Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Ako ne go zeeme Grizman ima li druga opcija vo napadot?
Neka probaat so Mbape u picku mater samo da ne ni zemat Arapite uste nekoj :))))

Мбапе единствено ако му се јават проблеми со ФФП на ПСЖ шо не верувам.. Ама и тогаш Реал или Сити ќе ни го земат пошто отепана управа имаме.. 60 милиони за Тиаго ни ќе понудат ни ништо.. За таа цена подобар играч неможиш да најдиш.. За Барса тип на игра на позиција на Чави (или сега Ракитич) мене неможи да ми текни кој би бил подобра опција од Тиаго.. Пјанич веројатно би бил најблиску

Де Лигт, Тиаго и Гризман би било задоволително лето

Која е новата плата на Умтити? Не прочитав никаде.

Ako ne go zeeme Grizman ima li druga opcija vo napadot?
Neka probaat so Mbape u picku mater samo da ne ni zemat Arapite uste nekoj :))))
Кај го погоди најтешкиот за земање :D како што се бавни со размислување, ќе помине цело лето ако не успее ова со Гризман. Можеби ќе е подобро во тој случај да пробаат да го доведат Кристиан Павон, Меси имаше пофални зборови за него, добро се согласувале на терен. Ем млад играч, а и не би чинел некоја огромна сума, па ќе може повеќе пари да одат за играчи од среден ред.

Кај го погоди најтешкиот за земање :D како што се бавни со размислување, ќе помине цело лето ако не успее ова со Гризман. Можеби ќе е подобро во тој случај да пробаат да го доведат Кристиан Павон, Меси имаше пофални зборови за него, добро се согласувале на терен. Ем млад играч, а и не би чинел некоја огромна сума, па ќе може повеќе пари да одат за играчи од среден ред.
Koj e toj be? :D

Јас дознав за него сега кога играа пријателска Аргентина. Изгледав неколку клипчиња, добар ми се виде :D ако се покаже на светсково, цената ќе му скокне неколку пати сигурно.

Павон после светското ќе се продаде за тешка пара, ако добие солидна минутажа во репрезентацијата на Аргентина.

Не треба да брзаат со Павон. Не е доволно тоа што Меси го пофалил. Да го видиме прво на СП, ако одигра екстра нека не трошат пари да го земат. Секако ако Гризман не потпише претходно. Тој секако треба да биде приоритет.

Роберт спортскиот директор ќе лета од клубот. Се надевам и Пеп Сегура исто.

Валверде барал од раководството да притиснат за Гризман, да не ја испуштаат оваа прилика.

Сметаат тие дека се е договорено со него, па кога излегоа шпекулации дека одлучил да остане биле изненадени, очекуваат да си стои на договореното. Но, некако ситуацијата ми изгледа дека ќе ги зафркне, а сите други опции за играчи се ставени во план Б, па додека не соопшти Гризман нема да се преговара со никого.

А кој кур не соопштува све му јебем, па кажи идам или не и ај у курац ебате тоа пичка карактерите шо ги имаат.
Исто и јас размислувам. Но стави се во негова положба, не е баш едноставно. Да те сметаат за цар некаде, плус да ти понудат 24 милиони евра по сезона, тешка пара е тоа, а парите го менуваат умот. Од друга страна тука се Манчестер, во кој му играше идолот Бекам, веројатно и тие можат огромна плата да му понудат и Барса да игра со Меси и да направат тим што ќе ја прегази Европа. Веројатно усмено дал согласност тој на Барса, но сменати се од тогаш работите. Си имаат големи ега големите играчи, клубовите можат само да чекаат и да ќутат. Да беше некој просек ќе го исшутираа, тој ќе молеше да дојде, но вака вреди да се чека :D

Клубов на чело со Бартомеу нема визија и нема идеа како сакаат да изгледа тимот. Лани од страв ги купиа Дембеле и Кутињо, среќа се погодиа. Сигурен сум дека моментално незнаат на какви играчи целат и со какви позиции. Ако им се пружи шанса да земат некој добар го зимаат па после смислувај што како. Друго, правиме многу грешки при трансферите, ај што нема да се погоди па и за ич пари ги даваме. Милион случаеви има такви во последните 5-6 години. Катастрофа. Реал пари напраи од резервите продавајќи ги за 70 и 80 милиони, ние еден факинг Делофеу за 10 милиони неможеме да го увалиме на некој. Има премногу ѓубре во тимов, а костурот веќе сите надминуваат 30ка. Пиќе, Алба, Бускетс, Ракитич, Суарез, Меси... ако на ова ги додадеме Вермален, Паулињо.. ќе останат мал број квалитетни млади играчи. Полека полека горе споменатите треба да се менуваат, по 2-3 во сезона, наредните 3-4 сезони.
Ако е точна информацијата, ја сум да се продаде Силенсен за 40-50 милион и целиот отпад, плус 2-3 да се сменат со млади надежни играчи.
Од Силенсен, Видал, Ракетич, Паулињо, Гомез, Пако, на овие плус Рафиња, Мунир, Марлон, Мина, Делофеу да се собере добра пари и да се донесе, искусен втор голман, десен бек, штопер (Ленгле), Гризман, Ален од Б-тимот и еден класа везњак али никако Пјанич како што се споменува. И да, мора да се дава поголема шанса на децата од ЛаМасиа, после Гвардиола никој не форсира млади, од таму може да се даде шанса на 2-3 и мислам дека тимот ќе биде спој од младина и искуство и ќе отакуваме на тројна другата година.

Тер Штерген/Искусен втор голман

Семедо/десен бек - Пиќе/Ленгле - Умтити/Вермален - Алба/Дињ

Дембеле/Гризман - С.Роберто/Рабиот:icon_lol: Ален - Бускетс/С.Роберто/младинец - Кутињо -Денис

Меси/Гризман - Суарез/Гризман/младинец​

Последно уредено:
Абе остај тоа 4-4-2 формација, отказ ќе добие Валверде ако и втората сезона игра со таа глупа формација со 2ца пивоти. Не го личи клубов да игра со double pivot.
4-3-3 треба да се игра, дури и 3-4-3 (Гвардиола што ја пробуваше во последната сезона) ми е подобра формација од типично англиската 4-4-2.

И пак ќе повторам, ни фали лево крило, некој кој игра со десна нога. Само Кутињо може да игра таму, ама мислам дека ќе игра на позицијата на Иниеста. Дембеле игра добро со 2те нозе, ама мислам дека левата му е природна. Суарез неколку пати играше таму, ама е изгубен тотално на крило. Гризман и тој е левак (чисто дека се спомнува, иако не верувам дека ќе дојде).

Моментално во средината ги имаме Бускетс, Ракитич, Кутињо, Паулињо, Денис и Гомеш. За наредна сезона ќе се придружи и Алења од Б-тимот, а од позајмица се враќаат Рафиња и Сампер.

Тоа се 9 играчи за 3 позиции. Факт е дека се премногу.
Дали се доволно квалитетни? Бускетс и Кутињо се дефинитивно за во прв тим. Ракитич е исто така многу битен играч, вреден работник, ама веќе наполни 30ка, така да мислам дека ќе треба да му се намали минутажата.
Сите останати се добри за резерва, но никако за стандардни првотимци.
На тоа да додадеме дека Андре Гомеш 99% си оди, а не мислам ни дека Валверде смета на Рафиња и Сампер за следната сезона. Значи остануваат 6-мина.

Значи, ни треба еден класа играч во средината, првотимец кој ќе игра на местото на Ракитич, а на местото на Иниеста го имаме Кутињо.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom