Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Кaквa кaтaстрoфa е Ивaнoвиќ... Шo му прaaт крилaтa нa свoнси, зaмислете кoa ке му дoјде Нејмaр...

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Ивановиќ на стара слава ко да игра, мачка очи со борбеноста, а за ништо не го бива.

Тоа е, после пеналот немаше што повеќе да се бара. До тогаш играта си беше добра и ќе си тепаа лагано. Имаше и сега неколку добри шанси, ама не успеаа. Не требаше Куртоа да пружа нога...

Retko vleguvam na forum, a sega vlegov poradi ovaa pricina.
Izrazuvam zelba Mou da sfati i da ni donese sovremen bek so brzina i tehnika, za da ne go gledam balerinata Ivanovic kako ne isprati ni eden centar sut, ni eden dribling, a i vo defanziva si go mocaat veke..

Куртоа заеба работа нек си ебе матер коа ќе видиш и добро игравме со играч помалце.
Само не ми е јасно зашто не го стаи Реми?или не беше ни у резерви?

Да ви кажам вака нешто. Црвениот картон е голем хендикеп. Но, екипи кои претендираат да бидат шампиони мораат да добиваат и такви натпревари. Јас не паметам кога сме добиле натпревар со играч помалку. Ние сме голем клуб во моментов, тоа е факт. Ама ни фали ,,нештотo'' . Паметам натпревари на Јунајтед со Фергусон, во кои биле со играч помалку, или на овој или оној начин десеткувани, а излегувале како победници од тие мечеви. Е тоа е единствената разлика помеѓу нас и нив во моментов.

Првото полувреме беше многу добро. Висок пресинг, брза игра итн. Но кога веќе имаш водство какво-такво, високиот пресинг не мора да се игра низ целиот натпревар. Односно не мора централните дефанзивци плус волот Ивановиќ да им излегуваат до центар на Гоми и Сигурдсон. Баш поради тоа и падна голот. Виновни за тоа се Кејхил, Ивановиќ и денес бездушниот Вилиан. Куртоа апсолутно реагираше фудбалски, голмански, инстинктивно.

Втора работа, Хазард. Фантастичен играч, топ 5 фудбалери во светот без сомнение. Овој тип на натпревари треба да го издефинира него како играч кој е блиску до квалитетите на Меси и Роналдо. Кога тимот е во незавидна ситуација, игра лошо, тој треба да се покаже. Освен последните 5 минути, човекот го преспа натпреварот. Му треба одмор, мислам дека не е целосно фит.

Прво коло е, не мора да значи ништо овој кикс. Од друга страна па, може да значи многу. Сезонава ќе биде поопасна од ланската, битката за титула ќе биде далеку потешка. 2 бода во мај можат да одлучат дали ќе ја зачуваме титулата или ќе ја предадеме на друга екипа. Свонси, Монси и слични лимонада тимчиња, особено на домашен терен треба да ги дробиме. Ако го земеме и фактот дека имаме тежок распоред на почеток, нерешениот резултат има уште поголема тежина.

Против Сити, Азпиликуета десно, Зума наместо коњот дебилен Кејхил, лево нека игра Ева ако треба, само да не го гледам Ивановиќ во прв тим. Во спротивно, Стерлинг и Агуеро убаво ќе се забавуваат.

Последно уредено:
Позитивно е тоа што Асмир имаше доста добри замени, не сум загрижен за банот на Куртоа. За Бане се согласувам, многу, многу лошо.

Биле одбиени 25 милиони евра за Баба. Ептен заебаваат Аугсбург :tapp:

Лош тајминг беше тоа со Куртоа, го закачи по нога и си доби црвен, Исправна одлука на судијата. Куртоа мораше да истрча ептен избега Гомис и со сигурност ќе влезеше во гол-шанса. Одбраната ја усраа работата, не го чуваа и не пратеа доволно па им избега и од чување и од офсајд стапица.
Инаку, Челзи не мора да купува централен дефанзивец, доволно е Ивановиќ да почне да си игра на неговата најприродна позиција. Што ќе рече, ни требаат бекови.
Ивановиќ во дефанзива изигра одлично, имаше одлични стартови, со годините му е намалена брзината, што значи дека не може да игра бек.
Куртоа имаше добри одбрани, црвениот си беше заслужен, а можеби и неопходен.
Ивановиќ, доста мака виде со Монтеро, ја нема веќе брзината потребна за еден бек.
Кејхил и Тери, солидни, трчаа, блокираа, ама и нив ги претрчуваат прилично лесно, не треба Челзи да игра со висока одбранбена линија.
Азпиликуета стандардно добро си врши задачите.
Матиќ добар, само слабо со долгите топки.
Фабрегас имаше доста додавања, ама и релативно лесно губеше топки, ми делува како да не е во форма.
Азар, пасивен до исклучувањето на Куртоа, после се разигра ама касно.
Оскар играше одличен, даде гол, неговото вадење од игра беше принудно.
Вилијан добар, доста трчање даде, а и поради неговите активности падна и вториот гол за Челзи.
Диего Коста доста разигран, но и добро чуван од одбраната на Свонси. Поради неговото претходно поведение, судиите се поретко му судат фаули, тоа се виде денеска во неколку наврати.
Од измените:
Беговиќ изигра солидно, прими гол од пенал, но пенал си е пенал.
Зума беше тактичко решение на Мурињо, да постави уште еден ѕид пред одбраната.
Фалкао го замени Вилиан, борбен, добро ја гради топката, шутна еднаш, млако.
Екипата е вон форма, што мене бааги ме загрижува.
Тоа е тоа, следи нафташкото дерби со Сити :) има време за тренирање.

Prege pisav komentar ama wi-fi mi padna, so sakav da kazam, igravme dobro pred da dobieme crven Svonsi imaa sansi za izramnuvanje uste pred crveniot taka da crveniot I penalot mu dojdoja vo vistinsko vreme, Bane hahha blaga voda neka se napie doma Monteeo svesta mu ja zede, Begovic me impresionira top golman zedovme, napagacite... ti ebam napagacite so ne znat vo golot da sutnat kako so treba, Tores barem trcase , presing praese, trgase igraci so nego, Falkao imam vnuka edna godina ima posilen sut od nego ke izvadi

Треба ли да се цитирам што реков за одбраната и губење бодови денес? Ова ќе не прати цела сезона со одбранава, нема шанси Мурињо да се освести до крај на август, во тоа можам да се кладам, ќе тераме со оваа четворка.

мора да се земе Баба и да се врне Азпичикуета на место на Бане

Sent from my 6036Y using Tapatalk

@ManowaR Вилиан е тој што заспа за 2 гол, а не одбраната како што кажуваш ти .

Со курот в раце на крајот
Ни стоунс ни баба
Вчера матиќ мислам дека се исцеди, а клупава е кратка за ротации

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom