Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
ifpBZaCb1USCH.gif

"Извини журим." :D

Срека што го имаме Тери вистинскиот лидер, иначе примивме уште 2-3 гола

Spored odigranoto od dvata meca,Sparta definitivno zasluzeno ke se plasiraa vo slednata runda.No shto e tuka e.
Mizerno.Kejhil i Azpi naivno reagiraa,primivme glup gol.
Torres.Pa ova ne e mozno.Ova e vrv.Covekot ne moze gol da daj od nikakva pozicija.Kakvi topki mu mestea pa ova ne e mozno.Stvarno ne znam sho da recham za Torres poveke.
Hazard.Deteto e zlato.Genij.

Toa e...cekam shto pobrzo da zavrshat site natprevaruvanja i da ne gi gledam poveke krofnarot i Torres vo klubot.

Ацпиликуета: „добар“
Кејхил: иако имаше 2 блокирања сепак е просек (не само на овој натпревар - во глобала)
Тери: добар
Бертран: добар е да се игра на позиција лев бек - крило никако
Рамирес: прво полувреме ништо, второ живна
Микел: стандардно добар, одлично сечеше кога имаше обид да се помине преку него, а и добри топки даваше
Мозес: добар е, само уште малку му треба за она завршното (да се одлучи порано до каде може да стигне)
Мата: нема потреба да се зборува за него...:cuc:
Оскар: добар за поврзување на играта со одлична визија
Торес: џабе е колку и да „се труди“, а притисок голем... Денес на почетокот беше малку жив, си викам добро е, но сепак ме демантира подоцна :notworthy: ... Што не го бива, не го бива особено тука (можеби за во Атлетико М ќе биде ОК, ама само можеби, не верувам да има таков притисок како тука...)
Хазард: добар за заживување на играта, внесува брзина и динамичност, одлични продори и одличен шут. Случајот со болбој само го прави повеќе самоуверен го докажува и уште ќе го докажува...(y)

За натпреварот во глобала слабо иако имаше добри поединци кои ги спомнав претходно, но Спарта не треба да е мерило за екипа со вакви играчи. Можеби заради навивачите кои немаат доверба во тренерот, на некој начин сакаат да влијаат кај Роман, но тоа не би требало според мене да се одразува на играта. Треба да се игра за клубот, за нас фановите.........

Мало изнесување во врска со блиската иднина на клубот.

На лето враќање на Куртоа од позајмица и често ротирање со Чех (пола-пола да биде соодносот на одиграните натпревари). Чех се почесто почнува да прави непромислени испади.
Одбрана: Кејхил на клупа Луиз и Ивановиќ/Тери да бидат централно, Кол/Бертран лево и Ацпиликуета/Ивановиќ десно во зависност од противникот против кој се настапува („физичка“ или „техничка“ екипа).
Средина: Лампард нов договор (и честа ротација) првично со Оскар. Микел ротација со Ромеу/Есиен (но почесто Микел или Ромеу да игра, а не Есиен со оглед на повредите што го мачеа - не е истиот) или Рамирес. Нема потреба од нов ДМФ.
Хазард, Мата и Оскар често да се наоѓаат како прв избор, одлично се надополнуваат еден со друг.
Марин клупа или продавање (не го сакам ич, пишував дека сум скептик за него).
Напад: се знае Торес надвор од клубот. Враќање на Лукаку и заедно со Ба да се прв состав (може и настап со еден напаѓач, во зависност од формацијата која ќе се преферира). Мозес ќе го сместам тука како надополнување на кој било од претходните двајца.
Фереира, Малуда и Бенајун, Торес на 01.08.2013 да ги нема (иако за Фереира ќе ми биде криво,добар е, но стар е веќе)...
Брума, Ван Анхолт, Какута, Мекехран, Давилиа, бразилецот што го земаа десен бек, Калаш, Де Брјун, Чалоба, Бамфорд....(болдираните да останат на позајмица, италик не знам ништо за нив, другите може да се продадат - според мене)

И САЛАМ ТРЕНЕР СО АВТОРИТЕТ (да му се даде слобода и време од барем 2-3 години мин)

И уште нешто што сакам да кажам е дека на натпреварот во купот, Мата буквално одбра (на тацна) да му асистира на Лампард за третиот гол што докажува дека се повеќе и повеќе се врзува за клубот, за легендите коишто ги има овој клуб.... Се надевам до крајот на кариерата ќе остане тука, по никоја цена не смее да се даде овој играч :cuc::cuc::place:

Поздрав

Првпат во живот можеби ми се деси да не догледам утакмица на Челзи, ги пропуштив последните 15 минути, отидов на фудбал.
Ми се јавија и ми кажаа дека сме дале во последни минути гол и тоа многу добар. Хазард ја завршил работата како што треба.

Хазард и Мата се играчите кои треба да ги задржиме долго време во клубот, најјаките моментално, без никакво сомнение. Лампард како стара коска покажува добри игри, Оскар и Мозес повремено, иако вториов помалку игра, а и првиов не игра на право место, но овие двајца се феноменални.
Па уште се двоумев, си викам многу пари за Хазард летово дадовме.

Да ми кажете како игравме тие 15 минути и зошто не разгледувам туку директно го пишувам постов, ако го има голот постирано добро, ако не да ми најдете линк :icon_lol:

Да ми кажете како игравме тие 15 минути и зошто не разгледувам туку директно го пишувам постов, ако го има голот постирано добро, ако не да ми најдете линк :icon_lol:

Ништо посебно, а голот ти е на првиот пост на оваа страна како гиф ;)

Ништо посебно, а голот ти е на првиот пост на оваа страна како гиф ;)

Царски, Фергусон жали за него, осеќам. Како ќе им се вклопеше во тимон со нормален напаѓач, мерачки.

Заслужено поминавме, не зборете безвезе. Прво полувреме бевме подобри, а и делови од второ. Статива, 19 шанси на Торес и тако даље. А и за Стеауа бев сигурен дека ќе помине, ја имав и на ливче, да се пофалам.

Инаку, Бертранд, тапа пак. Не дека хејтам, реален сум само. Гледав на Арена 1 и коментаторот нешто прокоментира во стил: ''Каде ли беше досега младиот Бертранд штом сега се враќа'' , на контра, позади беа само Кејхил и Тери, овој дојде после 3 минути, демек да покрие.
Замената за Ешли Кол... ако овој му е замена, нека се фрли во Темза и нека му ја поклони Шерил на Тери.

Царски, Фергусон жали за него, осеќам. Како ќе им се вклопеше во тимон со нормален напаѓач, мерачки.

Заслужено поминавме, не зборете безвезе. Прво полувреме бевме подобри, а и делови од второ. Статива, 19 шанси на Торес и тако даље. А и за Стеауа бев сигурен дека ќе помине, ја имав и на ливче, да се пофалам.

Инаку, Бертранд, тапа пак. Не дека хејтам, реален сум само. Гледав на Арена 1 и коментаторот нешто прокоментира во стил: ''Каде ли беше досега младиот Бертранд штом сега се враќа'' , на контра, позади беа само Кејхил и Тери, овој дојде после 3 минути, демек да покрие.
Замената за Ешли Кол... ако овој му е замена, нека се фрли во Темза и нека му ја поклони Шерил на Тери.

Е нема врска, баш кога тоа го искоментира коментаторот беше после корнер, Бертранд и уште еден беа останати позади, изгледа Цезар. Бертранд прв играше со топката, дојде мислам до центар негде, па после изгубивме топка, се вратија Тери и Кејхил и Бертранд отиде лево. Може сум помешал, ама знам дека баш и тогаш си реков што збори коментаторов.

Иначе
67_ivan_1513938a.jpg

Нека му е среќен роденденот. :)

Момци не ви читам постови, не знам како сте изиграле ама честитки. Се надевам дека ќе освоите, би ми било мило.

Радлер не јади гоВна во темата за ЕЛ, ќе ти е*ам главата у маало ми живееш :ROFLMAO:

Е нема врска, баш кога тоа го искоментира коментаторот беше после корнер, Бертранд и уште еден беа останати позади, изгледа Цезар. Бертранд прв играше со топката, дојде мислам до центар негде, па после изгубивме топка, се вратија Тери и Кејхил и Бертранд отиде лево. Може сум помешал, ама знам дека баш и тогаш си реков што збори коментаторов.

Иначе
67_ivan_1513938a.jpg

Нека му е среќен роденденот. :)

Не беше таа ситуација, друга беше. Ма да не била една, ете. Мал милион. Позиционирањето му е очајно. Добро што ќе остане Ешли уште година дена.

Среќен нека му е на Бане! Еден од најборбените играчи што сум ги видел воопшто во животот. He is better than Chuck Norris OooOOOo...

Момци не ви читам постови, не знам како сте изиграле ама честитки. Се надевам дека ќе освоите, би ми било мило.

Радлер не јади гоВна во темата за ЕЛ, ќе ти е*ам главата у маало ми живееш :ROFLMAO:

И мене би ми било мило да освоите....да. :)

Челзи 1/8 финале, Ливерпул дом43. Бенитез две измени направи во двомечот, двете измени ги решија утакмиците.
Бенитез - Роџерс 2 -0 :love:
Ломиње!

Не, сериозно. Сакав да пројде Ливерпул и да се сретнеме негде во полуфинале, као во старите добри времиња. Ама ништо...

Челзи 1/8 финале, Ливерпул дом43. Бенитез две измени направи во двомечот, двете измени ги решија утакмиците.
Бенитез - Роџерс 2 -0 :love:
Ломиње!

Не, сериозно. Сакав да пројде Ливерпул и да се сретнеме негде во полуфинале, као во старите добри времиња. Ама ништо...

Као во старите добри времиња, само друго натпреварување.

Ај, кур те боли, битно е Европа :pos:

Као во старите добри времиња, само друго натпреварување.

Ај, кур те боли, битно е Европа :pos:

Жарот е ист. Уствари не. Карагер више не е тој стариот, Дрогба го нема, го нема тој клошарот судијата што го призна голот на мрсниот Луис Гарсија...
Имав право, немаше да биде исто све. Освен Бенитез. Од него нема спас.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom