Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Докторска партија! Да бев Мерлин Менсон, ќе си го испушев од претерано задоволство. Можам да кажам, една од најдобрите на Челзи воопшто, во европските натпреварувања. Комплетна во секој сегмент од играта. Одбрана (со исклучок на лесниот пенал), одлична, среден ред (малку Фабрегас беше изморен, но добро) одличен, нападот, и повеќе од одличен. Сосема нов и неконвенционален пристап на Челзи во вакви мечеви од ЛШ, против сериозни противници на гостински терен. Да, влогот во нокаут фазата е помал и постои простор за такви варијатни, но сепак, досега генерално Челзи во ваквите натпревари влегувал поповлечено и подефанзивно, чекајќи контри и полуконтри. Денес, од прва минута, екипава одеше на победа. Без калкулации, без лажни деветки, без шест стопери и дупли бекови. Ги заслужуваат сите пофалби и Конте и играчите. Дури и да загубеа (ќе ни беше криво во секој случај, баш поради играта), некако ќе бев задоволен. Ме купија со начинот и однесувањето.

Мората. Повеќе или помалку, имавме сите некои средни очекувања за него. Мислам дека немаше некој незадоволен од неговиот трансфер. Но, дури ни најоптимистичниот фан на Челзи на светот (нека стои тука името на @Донев), не помислуваше дека Мората ќе биде олку добар на почетокот од сезоната.

Јас лично, очекував дека ќе е солиден. И дека има потенцијал. Во ниту еден момент не ги оспорував неговите фудбалски квалитети, барав од него статистички да е добар и да постигнува голови, а се останато ќе е бонус. Ама па толку брзо и ефективно да се адаптира некој, во целосна нова средина, секоја чест. Не мислев дека (не мислам ниту сега, но позитивно е движењето во таа насока), ќе го има импактот врз играта на неговиот претходник Коста. Како и да е, импактот е во тесна релација и со головите, за играч од шпицот на нападот особено. А како што тргнал Мората, дваесетте плус голови кои ги баравме од него на лето, ќе бидат реалност многу побрзо од очекуваното. Па, тука ќе немам баш простор за некаква критика. Дотолку повеќе што Мората, со движењата, залагањето и интелигенцијата, покажува знаци дека и ,,таа страна од нареченото импакт'', ќе ја отелотвори во иднина на терен.

Освен убавите зборови, делов за Мората го издвоив со цел да го поништам кажаното пред два месеци (единственото нешто за кое не бев во право и бев дефинитивно престрог и неправеден). Мората да го снема денес од фудбалска мапа, никому ништо. Рамна линија. Нц, Ли Катермол да го снема денес од фудбалска мапа, да, нема никој да забележи. А не Мората.
Впечатокот ми се темелеше на секундарната улога која ја имаше во Јувентус и Реал. Ослободувањето и неговиот почеток, вистински, на кариерата е Челзи и Конте. Плачел лепотанов за тим во кој ќе биде главен шпиц.

Следни Сити. Оваа прилика ја користам да им ебамматерупичкуонулоповску, на оние кои го правеле распоредот за Премиер Лига. Логицирање на место. Челзи игра во среда, кога да го ставиме мечот со Сити? Нека биде сабота, имаат еден ден за одмор. Идиоти, требало во петок, што има врска. Не дека во недела дерби натпревари не се играле, не дека останатите околности не одат во прилог и на двете екипи.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Пациентов Мичи:

Последно уредено:
Хазард се враќа, средината скоро непробојна со Канте и Бакајоко. Одбраната на ниво (освен повремени киксови на поединци). Мората е влезен у beast мод.
Да заокружиме со добар резултат во сабота би било топ. Мириса на добра серија - дајбоже нешто налик на ланската.

Уште не ми се верува каков натпревар од Челзи гледавме :D

Пред натпреварот не знаев што да очекувам. И вака што читав, премногу сме навикнати изгледа општо на Мурињо менталитетот, да отидеш на гости кај јак тим и да пробуваш бод да извадиш, па воопшто не очекував Челзи да отиде за да проба да се надригрува со противникот. Го поддржував досегашниот пристап, посебно затоа што знаеше да вади резултати, ама секогаш се надевав дека ќе ги видиме и вака, каде што ќе излезат на терен желни за докажување.

Канте и Бакајоко какво дуо ќе бидат на средина сезонава :eek:
Канте продолжува да ја подобрува својата игра и сега почнува многу поконкретен да е и во напад ко што реков вчера. И тоа доста добар и во такви позиции. Бакајоко се повеќе и повеќе се вклопува во тимот и потенцијалот кој го покажува е ненормален.

Ме радува што имаме неколку спремни формации и тактики за сезонава. На тешки гостувања, вчерашнава формација ми е идеална. Канте и Бакајоко зад Фабрегас, и Мората и Хазард во нападот е опасност за било кој тим. Против послаби тимови кои очекуваат да играат затворено, со Канте и Фабрегас во средина, и средина од Канте и Бакајоко, со Хазард, Мората и Педро/Вилиан напред за тимови кои сакаат да ги фатат на контри. Вака бар јас си замислувам :D

21768112_1647802628615533_4436688729696637484_n.png

Chelsea Hero. :icon_mrgr:

Не можеш да кажеш ни се погоди а не си ни пишал дека му посакуваш да оздраве и да се врати што побргу на фудбал

Не можеш да кажеш ни се погоди а не си ни пишал дека му посакуваш да оздраве и да се врати што побргу на фудбал
Зошто да се врати побрзо конкуренти ни се Сити за титула добро е и така да се врати за пола година супер ке биде :D

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

Зошто да се врати побрзо конкуренти ни се Сити за титула добро е и така да се врати за пола година супер ке биде :D

Според мене, треба да се пoдoбриш самиoт, а не да чекaш прoтивникoт да биде пoслaб.
Сo Агуерo лигата си има пoгoлем шмек и баш би сaкaл да се врати побрзo. Сaкaм и да гледаме изеднaченa битка дo крај сега сo 3 тима (кaкo штo правеа Челзи сo Јунaјтед, па и Сити сo Јунaјтед).

Олеснителна околност е за утре, ама не можеш позитивно да гледаш на повреди, посебно вака нефудбалски. Многу лесно можеше и нас да не снајде истото, затоа што и Бакајоко имаше сообраќајка минатата недела, за среќа минимална.

Добро ајде нека оздрави побрзо гледам се напнавте многу на заебанција али нмвз товарете ја утре 1 2.6 коеф и 1-1 3+ навивачки.

Дрвото Мозес аут, може да се надеваме на победа :)

Sent from my SM-T550 using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom