Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата dajdo
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Чекај бе, вие ако сте револтирани од недоаѓањето на Робињо, можеби Челзи сфаќа дека погрешиле и дека се они виновни. Вие мислите едно, можеби управата на Челзи мисли друго. Со ваква ситуација не се расипуваат така едноставно односите...И ние ви го дадовме Макелеле, вие ни го дадовте Робен, и се надевам дека ќе продолжи така. Не донесувајте заклучоци пред време...

Чекај бе, вие ако сте револтирани од недоаѓањето на Робињо, можеби Челзи сфаќа дека погрешиле и дека се они виновни. Вие мислите едно, можеби управата на Челзи мисли друго. Со ваква ситуација не се расипуваат така едноставно односите...И ние ви го дадовме Макелеле, вие ни го дадовте Робен, и се надевам дека ќе продолжи така. Не донесувајте заклучоци пред време...

Да бе, ај ако не да ги избришиме сите Фан Клуб теми, пошо нели шојмат ние да мислиме, управите се битни.

Ние одсекогаш сме имале одлични односи со ПСВ на пример, со Портсмут (неколку пати наши играчи таму на позајмица оделе) и тако даље. Реал стоеше добро со неколку клубови, ама трансфер политиката, куропецањето и непромисленоста на претседателите ги донесе до ова дереџе.

Да бе, ај ако не да ги избришиме сите Фан Клуб теми, пошо нели шојмат ние да мислиме, управите се битни.

Ние одсекогаш сме имале одлични односи со ПСВ на пример, со Портсмут (неколку пати наши играчи таму на позајмица оделе) и тако даље. Реал стоеше добро со неколку клубови, ама трансфер политиката, куропецањето и непромисленоста на претседателите ги донесе до ова дереџе.

Не реков дека не е важно нашето мислење, него донесувате одлуки како да сте сопственици на Челзи, ќе се расипел односот со Реал. Нема потреба...

И ние имаме добри односи со Квинс Парк Ренџерс (Бриаторе) :pos2::pos2::pos2: Не сме ние...:pos2::pos2::pos2:

Ај ај ја отупевме више, треба да се иде у школо!:pos2::pos2:

Real are the biggest attack dogs in the world of transfers. They are aggressive, persistent and need only a sniff of blood to rip the throat right out of any smaller club.

еве што пишува на еуроспорт. многу убаво и точно си пишува

So when Calderon, the king of the hostile purchase, tells you he "deplores" your behaviour, you know you must have been staggeringly tactless.

а ова за гомното од човек калдерон

јас сум закоравен челзи фан, кога тие не играат не ни уживам во фудбалот.

искрено сакав да дојде робињо во клубот, бидејќи е одличен играч.

мора да го сватиме што отиде во сити. калдерон ќе го држеше на клупа цела сезона и ќе пропаднеше како играч.

или беше сити или клупата на реал. на челзи не го даваа. им дадовме робен за 37 нели? епа за овој 38 беа доволни, но реал очигледно не сакаше да го продаде, што е во ред.

од кога кажа овој дека сака да си оди и тоа во челзи и беше упорен во изјавите, видоа не видоа го дадоа на сити, оти и за нив е лошо да седи на клупата, ќе му падне цената, кога веќе сака да си оди.

друго, абрамович и вампирот кенион не смеат само да лепат пари за трасфери колку што ќе им се побара од почеток, бидејќи тогаш ќе има една цена за челзи, а друга за останатите клубови кои сакаат да купат одреден фудбалер.

мора и тактички да се преговара. знаеме дека парите нему се проблем на клубот, но не смее да се расфрла со нив, оти после и другите клубови од кои се купува со тие пари ангажираат врвни играчи.

го поддржувам робињо што отиде во сити, иако не ми се допаѓа тоа.

а крив за овие случувања е калдерон бидејќи не ги слушаше желбите на фудбалерот кој иако требаше без проблем да игра во првиот состав, тој повеќето од годините поминати во реал беше резерва.

играчите се луѓе, не се роботи.

мислам дека вербата и љубовта на робињо во реал ја снема кога го понудија во пакет за трансверот на роналдо. тој потег ја прекина неговата љубов кон клубот.:toe:

не знам дали беше газдата на портсмут или бирмингем, важно еден од овие два клуба се заблагодарија што абрамович им помогнал со тоа што им дал добри фудбалери кои можеле да си ги дозволат.

не ми текнува кои беа играчите. мислам дека беше јарошик и тој црнецот од холандија, а можеби и џереми.

тој потег на абрамович да ги пушти скоро за никакви пари беше многу добар бидејќи немаше место за играчите во првиот тим со доаѓањето на други играчи, а да седат на клупата не е добро а кариерите нивни

значи, пак не излезе гомнар ко калдерон

Бизнис бе луѓе, ако им го гледаш гајлето на другите, си пропаднал.

Доста беше дискусија за Калајнодерон и слично, да продолжиме со ФК Челзи дискусија, сега излегувам, да не морам да бришам вечер.

Џабе волку тупење кога е кристално јасно дека Челзи ќе го имаше играчот ако дадеа 2 мил евра повеќе.
За Калдерон беше апсолутно неприфатливо да го даде Робињо за помалку од 40 мил евра, зошто? Робињо веќе се покажа во јавноста како пиче плачејќи за ојдовен трансфер и Калдерон нормално постапи најспортски што можеше, јавно кажа дека може да си оди доколку некој плати за него минимум 40 мил евра.
Епа драги мои кога Челзи не беше спремен да го исполни примарниот услов за откупување на договорот на играчот не знам што очекувавте, тупеа вашите до бескрај, се ценкавте претерано иако Калдерон си кажа која му е цената на играчот и едноставно не смееше пак да попушти откако му дозволи на Робињо да си оди за одредена сум, е кога не сакате да ја платите не знам зошто волку гласно плачете и јадете бурек, е во меѓувреме се јави една понуда од Манчестер Сити, и шо се буните, типците си дадоја и повеќе пари од бараното и нормално си добија играч, што би рекле србите, “ако ти неќеш има ко хоќе“.

Можеби очекувавте некоја милост грубо кажано, Фантом_ох зборува за фиктивни клупски пријателства со кои јас досега се немам сретнато, ај можеби ќе ви пратат алва од Портсмут за Божиќ.

Фудбалот е бизнис, очигледно Кенион знае многу малку за истиот, лани исто вака ви пропадна и трансферот со Дани Алвес, сега Робињо, преиспитајте се самите себе пред да критикувате други.

Едит: Се извинувам не го видов предупредувањето, бришете ако е потребно.

Од овој момент ги замолувам сите да не праат муабет за Робињо,туку за Челси!На страницата на Челси има анкета дали навивачите се задоволни од сегашниот тим?Повеќе од 60% не се:toe:

Читав по форумчињата англиски и наидов на ова:
Is it just me or does anyone else kind of wish Mourinho was still in charge at Chelsea purely for the press conference he'd give on missing out on Robinho?
:pos2::pos2::pos2:
Закон. Замислете го Мурињо бесен на Кенион. Priceless.

da da istoto ke go kazam i jas dosta bese toa pisuvanje za robinho....a isto i ja se soglasuva so anketata...normalno deka nema da sme zadovolni...mislam deka ni treba uste barem eden napaga4....:toe:

А бе ај бе. Најбогати сме биле нема шо, од Сити ја изгубивме битката со пари. Божееееееееее. :tapp: Романчо може да се лути и да плаче за најголемиот пораз до сега.
Плус, не верувам дека Робињо толку сакаше да дојде. Ако сакаше , немаше да потпише со нив, на сила ништо не бива. Нему му е било битно да си оди од Реал и да дојде на Островот. Ништо друго.. Му ебам циганот:pusk:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom