Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Кој е малиов, сега гледам лани играл трета лига. Супер беа голот и асистенцијата, јас очекував од Абде некој потег али овој ги реши за 15 минути.

Лани беше на позајмица али го вратија оваа сезона да игра за Барса Б. Чави го гледал на тренинг и го повикал на турнејата во Америка. Сигурно ќе добива шанса и за првиот тим, особено после овој настап.

Пишете збор - два кој ја гледал за играта.

Реал чукна 5 пречки, Барса даде 3 гола толку околу натпреварот. Барселона после даден гол игра доста повлечено и само среќата беше пресуден фактор вчера.

Реал чукна 5 пречки, Барса даде 3 гола толку околу натпреварот. Барселона после даден гол игра доста повлечено и само среќата беше пресуден фактор вчера.
Значи исто како лани ќе биде.
3 штопери, 2ца ДМ, без класичен денсен бек и без класично лево крило.
Да му ебам све на Чави со канцер играта.
Да не го спомнува Кројф и филозофијата негова да не му ебам сестрата.

Значи исто како лани ќе биде.
3 штопери, 2ца ДМ, без класичен денсен бек и без класично лево крило.
Да му ебам све на Чави со канцер играта.
Да не го спомнува Кројф и филозофијата негова да не му ебам сестрата.

Далеку беше од канцер како таа во купот кога ги победивме на среќа. Имавме шанси и добри пробиви, и двете екипи имаа свои моменти. 7-8 шута имавме на гол, ме мрзи сега статистика да барам али тука некаде е.

Од другата страна Винициус немаше среќа а можеше хет трик да ни закачи. Јас би рекол офанзивно бевме океј али дефанзивно имаше многу пропусти, особено кога влезе ботот Гарсија. На сите даде шанса Чави, уште во 30 минута почна со измени.

Сепак е пријателска нема многу значење.

Ја го гледав првото полувреме. Марк беше ѕид, фати и возможно и невозможно. Одбраната исто беше добра, Балде искина. Средината се познава дека не е уиграна. Цел среден ред го држеше Френки, беше по цел терен. Предобра партија изигра. Новите појачувања - Ориол и Гундонган малку потешко свикнуваа на улогите на терен ама воглавно беа добри. Ориол беше стабилен и мислам дека заедно со Френки би биле добро дуо. Едниот ке игра дефанзивно т.е Ориол а Френки ке ја изнесува топката. Гундоган се повреди и излезе порано, не можам да кажам мислење. Левандовски беше лош. Лош прием и лошо позиционирање. Дембеле океј.

Далеку беше од канцер како таа во купот кога ги победивме на среќа. Имавме шанси и добри пробиви, и двете екипи имаа свои моменти. 7-8 шута имавме на гол, ме мрзи сега статистика да барам али тука некаде е.

Од другата страна Винициус немаше среќа а можеше хет трик да ни закачи. Јас би рекол офанзивно бевме океј али дефанзивно имаше многу пропусти, особено кога влезе ботот Гарсија. На сите даде шанса Чави, уште во 30 минута почна со измени.

Сепак е пријателска нема многу значење.
Тоа ми беше следно прашање дали се повредиле Гундоган и Кристенсен пошо гледам у прво искочиле.

Тоа на Кристиансен изгледаше посериозно а Гундоган после еден дуел се фати за нога,мислам дека намерно го извадија да не ризикуваат повреда.

Ја го гледав првото полувреме. Марк беше ѕид, фати и возможно и невозможно. Одбраната исто беше добра, Балде искина. Средината се познава дека не е уиграна. Цел среден ред го држеше Френки, беше по цел терен. Предобра партија изигра. Новите појачувања - Ориол и Гундонган малку потешко свикнуваа на улогите на терен ама воглавно беа добри. Ориол беше стабилен и мислам дека заедно со Френки би биле добро дуо. Едниот ке игра дефанзивно т.е Ориол а Френки ке ја изнесува топката. Гундоган се повреди и излезе порано, не можам да кажам мислење. Левандовски беше лош. Лош прием и лошо позиционирање. Дембеле океј.
Пишав и после утакмицата со Арсенал, Лева не е тоа што беше пред неколку години.
Ср надевам дека е само почеток и ќе ја врати формата, а следната сезона нека дели минити со Роке и аут, сепак ќе биде 36-37 години.

Класична утакмица како за на подготовки и со доза на жар, бидејќи сепак беше Ел Класико. Чави направи голем број на промени , на крај од стартната постава само Марк и Коунде останаа. Малиот Лопез практично е дете на Бетис, но од својата 16 година е во Ла Масиа. Лани беше на позајмица. Гол и Асистенција во првото свое Класико. Сега читам татко му изјавил дека не можел да спие ниту он ниту фамилијата цела вечер. Па богами на Класико да дадам гол не би спиел со денови :D
Двете екипи имаа свои моменти на доминација. Барса погодуваше, Марк бранеше феноменално, а комшиите и доста промашуваа и немаа среќа, што е нетипично за нив. Воглавно , изненаден сум од Ромеу, одлична утакмица во пар со Де Јонг.Иако не е никакво мерило една утакмица. Гундоган играше малку, додека беше на терен беше солиден, така да нема да коментирам за неговиот настап. Гарсиа , Роберто како и секогаш, далеку од ниво за Барселона. Балде прави партал на лев бек. Десен бек ни е повеќе од потребен. Кога влезе Дест изгледаше како мало дете против Винисиус. Лева исто не се виде на утакмицата, ама тој уште е на годишен, така да ништо страшно.

Јас сум задоволен од пристапот на терен, иако беше само ,,пријателска" Реал играше и грубо. Имаа два три неспортски стартови, вообичаено за нив.

Екипата е на прав пат! Верувам во Чави, верувам во дечките!

Screenshot 2023-07-30 134646.png

ПСЖ се озбилни, агентот на Дембеле притиска затоа што 25 милиони се за нив.
Чави не сака никако да замине, состанок ќе имаат утре.
Наводно, ако Мбапе замине, ПСЖ се спремни да ја платат и клаузулата од 100 милиони, ако не го убедат до утре.

Издржите уште еден ден дечки.
После лапај си го Бернардо Силва за 80 милиони и Феликс на позајмица :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom