Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
А што се однесува со првиот натпревар 2-2? Тоа беше утакмица предводена од Мурињо, Оскар утна пенал на 2-1 и се падна во вода! И тоа на домашен терен, што повеќе боли, нели?
Хидинк беше на таа утакмица, дури мислам дека му беше прва.

Јунајтед и Челзи сезонава не се исти ситуации. Математички Јунајтед се уште се бори за титула во Англија, со тоа нема простор за егзибиции.
За Челзи сезонава во пл е завршена, сите натпревари се со пријателски карактер, простор за ротирање колку сакаш.
Хидинг не е лош тренер, ама ме иритира со таа негова претпазлива игра. Да се бореше Челзи за насловот, добро нека игра затворено, нека го користи најсилниот состав (на хартија).
Ама во оваа ситуација има простор да им даде шанса на младите да соберат искуство.

Друга работа е тоа што изгуби бодови со Манчестер, Вба, Евертон поради тоа што приоритет му беше да се одбрани - да не загуби од што да освои 3 бода.

Челзи нема да игра во Чемпионшип за да му отидат ѕвездите, 1 сезона неиграње во лш не го прави мал клуб.

Исто и Тешеира заминал у Кина, не ми се јасни играчите имаа простор и квалитет да остават траг во фудбалот, заминуваат на места каде што ќе бидат тотално заборавени.
Можам да сватам Тоти, Торес, Артета да заминат, ама Тешеира кој го бараа Челзи и Лфц не.

Песимиста сум околу Конте или Алегри поради тоа што за разлика од Анчелоти се многу понеискусни во поглед на работа во високо квалитетна и конкурента лига.Анчелоти работеше во Италија во периодот кога италјанскиот фудбал беше на врвот на Европа и беше многу поконкурентен од денеска. Но доколку се одлучени за еден од нив би преферилал Алегри поради добрите резултати во ЛШ за разлика од Конте кој и со репката на Италија не ми е уверлив. Несомнено станува збор за големи тактичари. Само се надевам дека конечно ќе биде оставен на мир тренерот околу работа со тимот и слобода во потребните сфери, и конечно да порасне Роман и престане да бара стил на игра како Барцелона а не да се повторуваат грешките направени со Анчелоти.

Јунајтед и Челзи сезонава не се исти ситуации. Математички Јунајтед се уште се бори за титула во Англија, со тоа нема простор за егзибиции.
За Челзи сезонава во пл е завршена, сите натпревари се со пријателски карактер, простор за ротирање колку сакаш.
Хидинг не е лош тренер, ама ме иритира со таа негова претпазлива игра. Да се бореше Челзи за насловот, добро нека игра затворено, нека го користи најсилниот состав (на хартија).
Ама во оваа ситуација има простор да им даде шанса на младите да соберат искуство.

Друга работа е тоа што изгуби бодови со Манчестер, Вба, Евертон поради тоа што приоритет му беше да се одбрани - да не загуби од што да освои 3 бода.

Челзи нема да игра во Чемпионшип за да му отидат ѕвездите, 1 сезона неиграње во лш не го прави мал клуб.

Исто и Тешеира заминал у Кина, не ми се јасни играчите имаа простор и квалитет да остават траг во фудбалот, заминуваат на места каде што ќе бидат тотално заборавени.
Можам да сватам Тоти, Торес, Артета да заминат, ама Тешеира кој го бараа Челзи и Лфц не.
За пари бе дечко шо мислиш за шо заминал, Брусли идол му бил како мал и зато се одлучил за Кина :icon_mrgr:
Му нудат подобри услови и то е то, кај шо буши парата бургијата не буши, млади се незрели и зато такви одлуки носат.

Алегри е многу напреднат како тренер и постабилен ми делува за разлика од Конте, Конте е голем мотиватор и психо човек, нешто налик Симеоне, фудбалот го доживува со страст, само има една дамка Конте во минатото со Јуве, за местење натпревари беше обвинет дури беше тренер во Сиена, имаше обвинение против него кога беше хајката во калчото ама не беше ништо докажано и истото беше демантирано од Конте и Марота.[DOUBLEPOST=1454627533][/DOUBLEPOST]
Они би прифатиле, али Оскар не.
Лага, ако имало ваква понуда раката ќе му ја скинеа на Кинезите Абрамович и компанија, дури со приватниот џет на Роман ќе го однесеа :D

Алегри е многу напреднат како тренер и постабилен ми делува за разлика од Конте, Конте е голем мотиватор и психо човек, нешто налик Симеоне, фудбалот го доживува со страст, само има една дамка Конте во минатото со Јуве, за местење натпревари беше обвинет дури беше тренер во Сиена, имаше обвинение против него кога беше хајката во калчото ама не беше ништо докажано и истото беше демантирано од Конте и Марота.[DOUBLEPOST=1454627533][/DOUBLEPOST]
Лага, ако имало ваква понуда раката ќе му ја скинеа на Кинезите Абрамович и компанија, дури со приватниот џет на Роман ќе го однесеа :D
Како не. У најдобри години, може да посака у кој било друг клуб да игра.

Како не. У најдобри години, може да посака у кој било друг клуб да игра.
Додај на то во најдобра форма е, гризи на терен. Ко ќе видиш шо се 57 мил. фунти за Оскар. Злато вреден играч.

Chelsea have rejected a £57.5m bid from Chinese side Jiangsu Suning for Oscar.

:confused:
Штетa, мислам дека тука некаде е реалната цена за бејби Оскар.

Официјално претседателот на Атлетико изјавил дека ќе сторат се за да го вратат Коста назад. Според мене само трампа Гризман- Коста или сума од околу 65 милиони € е во интерес на Челси.

Штетa, мислам дека тука некаде е реалната цена за бејби Оскар.

Официјално претседателот на Атлетико изјавил дека ќе сторат се за да го вратат Коста назад. Според мене само трампа Гризман- Коста или сума од околу 65 милиони € е во интерес на Челси.
Не е се у парите, и онака ги зима доволно.
Не се прашва играчот во случајот, клубот ако реши да го шитни за толку голема сум на клоци ќе го избркат ако сакат, ќе си ја платат клаузулата за играчот и ајт со здравје. Ене ти пример со Атлетико и Џексон, 45 мил. му понудија Кинезите, играчот одбивал да замини ама му се заканија од управа дека ќе го заковат на клупа и платата ќе му ја намалат, нешто како уцена, колку е точно не знам ама има логика.

И реално 57 мил. за Оскар се премија, за тие пари Погба се зема, или Гризман евентуално.

Може Алегри ќе го убеди да дојде Погба. :D

Јас не би давал напаѓач кој е веќе адаптиран на клубот и лигата.
Нов напаѓач би бил ризик, а нас ни оди тешко да погодиме добар напаѓач.

Коста го ценам како играч ама ако продолжи да ствара проблеми на терен ништо чудно да пресечат нашите, плус си го имаме со Атлетико нати го дај ми го :D
Одоколу изјави Черезо, демек секогаш сакаме да ги вратиме добрите играчи а Коста е добар играч.[DOUBLEPOST=1454628826][/DOUBLEPOST]
Може Алегри ќе го убеди да дојде Погба. :D

Јас не би давал напаѓач кој е веќе адаптиран на клубот и лигата.
Нов напаѓач би бил ризик, а нас ни оди тешко да погодиме добар напаѓач.
Шо се секираш, го даваме Коста плус кеш за Гризман, на лето го земаме Варди и :uzi::uzi::uzi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom