Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
MLS Sources are shocked that CFC are signing Miazga, who they believe falls well short of the quality required by the champions :jeeee:

Овој американскиот, Џилобоџи, бела варијанта?

Кој е бе новиот Стам? Овој Мериканецов?
:pos:

Немој да се шегачиш бе.
United zeroing on 'the new Jaap Stam'
After doing their utmost to ruin the career of the old Jaap Stam, Manchester United want to make amends with a centre-back dubbed 'the new Jaap Stam.'
Пуши го бе...

MLS се малце butthurt што пробавме да го земеме Дрогба, ко демек МЛС губила на кредибилитет за привлекувања на големи ѕвезди ако Дрогба ги оставил Монтреал за тренерска позиција. Се на се, празни муабети се, МЛС се уплашени сега од кинескава лига што зема на сила со јаки трансфери и играчи и знаат дека ќе им бидат главна конкуренција за носење на овие што се на залез на кариера, па се прават улави демек и Миазга не бил доволно квалитет за Челзи.
Можеби и не е, ама според тоа што читав на Скај за него, Гардијан и остали релевантни медиуми, полјаков е огромен физикус, многу сличен на Тери, играл одлично со топка и имал многу прецизни пасеви за напред, некоја селска верзија на Давид Луиз претпоставувам, главна фалинка му е defensive awarness и ова кај сите го прочитав ама дефинитивно имало простор за подобрување, истотака бил многу брз..Бољи од Кехил нема да е, полош од сезонава Кехил што игра, исто неверувам да е. :D

Пато велкам, low risk high reward е трансферов, ако Пато е желен да се докажува и се врати во форма како што играше во Милан ќе биде одличен трансфер.

А да, изненаден сум што почнавме порано да се ослободуваме од просециве во Челзи, не очекував уште во Јануари така лесно да се откажуваат од Рамирес, Реми, Кехил посебно кога сезонава сме тапа, али одлично е, следни Микел, Фалкао, Педро, Оскар ехее :D

Deka ke go vidime Pato od Milan nema sansa, ne si davajte nadez isto kako so Falkao so si praea nekoj filmoj deka Murinjo ke mu ja vratel formata.
Ama deka e rizicen transfer ne e voopsto, so ogled na cenata i deka e pozajmica dobro ke ni dojdi vo napadot edno osvezuvanje. Od Remi kompirot sekako podobar ocekuvam da bidi, pod uslov da ostani zdrav, da ne go sledat povredi.

Мене не ми се свиѓа што цело време се зимаат некои нови таленти кои никогаш не заигруваат за Челзи. И место да им се даде шанса на тие што веќе се во клубот, цело време се носат нови. Омеруо, Калас, Кристенсен. Сигурно некој таму Миазга не е подобар од овие кои веќе ги имаме. За во прв тим сигурно не е, а на лето ќе си дојде некој нов менаџер на кој нема да му се свиѓа, ќе оди на позајмица и ќе се донесе некој нов. Стварно е смешно веќе, посебно ако не му се даде шанса на Кристенсен кој не верувам да е многу полош од Стоунс за кој се даваа над 30 милиони летоска.

Стефи почна да не замараш за Реми веќе, сфативме, го нејќиш. Торес е божица на убавината, знаеме.[DOUBLEPOST=1453918660][/DOUBLEPOST]
Мене не ми се свиѓа што цело време се зимаат некои нови таленти кои никогаш не заигруваат за Челзи. И место да им се даде шанса на тие што веќе се во клубот, цело време се носат нови. Омеруо, Калас, Кристенсен. Сигурно некој таму Миазга не е подобар од овие кои веќе ги имаме. За во прв тим сигурно не е, а на лето ќе си дојде некој нов менаџер на кој нема да му се свиѓа, ќе оди на позајмица и ќе се донесе некој нов. Стварно е смешно веќе, посебно ако не му се даде шанса на Кристенсен кој не верувам да е многу полош од Стоунс за кој се даваа над 30 милиони летоска.
Кристенсен и Калас сум сигурен дека се квалитет за Челзи, нема шанси да се полоши од Кехил плус ќе гинат да се докажат..Исто, многу ми смета глупава политика, ко веќе зимаме млади играчи бар да ги кроистиме и да им се радуваме..

Донев е во право. Со сигурност Кристенсен и Калас можат да бидат во тимот, макар да се користат како ротација, иако мислам дека се спремни.

Стефи почна да не замараш за Реми веќе, сфативме, го нејќиш. Торес е божица на убавината, знаеме.[DOUBLEPOST=1453918660][/DOUBLEPOST]
Кристенсен и Калас сум сигурен дека се квалитет за Челзи, нема шанси да се полоши од Кехил плус ќе гинат да се докажат..Исто, многу ми смета глупава политика, ко веќе зимаме млади играчи бар да ги кроистиме и да им се радуваме..
Duri e vo klubot ke zamaram, isto kako so site zamaravte duri bese Tores vo Celzi, na sekoj zicer so ke go promasese.
Na koj mu smeta neka ne cita. :rolleyes:

Фервел за Рамче, имаше добри утакмици, добри периоди, и лоши периоди.

Е сеа за Пато ама искрено не знам што да мислам, некако смешно ми е. :D

И Аке може да биде добар играч.

Само проблемот е што во Челзи нема простор за да си дозволат губење на поени за сметка на калење на младинци.
Челзи (освен сезонава) другите сезони константно се бореше за пл, а киксови или пад на форма како што Стоунс има моментално со Евертон не можеме да си дозволиме.
Убав пример беше Арсенал кога им даваше шанса на Вилшер, Ремзи, Клиши, Гибс, Шчезни и остала компанија, не ни ја осетија борбата за пл, туку секогаш беа -15 од првиот.
Еве сега пример е Манчестер Јун.

Едно е клуб од ранг на Евертон на кој не му е грижа дали ќе заврши 7, 8 или 10 место.
Додека кај Челзи се рачуна за неуспех ако не сме први.

Најубаво решение е како што се калеше Матич, продажба со можност за купување поповолна цена.
Да останеше Матич во Челзи сигурен сум дека ќе го најдеше судбината на Мекехрен.

Добро, ете позајмицата на Тибо ни беше успешна, но ретки се такви случаеви каде што тимот ќе му дава фул третман за сметка на ништо.

И јас замарам бе за Реми, не само Стефи. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom