Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Мене не ми се свиѓа што цело време се зимаат некои нови таленти кои никогаш не заигруваат за Челзи. И место да им се даде шанса на тие што веќе се во клубот, цело време се носат нови. Омеруо, Калас, Кристенсен. Сигурно некој таму Миазга не е подобар од овие кои веќе ги имаме. За во прв тим сигурно не е, а на лето ќе си дојде некој нов менаџер на кој нема да му се свиѓа, ќе оди на позајмица и ќе се донесе некој нов. Стварно е смешно веќе, посебно ако не му се даде шанса на Кристенсен кој не верувам да е многу полош од Стоунс за кој се даваа над 30 милиони летоска.

Калас ни е најдобра опција. Времиња веќе што е наш играч али џабе само 2-3 утакмици има изиграно за нас. Мислам дека добар тандем би бил Зума-Калас.
И Омеруо секако. Мора повеќе да се исфорсираат.

И Аке може да биде добар играч.

Само проблемот е што во Челзи нема простор за да си дозволат губење на поени за сметка на калење на младинци.
Челзи (освен сезонава) другите сезони константно се бореше за пл, а киксови или пад на форма како што Стоунс има моментално со Евертон не можеме да си дозволиме.
Убав пример беше Арсенал кога им даваше шанса на Вилшер, Ремзи, Клиши, Гибс, Шчезни и остала компанија, не ни ја осетија борбата за пл, туку секогаш беа -15 од првиот.
Еве сега пример е Манчестер Јун.

Едно е клуб од ранг на Евертон на кој не му е грижа дали ќе заврши 7, 8 или 10 место.
Додека кај Челзи се рачуна за неуспех ако не сме први.

Најубаво решение е како што се калеше Матич, продажба со можност за купување поповолна цена.
Да останеше Матич во Челзи сигурен сум дека ќе го најдеше судбината на Мекехрен.

Добро, ете позајмицата на Тибо ни беше успешна, но ретки се такви случаеви каде што тимот ќе му дава фул третман за сметка на ништо.

И јас замарам бе за Реми, не само Стефи. :D

Што им дале шанса??? На почеток на сезона??? Педерите имаат комплетен тим кај нив Ван Геј е проблем, пореметен е ликот.
Калас ни е најдобра опција. Времиња веќе што е наш играч али џабе само 2-3 утакмици има изиграно за нас. Мислам дека добар тандем би бил Зума-Калас.
Калас неможе место у М'боро да фати, овој другиот ни од дома не знаат кај игра на позајмица.

Што им дале шанса??? На почеток на сезона??? Педерите имаат комплетен тим кај нив Ван Геј е проблем, пореметен е ликот.

Калас неможе место у М'боро да фати, овој другиот ни од дома не знаат кај игра на позајмица.
Која е најдобра опција според тебе?
Јас да сум би дал шанса на младите да видиме до кај се дали ги бива итн. Ако не тогаш мора да се земе готов производ.

Која е најдобра опција според тебе?
Јас да сум би дал шанса на младите да видиме до кај се дали ги бива итн. Ако не тогаш мора да се земе готов производ.
Калас више и не е баш млад, ќе пуни 23, а уоште нема направено сериозен чекор у кариерата, само стагнација. Па незнам како мислиш да добијат шанса кај нас ако неможат у далеку послаби клубови??? Све е тоа до грешната трансфер политикан да се купуваат " таленти" кои за кур не ги бива.

:pos:

Колку и да сум против играње на младинци во прв тим оваа сезона е топ за да му се дај нив шанса, не се бориме за ништо во ПЛ, евенуално испаѓање од Псж во ЛШ и клубот можи да си дозволи експериментирање со составот. Ако не се деси ова оваа сезона никогаш нема да се деси.
Ама управата и Роман не мислат така и ова со позајмиците купи продај му е само добар бизнис.
Ќе купат играч за кило семки, ќе го пуштат на калемење во некој клуб, и ако бидни нешто од него ќе го продат за милионска сума.

Chelsea eye up Claudio Ranieri, Mark Hughes and Eddie Howe as permanent replacements for Guus Hiddink (Telegraph) :jeeee::jeeee:

@JimmyFloydBottleBank Колку е изгубен и дали имал цел тим на располагање или не... не сакам да навлагам у тоа.
Факт е дека им играа Мекенр, Блекет, Варела, Лингард (може некој не сум го напишал правилно, не ги пратам многу), имаа грешки каде што поради тие грешки губеше Манчестер поени.
А у борба за титула тие поени можат да бидат клучни.

Калас имаше многу добар меч со Лфц, каде што успеа да го задржи Суарез кој беше у животна форма.
Ама 1 меч, не се у континуитет 10 натпревари па да видиме дали го бива или не.
Стоунс може да биде ризик за 50 мил.[DOUBLEPOST=1453935067][/DOUBLEPOST]Јас па утрово налетав на различна 4 ка кандидати за шефовското столче....
Допрва ќе има продавање на приказни...

Не гледам причина ако освои некој трофеј сезонава Гус да не му се даде 2-годишен договор.

Калас како денес да беше се сеќавам и не се снајде баш добро со Суарез и компанија, имаше неколку киксој на утакмицата ама некој во одбраната наша му помагаше доста и бидна. Добро и прв натпревар му беше како стартер и тоа на Енфилд не е мала работа, ама сепак доста киској имаше и то баш коментаторот од уста не го извај цел натпревар.

Калас више и не е баш млад, ќе пуни 23, а уоште нема направено сериозен чекор у кариерата, само стагнација. Па незнам како мислиш да добијат шанса кај нас ако неможат у далеку послаби клубови??? Све е тоа до грешната трансфер политикан да се купуваат " таленти" кои за кур не ги бива.
Па нормално бе друже не е млад кога 4 сезони го пуштаме по позајмици.
Како да мислам поинаку,едноставно мора да исфорсираме повеќе младинци,поарно нив да ги гледам отколку Педро и Фалкао.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom