Можеби имаат интерес да го продадат. Не е само до документацијата и времето, ПСЖ вечер ќе мора 40 милиони да му исплати на Мбапе, во Септември исто. Фискално со ФФП итн. би биле до даска заглавени ако згора на тоа исплатат 50 милиони одеднаш за Дембеле. Ќе се натегаат на рати, затоа сакаат да преговарат. Ако Барса сака да го продаде ќе седне, ако не ќе има незадоволен играч чијшто договор и така ќе истече наредната година (не сум сигурен за ова).
Мислам дека не ме разбра, а можеби и јас тебе не те разбрав нешто убаво.
Според мене Барса е во поповолна позиција во моментов за продажба на Дембеле.
Вчера и завчера не беше, меѓутоа во моментов мислам дека е. Бидејќи ПСЖ не може да стигне административно и папиролошки да стигне на време да ја активира клаузулата од 50 милиони и ако тоа не успее да го направи, а Барса има интерес да го продаде, тогаш ќе чека ПСЖ да им ја плати клаузулата од 100 милиони.
Е сеа може мислеше дека Барса сака да продава, а знае дека 100 милиони се многу за Дембеле и дека нема ПСЖ да им ги плати па да седнат да преговараат? Мислам дека не се толку очајни, колку и да не им е добра финансиската ситуација. Ептен глуп потег ќе биде играч со реално достижна откупна клаузула да го продадеш за помалце од тоа.
Дембеле гомново ако толку сака сите страни да бидат задоволни, нека се откаже од неговиот дел од 25 милиони евра, зашто сигурен сум дека Барса кога би го добила целиот износ од 50 милиони колку што е клаузулата, сама ќе ја активира и нема да чека на ПСЖ.
Да им ебам тоа циганските французи од сегде сакаат да лапаат пари.
Еве и Фабрицио го споделил ова што го зборев.