Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Случајно налетав на клипот

каква случајност :tapp: јасно е годинава дека реал треба да ја крене титулата,шпанското последните години е чиста фарса со поделбите на титулите меѓу барса и реал :facepalm:

каква случајност :tapp: јасно е годинава дека реал треба да ја крене титулата,шпанското последните години е чиста фарса со поделбите на титулите меѓу барса и реал :facepalm:
Ми се кења од вакви коментари кои се се почести. Ако се најјаките 2 тима во лигата, не значи дека си ги делат титулите. Ваљда ако во нив е 90% од моќта на цела Шпанија, нормално е за очекување да одат титулите кај нив, но значи дека редат нешто, немаат ни потреба од тоа. На долг рок и двете добиваат. :)

Ми се кења од вакви коментари кои се се почести. Ако се најјаките 2 тима во лигата, не значи дека си ги делат титулите. Ваљда ако во нив е 90% од моќта на цела Шпанија, нормално е за очекување да одат титулите кај нив, но значи дека редат нешто, немаат ни потреба од тоа. На долг рок и двете добиваат. :)
и мене ми се ЌеЊа од она што го гледам на тв,на здрав памет не ебат ко шо сакат.............не ме ебај дека ова е барса против валенсија,сосиедад,билбао,ваљадолид итн во шпанското........

Абе Шпанија ќе освои пак шо ви е. Кој кадар го имаат 2 репрезентации да направат у финале ќе играт.
Како прво, клучен играч што ги освоиа 3те титули беше Чави и тика-така играта. Сега Чави нема да добива шанса, само минимална.
Второ, порано играа со два ДМФ (Алонсо и Бускетс), а сеа ќе играат со еден + Тиаго, значи добиваат на креативност.
Трето, порано играа без класичен напаѓач, туку со лажна деветка, сеа тука се двајца многу добри напаѓачи Коста и Негредо.
Стар волк е Дел Боске, ги разбира работите... знае дека се научени и си викна класични напаѓачи.

Независно што Бразил е домаќин и добива статус на можен осовојувач, не може да се отпише ниту еден тим, најмалку Шпанија. Имаат колектив кој долго време игра заедно, фукнционираат како едно, имаат одличен стратег, имаат микс од искусни играчи и добри младинци. Светско е секој ќе се труди да го освои, сите ќе се мотивирани.
Бразил ќе го користи играњето дома и публиката.
Шпанија има искуство посебно во овој тим со мали корекции на Дел Боске.
Меси ја бара шансата со оваа генерација на Аргентина да дојде до посакуваната титула со која влага во легендите од ранг на Пеле и Марадона.
Ќе биде доста јако и многу неизвесно.

Таман пишав дека треба да се свртите кон Германија за трансфери, дознав дека сте го договориле тер Штеген за 10 милиони.

Насловна на денешен спорт

1920607_10152063237922535_947323660_n.jpg

Ова некој каталонски весник е ?

Чудна работа, како целиот свет да се сврти против Барса..Таков е животот..Кога ја видов оваа слика, овој колектив...некако се растажив..Ако тргнеме се настрана..сваќам дека играчите секогаш го давале максимумот..Колку само среќни моменти сме доживеале бодрејќи го овој клуб..Слабите игри се резултат на немилоста на која ги остави управата...Ниту еднаш не застана во нивна одбрана..Не ги заштити од ниеден скандал кој се случи, и на крајот на краиштата ги остави овие 11мина да се борат без никаква поддршка ни засилување на сите фронтови..А од година во година притисокот се повеќе растеше, очекувањата заедно со него..Дивите ѕверови со душа чекаа да ја растргнат моќната Барса...И сега кога сме на колења, јас барам да се продадат играчите за кои ќе му раскажувам на моите деца..Неблагодарно за фан признавам..и жалам за тоа..Што и да се случи со оваа екипа јас секогаш ќе ги стискам палците и ќе се тресам како ненормален пред секој натпревар..затоа што да се биде фан на Барса не значи да сте навикнат само на победите..Ние научивме да веруваме во невозможното, научивме како малите луѓе стануваат големи..На крајот ќе останат само делата, и се надевам приказната како најголемата екипа за последен пат се вивна како феникс од пепелта, тогаш кога најмалку сите веруваа за еден последен лет кон вечноста на оваа генерација...Се молам Пујол да го крени пехарот во ЛШ..Којзнае можеби и ќе се оствари..Главата горе другари, имаме со што да се гордееме!!VISCA EL BARCA!!!

Ова некој каталонски весник е ?
Да. И Мундо Депортиво исто така е весник од Барселона(најстар весник кој сеуште се печати во Шпанија, втор во Европа, после Газета дело Спорт од Италија).
Еве ја i нивната насловна за денес:

1554608_10152286390830763_693066138_n.jpg

Познав по натписите.Не се чисти шпански...Каталонско.

Познав по натписите.Не се чисти шпански...Каталонско.
На чист шпански пишуваат и 2та весника.
Само насловот, тоа si quereis, podeis, само тоа е напишано на каталонски, онака како некоја порака(изрека). Многу ретко се случува вака, како сега, да има нешто на каталонски. Дури можеби ова е прв пат да гледам такво нешто. Инаку и на нет и печатеното издание е на чист шпански(кастиљански).

На чист шпански пишуваат и 2та весника.
Само насловот, тоа si quereis, podeis, само тоа е напишано на каталонски, онака како некоја порака(изрека). Многу ретко се случува вака, како сега, да има нешто на каталонски. Дури можеби ова е прв пат да гледам такво нешто. Инаку и на нет и печатеното издание е на чист шпански(кастиљански).

Па баш тоа го прочитав...

Многу се шпекулира за нов тренер, читав нешто како можни наследници се споменуваат Клоп и Де Бур.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom