Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Diego Costa transfer agreed

И официјално конечно заврши оваа сага. Криво ми е што вака заврши Коста со Челзи, ама тоа е. Фала му за се што направи за клубот во овие три сезони и што ни донесе две титули во ПЛ, како и трофеј во Лига Куп. За мене дефинитивно еден од најдобрите напаѓачи кои сме ги имале. После Дрогба ептен проблематична беше позицијата и конечно во Коста повторно добивме предводник во нападот кој гарантира голови, и најбитно од се голема желба за борба на теренот, каква што немавме видено подолго време. Најмногу ова ми го правеше посебен, што со Коста на терен знаеш дека до крај на натпреварот имаш играч кој ќе се бори за победа, и нема да прифати ништо помалце. И играчите губат голем карактер, секогаш расположен надвор од теренот, и секогаш тука за да ги насмее.

DKQZ3yRXcAA5KCA.jpg

Од другата страна, пофалба за управата што не попушти летово да го даде за мала сума само затоа што јавно се знаеше дека нема пак да заигра за Челзи, и останаа одлучни до крај, па успеаа да извадат одлична сума за непосакуван играч.

DKaRTk-WAAAbpje.png

Позитивно: Кејхил на клупа, Бакајоко стартер, Мусонда на клупа.
Негативно: Хазард пак на клупа, а спремен е веќе и по 90 минути да игра. Ама може и очекувано, го чува за Атлетико и Сити.

Одлично. Баш сакам вакви победи.
Не е баш најдобро за гледање али два гола лагано дадени некако и рутинирана победа за мене е права ствар. И тоа тешко гостување е, ќе треба уште 15ина минути да издржиме да не примиме ран гол инаку во џеб си ја имаме победава.
Мората е фациште, ќе биде еден од подобриве стрелци во лигава, а со оглед на тоа што е поевтин од Лукаку..и не се зебавме многу :D[DOUBLEPOST=1506181890][/DOUBLEPOST]Тоа е тоа бајо мој,лагана победа.
Мората е три класи бољи од Коста.

Последно уредено:
Многу јак натпревар. Не бевме ништо посебно, ама сите шанси искористени за убедлива победа :D

Мората :cuc::cuc::cuc:
Шест натпревари, шест голови, две асистенции. Одма се привикна и влезе во одлична форма. Каков напаѓач добивме :love:

Одбраната одлична, 5 меча по ред нема примено гол од игра (еден на Мичи и еден од пенал)и играта солидна по влегувањето на Азар и Цеск.....Аспи веќе има 4-ри асистенции што е за поздравување. Мората позитивно изненадува, 6 гола и 2 асистенции во 6 кола што е одличен резултат. Добра замена за Коста. (y)

Одличен резултат на тешко гостување. Како со пола сила да играа, а на крај излезе убедлива победа.
Кристенсен и Бакајоко зверови. Мората убав бост си направи за натпреварите со Атлетико и Сити (y)
Аспи кога е капитен игра ниво погоре од стандард. Мозес и Вили се влезени во лоша форма - премногу сме порозни по таа десна страна од дупките што ги оставаат.
Нека иде среда :sneaky:

Ова беше одлично освен двете први полувремиња со Барнли и Арсенал другото е задоволително сега за сега

Оваа недела е ептен тешка и битна за да видиме колку ни е силата. Прво гостување во Мадрид против Атлетико во ЛШ, па после ги дочекуваме Сити кои не можат да престанат да даваат голови. Истите 11 нема шанси да ги изиграат двата натпревари, па ќе биде ептен битно Конте да го погоди составот и против Атлетико и против Сити.

Мислам дека Хазард ќе биде стартер на двата. Го чуваше и одмараше ваљда баш за ова, за најбитните натпревари. Со бод против Атлетико, и победа против Сити јас би бил задоволен, се надевам дека ќе останеме непоразени после овие натпревари. Ама ќе биде премногу тешко.

Би сакал да видиме средина со тројца и таму и таму затоа што сметам дека битката на средината ќе биде најважна. Со Атлетико очекувам тбрд натпревар без многу голови, ништо чудно и 0-0 да заврши. А со Сити знаеме како треба, ќе напаѓаат тие без престан, ќе мора да ги издржиме нападите и да пробаме на контра да им дадеме голови, исто како и лани.

Оваа недела е ептен тешка и битна за да видиме колку ни е силата. Прво гостување во Мадрид против Атлетико во ЛШ, па после ги дочекуваме Сити кои не можат да престанат да даваат голови. Истите 11 нема шанси да ги изиграат двата натпревари, па ќе биде ептен битно Конте да го погоди составот и против Атлетико и против Сити.

Мислам дека Хазард ќе биде стартер на двата. Го чуваше и одмараше ваљда баш за ова, за најбитните натпревари. Со бод против Атлетико, и победа против Сити јас би бил задоволен, се надевам дека ќе останеме непоразени после овие натпревари. Ама ќе биде премногу тешко.

Би сакал да видиме средина со тројца и таму и таму затоа што сметам дека битката на средината ќе биде најважна. Со Атлетико очекувам тбрд натпревар без многу голови, ништо чудно и 0-0 да заврши. А со Сити знаеме како треба, ќе напаѓаат тие без престан, ќе мора да ги издржиме нападите и да пробаме на контра да им дадеме голови, исто како и лани.

Макс 2 измени ќе има на двата натпревари, какви измени какви стратегии?
Јас се надевам сaмo дека Фaбрегас и Азaр ќе ги игра и двата, oти без нив тешкo.

Макс 2 измени ќе има на двата натпревари, какви измени какви стратегии?
Јас се надевам сaмo дека Фaбрегас и Азaр ќе ги игра и двата, oти без нив тешкo.
Лудо е да изиграш два натпревари во три дена со истите 11 играчи. Нормално, одредени играчи ќе изиграат, оние кои се спремни за тоа, ама не верувам сите.

Јас вака би очекувал...

Против Атлетико:
Куртоа
Азпи - Луиз - Кејхил
Запакоста - Канте - Бакајоко - Алонсо
Фабрегас
Мората - Хазард
Против Сити:
Куртоа
Азпи - Кристенсен - Рудигер
Мозес - Канте - Бакајоко - Алонсо
Педро - Мората - Хазард​