Real are the biggest attack dogs in the world of transfers. They are aggressive, persistent and need only a sniff of blood to rip the throat right out of any smaller club.
еве што пишува на еуроспорт. многу убаво и точно си пишува
So when Calderon, the king of the hostile purchase, tells you he "deplores" your behaviour, you know you must have been staggeringly tactless.
а ова за гомното од човек калдерон
јас сум закоравен челзи фан, кога тие не играат не ни уживам во фудбалот.
искрено сакав да дојде робињо во клубот, бидејќи е одличен играч.
мора да го сватиме што отиде во сити. калдерон ќе го држеше на клупа цела сезона и ќе пропаднеше како играч.
или беше сити или клупата на реал. на челзи не го даваа. им дадовме робен за 37 нели? епа за овој 38 беа доволни, но реал очигледно не сакаше да го продаде, што е во ред.
од кога кажа овој дека сака да си оди и тоа во челзи и беше упорен во изјавите, видоа не видоа го дадоа на сити, оти и за нив е лошо да седи на клупата, ќе му падне цената, кога веќе сака да си оди.
друго, абрамович и вампирот кенион не смеат само да лепат пари за трасфери колку што ќе им се побара од почеток, бидејќи тогаш ќе има една цена за челзи, а друга за останатите клубови кои сакаат да купат одреден фудбалер.
мора и тактички да се преговара. знаеме дека парите нему се проблем на клубот, но не смее да се расфрла со нив, оти после и другите клубови од кои се купува со тие пари ангажираат врвни играчи.
го поддржувам робињо што отиде во сити, иако не ми се допаѓа тоа.
а крив за овие случувања е калдерон бидејќи не ги слушаше желбите на фудбалерот кој иако требаше без проблем да игра во првиот состав, тој повеќето од годините поминати во реал беше резерва.
играчите се луѓе, не се роботи.
мислам дека вербата и љубовта на робињо во реал ја снема кога го понудија во пакет за трансверот на роналдо. тој потег ја прекина неговата љубов кон клубот.