Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Шта речи

Vermaelen left BEL training with calf muscle discomfort yesterday. He won't play the friendly against NOR tomorrow.

Факт е дека Дани уште лани најавуваше дека ќе си оди но по разговор со Меси остана и оваа сезона. Фала му за се, еден од најдобрите трансфери кои клубот ги имал.
Изненаден сум за Бартра премногу лесно го пуштија, мене ми беше сосема одличен играч.
Остануваме со Алба, Пике, Матие, Маске (за него има многу шпекулации последниве денови), Видал, а Вермален со тие повреди не го ни сметам.
Позицијата на Дани беше клучна, преку неговите нафрлања и излетувања на крило се базираше голем дел од играта. Таа позиција мора да се појача со добар и искусен играч.
Инаку погоре беше спомнат, денеска демантираа.
Yannick Umtiti (brother and agent): "Samuel to Barça? I don't know where this is coming from. We're not talking with Barcelona." [eurosport]

Какви комедии :pos: Само да се лупало од ракав, кој се денес може да биде новинар, ама додека има овце ќе ги стрижат. Дај и ние да направиме портал, има маме да им ебаваме, ќе ги дупиме во здрав мозок. Ќе си играме менаџер со објавите и ќе лапаме пари :cool: Главен и одговорен уредник @NeymarJunior , известувач од Каталонија @Rigil, останатите локални известувачи од Македонија :D

Само си праиме филмови со шпекулациите, али кај има чад таму има и оган, нели :D Сигурно има нешто чим се збори за тие фудбалери.. а и таков е периодот, шпекулации колку сакаш. Пред два дена тој директорот изјавк дека би сакале да го задржат и утредента го продадоа. Тоа е. Нормално дека нема да изјавуваат заинтересирани сме за тој и тој пошо одма цената ќе му се дигне за 50%...
Еве конкретно на пример, за овој Умтити што гледав од хајлајтс, добар ми стои, може да се земе и оваа година да биде трета опција, пошо знаеме дека кај нас ретко се менува.. се додека Маскерано и Пиќе се во клубот и по 40 год да се ќе играат прв состав. Па другата година ако си оди Маскерано ќе заигра прва постава и се така и така.
Мене искрено најмногу ме плаши што цело време истите играчи играат, презаситени се, и одеднаш да не издишат. Иниеста, Маскерано, Пиќе, Бускетс, Алба, Меси... 10 години, милион титули.. мора да се внесе свежа крв, како што прават Баерн на пример, некој ги спомна погоре.

И факт е дека ни фалат засилувања, имаме слаба клупа и мислам дека и они се свесни за тоа и Енрике притиска.. па би требало барем добар штопер и напаѓач да донесе, ако не друго.

И од клубот потврдија дека воопшто не преговарале за трансфер на тој французинот Умити.
Преведувачот Курињо сакал да го земе Меси во Јунајтед! :pos::pos::pos:
Колку само би сакал Пјанич да го донесеме. Сигурно си оди од Рома, 38 милиони бараат за него, има многу заинтересирани. Со Лучо се знаат, една сезона му беше тренер, се надевам ќе запне Лучо и ќе го донесат.

barca.png

Да се донесе Пјанич на сметка на тоа дека ќе стагнира напредокот на Денис, С. Роберто и утре ден Халилович.. НЕ ФАЛА !!!

Зборувам за политиката на клубот за водењето трансфери и за располагањето на парите со тие што се веќе во тимот. Види што напишав, успеавме да извадиме 8 милиони евра од Дани Алвес - 23 трофејниот во Барса Дани Алвес, стопер на 25 години кој и покрај тоа што не се докажа е репрезентативец на Шпанија и ние никогаш шанса не му дадовме и Сандро кој што е 20 годишен шпиц.

Ништо не разбрав .

Денис Суарез во моментов е многу далеку од Барса..Некој спомена дека привилегијата што ја има Барса за да го доведе трае само три дена, НО тој на маса имал далеку подобри понуди од други клубови..

Значи, наместо предвидените 3 милиони, ќе треба да го платиме Денис Суарез 5-6 пати повеќе.
Фала, ама НЕ. За 30 и некој милион го зимаме Пјанич, да ротира со Иниеста и Ракитич, а за некоја сезона станува првотимец на местото на Иниеста.

A Рафиња, Роберто и Арда?
Ако си оди Раќитич нека дојде, а да го кочи напредокот на Рафиња, а тука се и Суарез, за некоја година и Халилович. не фала.
Ако сакаат замена за Ракетата плус Адриано им го даваме гратис, нека доаѓа :D

Ракитиќ му е еден од омилените играчи на Енрике, не си оди он, се вклопи во екипава, нема шанси да го пуштат. Пјаниќ колку и да е добар, реално има иднина и во Халиловиќ и во Рафиња, не се потребни играчи од средината.

Barcelona's initial transfer budget has been raised. They will be able to spend more than 60M this summer. [md]

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom