Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Као може да речеш не фала за играч ко Пјаниќ само за да не стагнирале Денис Суарез, СЕРЏИ РОБЕРТО и Халиловиќ?
Не сумњам у квалитетите на Пјанич, далеку од тоа. Само што у моментов е непотребно да се фрлаат толку пари за играч од средина и време е да се посвети малце внимание на децата што у себе носат ДНК од Ла Масиа. Кога веќе имаш такви потенцијали греота е да ги уназадуваш без претходно да им дадеш вистинска шанса (зборам за Денис конкретно). А за Серхи се приметува дека не си ја гледал Барса сезонава, затоа што чоекот покажа и докажа зошто уште го држат и покрај бледите сезони од претходно. Башка што играше на 7 позиции без притоа да потфрли ниту еднаш. :)

1280x720-SERGI_ROBERTO_POSICIONS-eng.v1453219652.jpg

Се е океј за Серхи. Добар е, а со самото тоа што може да игра на 7 позиции, значи дека ќе има минутажа и новата сезона. Денис Суарез, заборавете го. Таа buy-back clause важи само од 1ви до 15ти јули, ако пред или потоа добијат понуда од друг клуб, Барса има само предност за истата сума. Што значи, од предвидените 3 милиони за Денис, сега ќе треба да искешираме 5-6 пати повеќе.
Епа, наместо за 20 милиони да го донесеме Денис Суарез, поарно да додадеме уште 15 и да го донесеме Пјанич, еден од најдобрите играчи на неговата позиција. Рома имаат финансиски проблеми и мораат да го продадат, затоа го даваат за толку (релативно) ниска цена, иначе испод 50 милиони понуда нема ни да разгледуваат.

ТИТУЛИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ ДВЕ И ТОА :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::oleee::oleee:

Баниран бев 2 месеци од борците за "правда":kuracc::kuracc::kuracc: , неможев да прославам овде. :D

Феноменална сезона момци , ќе беше мега успешна да не беше тој клизавиот период во април али и без тоа си продолжува континуираниот успех. Се изначитав еден куп критики , за Лучо , за поединци од тимот , за управи низ разни теми , али освен фановите на Барса никој друг неможе да свати како уствари функционира овој спортски колектив. Синџир момци, синџир. Сите се зависни еден од друг , од управа до тренер , од Матје до Меси , од чистачот на копачките до косачот на тревата. Барса е синоним за спортски колектив кој функционира како вистински тим.

Сега долго лето со еден куп шпекулации очекувам , али мислам дека ќе нема мега трансфер , тоа ќе го остават за наредното лето дефинитивно. НАЈБИТНО во овој трансфер период е бројот на фудбалери кои ќе дојдат да биде поголем од бројот што ќе си заминат. Квалитетот го имаме , потребен ни е квантитет кој ќе работи во времињата кога квалитетот ќе зима воздух. Тоа беше и целата причината на лошиот период во април , нешто што не беше случај пред 2 години кога Лучо на 20 натпревари започна со 20 различни постави , затоа и изгазивме во вториот дел. Ротација е потребна , ниту еден играч не треба да биде исцеден. Приоритет треба да биде бек и штопер , најтенки сме во одбраната , и дефинитивно барем еден напаѓач од малце понизок ранг што ќе прифати да биде на клупа. Некои го спомнуваат Вието , мислам дека да дојде Вието во Барса е еднакво како да сме добиле на МЕГА ЛОТО. Фантастичен е од клупа , млад перспективен играч , со страшно голем потенцијал да замени било кој од тројката во иднина и да остане стандард. Има само 22 години , 100 % сум сигурен дека ќе прифати во наредните 2 години да биде во втор план , а знаејки го какви квалитети поседува не сумњам дека може да стане голема ѕвезда во тимот во иднина.

Јас сум повеќе за корпулентен напаѓач, нешто као Адуриз и Љоренте :)

Се е океј за Серхи. Добар е, а со самото тоа што може да игра на 7 позиции, значи дека ќе има минутажа и новата сезона. Денис Суарез, заборавете го. Таа buy-back clause важи само од 1ви до 15ти јули, ако пред или потоа добијат понуда од друг клуб, Барса има само предност за истата сума. Што значи, од предвидените 3 милиони за Денис, сега ќе треба да искешираме 5-6 пати повеќе.
Епа, наместо за 20 милиони да го донесеме Денис Суарез, поарно да додадеме уште 15 и да го донесеме Пјанич, еден од најдобрите играчи на неговата позиција. Рома имаат финансиски проблеми и мораат да го продадат, затоа го даваат за толку (релативно) ниска цена, иначе испод 50 милиони понуда нема ни да разгледуваат.

За клаузулата на Денис проблем е само да не има понуда пред први јули, потоа до 15-ти Барса ќе го искористи бај-бекот нема да чека да измине рокот.
Повеќе проблем прави играчот околу договорот, ако се договорат со играчот тоа другото е формалност бидејќи играчот нема да прифати договор од друг клуб.
Сепак не е толку комплицирано.

Не гледам зошто би купувале играч од средниот ред по секоја цена. Тука веќе има добра конкуренција. Плус како што се пишуваше погоре, допрва треба да се разиграат Рафиња, Сержи Роберто и Халиловиќ. Па и Арда треба да добе поголема минутажа. Не е лошо да дојде Денис Суарез, но не ни е потребен во моментов по секоја цена. Пјаниќ ама ни најмалку не и е потребен на Барселона сега, има играчи на неговата позиција. Вака може да му ја упропастиме кариерата.

Инаку не ми пречи што заминаа Алвеш и Бартра. Дани даде се’ што можеше за Барселона, најдобар десен бек што Барса го имала во последните 20 години. Но, веќе е во години, се’ си има свое време, формата нема да му оди нагоре. Не е чудно што бара нов предизвик. Бартра секако не добиваше голема минутажа, и веќе е јасно дека никогаш немаше да стане првотимец. Но, овие дупки во одбраната мора да се пополнат. Маскерано исто никако не смее да го пуштат да си оди.

За напаѓачите, од сите имиња што до сега се спомнаа, макар и како шпекулации, јас сум највеќе за Лаказет или Адуриз.

Луис Енрике сеуште го сака Нолито, 18 милиони откупната клаузула.

Најверојатно Суарез се откупува колку да види Енрике во претсезона како ќе се покаже и дали би се вклопил во тимот , а потоа ќе биде продаден според мене како што беше случајот со Деулофеу .

Nazad bi gi pushtil Adriano, Vermalen i Douglas a bi kupil stoper i bi go forsiral Aleix.
Sredina bi go pushtil Arda bi go vratil Denis i so toa ke imame top podmladena sredina so Rafinha, Sergi i Denis, plus Busi, Iniesta i Rakitich, normalno.
Napred neka gi pushtat Munir i Sandro a neka go donesat Gameiro ili Nolito.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom