9) - Newcastle United 2 (0)
Corner Kicks: Chelsea 8 - Newcastle United 1
Fouls Committed: Chelsea 13 - Newcastle United 14

И? Што напинаш против фактите а си „челзи фан“...

Против Њукасл од 25 шута не дадовме ниту еден гол,тоа е слаба реализација.А,против Арсенал Балак и Деко беа тапи,и Лампард али колку толку беше посолиден за разлика од нив.Микел бепе дрвце.Доминиравме во средниод ред?Можеби во првите 30 минути,А,верувај дека сум поголем фан на Челси од тебе!

По двата гола примени набрзина се осети нервозата кај нас, не можевме една асална акција да врземе... Очекував појќе од Анелка и од Балак во овој меч, потфрлија тотално двајцата.

Сколари иначе изјави дека ако не победи против Клуж, се пакува и правац дома. Не знам дали да се радвам или да сум тажен за оваја изјава после вакви резултати дома.

Иначе Давор, не се пали за џабе, знајме сите колку си навивач, најмалце од сите на темава.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom