Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
scolari1.jpg

Да не сакате лузеров да го вратиме пак? :pos:

Во предходнота тема објаснував за болдираново, но тоа не му е изговор, доколку тој сака слобода може да ја добие, нема ни мадиња да ја побара, тоа е проблемот, си знае колку му се можностите.

за мадиња има ама не сака да биде избркан како куче, така да...

а за овој човек ми е најкриво http://unprofessionalfoul.com/2010/02/04/portsmouth-has-a-dirty-uncle/avram_grant/

единствениот кој не донесе во финале ЛШ иако на дебито негово изгуби од јунајтед со 3-0

се гледа што му вика на Абрамович, ме боле к....

за мадиња има ама не сака да биде избркан како куче, така да...

а за овој човек ми е најкриво http://unprofessionalfoul.com/2010/02/04/portsmouth-has-a-dirty-uncle/avram_grant/

единствениот кој не донесе во финале ЛШ иако на дебито негово изгуби од јунајтед со 3-0

се гледа што му вика на Абрамович, ме боле к....

2-0..

--- надополнето ---

Ех,вака од пред компјутер лесно е да се зборува.А,кажи ми ти што корист ќе има Анчелоти да му покаже заби на Роман?Нема тој никаква допирна точка со Челзи.Си зема голема плата и го боли Стојко.Не е приврзан со клубот,па ај да се побуни.

Стварно,не знаеме каква е ситуацијата во клубот и со клубот.Она што можеме и јас и ти да го видиме е тоа што во Челзи нешто мириса,ко што би рекол Фантом и тоа подолго време.Кој е крив,дали Петко,Станко или Чомбе ја стварно не знам.Знаат оние кои се во управа.

Туку ти викаш деновите му се одбројани,нејќеш да остане во Челзи.Кажи ми кој би бил адекватна замена за него?Леонардо или Бенитез?Или пак Хидинк на старост ќе го враќаме пак.Не заебавај..

Плус,Манчестер го чува Фергусон 24 години(мислам).Сигурно дека имало успони и падови во тие 24 години и во Манчестер.Сигурен сум дека и Манчестер играл мизерно,бил 5-то,6-то место на табела,ама пак газдите(како што се менувале низ годиниве)го оставиле Фергусон како тренер.
Поентата ми е дека треба трпение.Лани освои две титули со Челзи и тоа во дебитантска сезона.Оваа година супер тргна,ама после почнавме да тонеме.
Според мене и очекувано со оглед на тоа со каков состав располагаме(да не се младите,ќе не можеме 11 души да извадиме на терен).

Затоа на лето еден голем ремонт.Бркање на отпадоци,купување нови играчи,желни за победи и освојување на титули.

Фергусон никогаш не бил под 3то место со Јунајтед, во тие 24-25 години... То, добар познавач на Англиски фудбал треба да го знае... Иако за освојување на првата титула во ПЛ, чекал седум години...

Само да знаете за друг пат... :)

Поздрав

2-0..

--- надополнето ---

Фергусон никогаш не бил под 3то место со Јунајтед, во тие 24-25 години... То, добар познавач на Англиски фудбал треба да го знае... Иако за освојување на првата титула во ПЛ, чекал седум години...

Само да знаете за друг пат... :)

Поздрав
Море првите сезони бил и под 10то место.. :) Ама после коа му трнало.... :):)

Море првите сезони бил и под 10то место.. :) Ама после коа му трнало.... :):)

Упс, да.... Видиш ? Јас не сум добар гледач.... Мислев за ПЛ, веројатно и така имам слушнато/прочитано...

Се извинувам и фала на исправката ! :smir:

Убава дискусија, ќе се приклучам...
Секоја транзиција е тешка, па така и нашава, но ќе ја пребродиме и ќе излеземе посилни од неа или воопшто нема да излеземе.
Е сега, кога имавме многу пари, првите 2 сезони од ерата на рускиот тајкун, тогаш парите си го прават своето.. е сега нема пари, е нема.. јбг ќе мора некако да се издржи, да се стиснат заби... мораше некако да почне да се штеди иако тоа нам не ни се допаѓа воопшто. Како прво пуштањето на Балак :( и сличните гафови.. Заби покажување од Анчелоти тешко дека ќе видите, дури и Мурињо не покажуваше заби, а кога ги покажа, не испадна баш најубаво.
Тоа што не ми се допаѓа е што речиси 10 од 11 од првотимците имаат загарантирано место во првиот тим.. Колку само ми се допаѓа поставеноста во еден Тотехнем каде на секоја позиција конкурираат по двајца или тројца играчи и што е најбитно од се, силни играчи, решителни и амбициозни, нешто што е поретко кај нас...
Да се вратам на парите.. едноставно мораше на некој начин да почнеме да штедиме, а и ќе продолжи штедењето, намалувањето на плати и бонуси не бива луѓе... секој фудбалер си има договор, свој агент и најважно адвокат ! .. Менување клаузули во договори? .. Заборавете тоа... Платите ќе почнат да се намалуваат со излегување на поквалитетни играчи од нашата школа, не од типот на Какута, туку од типот на Мекекран. А исто важно е да се напомене и највисокиот данок кој го доживуваат англиските фудбалери споредено со другите европски лиги, секако и тоа си има свој уддел.

Поздрав луѓе.
пс Постојано се плашам од нова официјална вест од Челси за нова повреда на некој играч ... :S

Еве и јас ќе кажам нешто кратко на оваа тема.
Кога еден тим ќе западне во криза, поготово во како нашава, виновникот не можете да го барате само на едно место зашто верувајте дека сите се виновни! А според тежината на нивните грешки би ги подредил вака: 1. Роман Абрамович и целата управа позади него 2. Тренерот-Карло Анчелоти 3. Играчите.
Мислам дека нема потреба да образложувам зашто е тоа така, сите овде го знаат тоа.

--- надополнето ---

Еве за кого го одложиле мечот со Манчестер Јунајтед
http://www.chelseafc.mk/nova/index....29-21&catid=50:2010-08-08-22-46-08&Itemid=260

--- надополнето ---

Оваа е од вчера, веројатно ја имате прочитано али ај да ја ставам јас...
http://www.goal.com/en-gb/news/2896...helsea-are-not-as-strong-as-before-john-terry

Не како така,Лука,Снајдер..сите ќе ги земеме...

Упс, да.... Видиш ? Јас не сум добар гледач.... Мислев за ПЛ, веројатно и така имам слушнато/прочитано...

Се извинувам и фала на исправката ! :smir:

Џабе се испосра,коа и ти не си доволно информиран :smir:

Аха да,100 посто ги договорил условите.Ех,досега колку играчи изнакупивме еј...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom