Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Еднаш нема да ги гледам они најлудата утакмица во сезоната ќе ја изиграат...

Еднаш нема да ги гледам они најлудата утакмица во сезоната ќе ја изиграат...

Kamo ja da ne ja gledav... Plus ke ziveev edna godina poveke! Taka da em 3 boda, em zdravje - puna kapa za tebe.

Ovie sevilja se prokleti za nas, pred dve sezoni mesi go utna penalot vo 93ta, znaev deka nema nisto od titulata, taka mirisase. Lani presvrtot vo gosti so vilja 2-3, znaev deka titulata e nasa. Ovie bodovi vredat 6, veruvajte..
Plus da ne zaboraime imase kvalifikacii dve nedeli

Vaka taka, puna kapa.

vekje e dosadno da se trubi ODBRANA! ODBRANA... Mora da naucime da igrame defanzivno, denes (kako i sekogash) se zaboravaa napred, malku faleshe Sevilja so kontri da dojde do tri boda. Ko baletani se vo odbrana, abe eden Teri i Ferdinan zivi lugje jadat otpozadi, ovie nashite kako manekeni, finokja prodavaat... Sakam da ja vudam Barsa da odigra 10 utakmici po 1-0 da tepa, ama gol da ne primi.

La directiva del Barça se plantea la reforma del Camp Nou

Изгледа се откажаа од идејата за нов стадион, било прескапо. Ќе има референдум ама веројатно ќе им се советува на гласачите да гласаат за реновирање на Ноу Камп кое би чинело помеѓу 250 - 400м евра !

Абе има промаја во одбраната со два офанзивни бекови ама денеска Адријано му асистираше на Алвес за првиот гол кога цел среден ред и напад не изгледаа дека планираат да шутнат некогаш на гол.

Иначе факт е дека со посилни тимови и двајцата ќе чмаат назад.

Абе уште да нема тимот полза од тоа во нападот и нека идат да се сликаат.

Стандарт Барса си имала повеќе ќар одколку зијан со офанзивните бекови, али во моментите кога одбраната е доста ранлива, што се гледа веќе подолго време, нека сменат нешто. Нека проба Тата да види како ќе функционира тоа, нема ништо да изгубиме ако се проба. А и не е само тоа, и стоперите ни се слаби, посебно Пиќе сезонава. Не е лошо да се победи и со 1-0/2-0 повеќе пати, а со стабилна одбрана позади.

Кога ќе се собере се на едно, (офанзивните бекови, Дани променлив во дефанзива, Пиќе доста слаб ) ми искача дека било кои тим што знае да игра колку толку со топка, и што има солидни крила, ќе може и те како да ни го свирне, и тоа повеќе пати. А да не правам муабет за некој од гигантиве.

Giovani+Dos+Santos+Villarreal+CF+v+Real+Valladolid+q7m6WLJnTqPl.jpg
Договорено :D

Тимојте ги утнав прееска ама вредеше:icon_lol:

Одбраната може да и ебе матер на цела сезона.
Меси растура и кога не му иде.
Нејмар се подобар, барем според мене.
И да, ебати натпреварот ебати :D

Алба три недели надвор од терените поради повреда на вчерашниот натпревар. Сеа мора да се молиме дека ќе издржи стаклениот:D

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu5
Една утакмица ќе промашам и баш таа е највозбудлива. Ме интересира како играа Тељо, Нејмар и Алба со оглед на тоа што на сите тројца омилена им е левата страна? Слушам одбраната била пак комедии.:) Ова се тие значајни бодови кои после половина од сезоната и тоа како значат многу.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom